luni, 29 ianuarie 2007

Marinimie :)


Mi-am spus odata ca nu o sa scriu nici un post despre cautarile cu care se ajunge pe blogul meu. Patric a scris nu demult despre acest subiect aici. Si mi s-a parut ca acoperea foarte bine si sfera de interes a unor cititori de-ai mei (well…poate ar mai fi trebuit sa adaug la ce scrisese el si “imagini cu Britney Spears coborand dintr-o masina” si “imagini cu camera ascunsa in toaleta fetelor”).

M-am inselat, evident. Intre timp, cei care ajung prin Google search pe Inozza s-au impartit in trei categorii bine-definite. In rest, ei bine, mai sunt cei care cauta “statusuri tari de mess” sau “ce culoare are sucul gastric”. Din fericire, reprezinta o minoritate.

“Greii” cautarilor care ajung pe bietul meu blog sunt: persoanele care vor sa dea jos 1, 2, sau 30 de kilograme, pustanii care au nevoie de “referat la educatie civica” si cei care trebuie sa scrie “toate replicile care exista despre Sobieski, regele Poloniei”.

No 1: “vreau sa slabesc repede”, “slabesc 30 de kilograme”, “cum sa scap de foame seara”, “slabesc mancand” etc. Mi-ar face o deosebita placere sa va spun: “Iubiti-va asa cum sunteti”, “Nu exista perfectiune”, bla bla, dar, vorba unui personaj din “The Devil Wears Prada”(referindu-se la industria modei): “Yeah. Actually this is what this multi-billion-dollar industry is all about, isn’t it? Inner beauty!”

Asa ca, fetelor (si baietilor?) daca nu va convine ceva, puneti mana si corectati. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont e sa nu surziti din cauza atator regimuri, incat sa nu auziti atunci cand corpul vostru striga dupa ajutor. Baby-steps, that’s what I say. Va formati cateva deprinderi usoare, si le urmati, pana cand deveniti precum potaia lui Pavlov. Evitati chestiile radicale gen “I’m on this new diet. I eat nothing all day long. And when I’m about to faint, I eat a piece of cheese.”( tot din “The Devil Wears Prada”).

Radeam cu colega mea de apartament azi, aducandu-mi aminte cum, acum cativa ani, trebuia sa prezint un spectacol. Asa ca ma pusesem eu pe slabit, de capul meu. Cum seara nu ma puteam abtine de la mancare, gasisem un truc intr-un beauty magazine. “Daca ti se face foame seara, fugi repede si fa un dus alternativ (rece-fierbinte). Vei vedea cum senzatia de foame dispare instantaneu”. Mama gatise paste la cuptor in seara aia. Am dat un ocol scurt platoului aburind, dupa care tup! la dus. M-am intors dupa 15 minute, doar ca sa parasesc bucataria din nou. Am facut vreo 5 dusuri in seara aia. Rezultatul? Mi se parea ca incepe sa mi se duca pielea de la atata spalat. In plus, in aceeasi noapte, pe la vreo 3, am dat iama in platoul cu pasta leftovers, care inghetasera in frigider…

Pentru ca am incercat la viata mea vreo 78 de regimuri de slabit, si va pot spune din start care e ineficient si la care puneti dublul kilogramelor pierdute, pentru ca anul trecut am lucrat ca nutritionist la o companie multinationala, unde am invatat de exemplu, ca indicele glicemic reprezinta suprafata triunghiului de pe curba hiperglicemiei induse de glucida ingerata (adica am invatat teorie dietetica), pentru ca am descoperit “the tricks that do the trick” in materie de slabit si intretinere, I might help.

You, that is. Poate n-o sa mai repetati greselile mele. Poate va pot sugera un regim care sa tina, pe termen lung. Poate aveti nelamuriri pe care, cu putinele (dar solidele :D) mele cunostinte in domeniu, pot sa vi le clarific. Aveti aici adresa mea de mail – inozza[at]gmail[dot]com. Va asigur ca o sa va raspund la fiecare mail. …sau cel putin la primele 20 :D

No 2: pentru toti copiii fara copilarie care trebuie sa scrie “referat la cultura civica”, this is your lucky day. Intamplator sau nu, am fost olimpica la aceasta fabuloasa materie si, desi au trecut 8 ani, mi-ar placea sa cred ca nu mi-am iesit din mana. Imi trimiteti subiectul referatului vostru, si va spun de unde sa va luati informatiile. Daca ma prindeti intr-o zi buna, va ajut chiar sa va faceti un plan de referat ;) Aveti adresa de mail mai sus.

No 3: pentru cei interesati de personalitatea regelui Sobieski, sau de “toate replicile despre Sobieski”. Sobieski era aproape chel. Sobieski era gras. Nevasta lui Sobieski era si ea grasa si avea un cuib de bibilici pe post de par. Progeniturile lor demonstrau zicala ”Aschia nu sare departe de trunchi” in materie de beauty. Tronul lui Sobieski e captusit cu catifea rosie si are un baldachin kitchos. Sobieki a fost un om bun. Dar cu gusturi indoielnice.

Puteti sa ma citati la bibliografie, daca scrieti un referat despre Sobieki. Puneti fara jena inozza.blogspot.com la referinte critice. Daca va face figuri profesorul/profesoara le spunti ca m-am plimbat 4 ore jumate prin castelul lui Sobieski. Pot sa va fac si portretul matusii lui, la nevoie.

Acestea fiind scrise, o sa va rog sa puneti atacul meu subit de marinimie pe seama transformarilor hormonale inregistrate la implinirea varstei de 21 de ani. Si, parafrazand un celebru film francez :”Sunt generoasa…dar ma tratez!”

7 comentarii:

Anonim spunea...

Deci, nu te cred! :)) prea multa marinimie, prea brusc, ceva nu-i ok :P

PS: parca vad cum apare vreun fan inrait acum, care sa-ti trimita vreo 20 de mailuri pe zi, sa fie sigur ca numai lui ii raspunzi :P

Ina spunea...

de_ce,

trimite-mi linistit si mai mult de 20 de mailuri. o sa-ti raspund la fiecare in parte, daca asta te preocupa :))

Anonim spunea...

ah, nu era vorba de batut caramida in pieptul propriu.. ziceam si eu asa.. ipotetic :P

Anonim spunea...

foarte tare aia cu sobieski

de ce nu scrii pe blog despre the tricks that do the trick?:)

chiar sunt curios...

Ina spunea...

mikavenin.

mersi!! asta e cel mai frumos compliment care mi s-a facut de mult timp.

cat despre topuri, ti-a luat-o inainte colega mea Erasmus, andreea, care m-a nominalizat la roblogfest la categoria "cel mai bun blog nou" :D

dar, hei, poti sa ma votezi oricand. pe cuvant de cercetas ca nu ma supar :))))

cosmin,

o sa ma fortati sa-mi transform blogul intr-unul de dietetica. oricum, acum m-ai facut tu curioasa. un baiat interesat de intretinere, mai rar. sa ne traiesti si sa inmultesti "microbul" :)

Anonim spunea...

iiii esti scout? :D:D:D si eu ;;) chiar ai un blog fain... daca te preocupa cum am ajuns la el vasile --> alex --> ina :P

Ina spunea...

anonymous,

desi imi dau foarte des cuvantul de cercetas, nu, din pacate nu fac parte din aceasta categorie fericita de persoane :D

mersi! sper sa-ti placa ce scriu si de-cum incolo! :)