marți, 6 februarie 2007

Cum sa obtii slujba visata. Ghid inozzic

1. Scrie-ti CV-ul in noaptea dinaintea interviului, dupa un model de la o prietena si observa socata dupa imprimarea lui, ca pe antet figureaza un alt nume decat al tau.

2. Poarta la interviu singura pereche de blugi pe care o ai la tine, ornata cu o pata de pe aeroportul Ferenhegy din Budapesta.

3. Ai grija sa faci baie in noaptea dinaintea interviului, pentru ca a doua zi parul sa-ti arate ca o capita de fan lovita de traznet.

4. Daca angajatorul iti ofera, in timpul discutiei amicale snacks-uri, nu uita sa iti umpli gura cu biscuiti, exact in momentul in care ti se pune o intrebare.

5. Implica-te intr-o discutie despre actualitatea politica romaneasca, dupa ce ai lipsit 4 luni din tara si n-ai citit deloc presa si spune chestii geniale, precum:"articole despre romanii din Uniunea Europeana si romanii din Romania".

La mine a mers ca uns. Redactorul m-a angajat, pentru ca, a spus el, sunt "incisiva". Pai, normal. Daca am aflat de job cu 24 de ore inainte, CV in regula nu am, haine curate nu port, arat de parca as fi trecut prin razboiul din Afghanistan si vorbesc de parca m-as fi intors de pe o platatie bananiera, macar incisiva sa fiu.

Maine merg in prima mea misiune oficiala, la Ministerul de Externe. Tocmai am cautat adresa pe Google, sa nu ma trezesc maine la cine stie ce poarta, intreband-o pe tanti Lenuta daca stie unde-i cladirea aia cu multi badiguarzi.

Vorba aia: "May God have mercy on them!"

10 comentarii:

Anonim spunea...

Poate s-or fi saturat angajatorii de lume imbracata ca la carte, plina de forme, dar fara continut !
Sau poate tocmai ai obtinut "slujba pentru care un milion de fete ar face moarte de om" !

ChriSmilla spunea...

Baftaaaa!!

Ina spunea...

ana,

vrei sa sugerezi ca redactorul revistei si-a spus: "hire the smart, fat girl"? Hm...sa stii ca si eu m-am gandit la posibilitatea asta :))

chris,

vorba aia din strabuni: n-am nevoie de bafta, am nevoie de un miracol.;)

jurnaldebebe spunea...

sau poate ana a vrut sa spuna ca e o slujba de cosmar de unde fug toti dupa 3 zile :p

Ina spunea...

camelia,

azi m-am plimbat la soare, prin bucuresti, mi-am cumparat o pereche de cercei si 2 buchete de ghiocei. hell of a first day at work :)))

dar sa nu-mi jinx my luck. va povestesc de luni cum merge (sau nu treaba).

Anonim spunea...

bun venit acasa :D..ai reintrat in activitate cu dreptul, succes

vio spunea...

bravo!:)

Ina spunea...

miki,

it's good to be home :)

vio,

mersi!

andru spunea...

Bafta , Ina-incisiva! Parca te-as sti de undeva, dar de cand nu ne-am vazut, am uitat de unde...

Ina spunea...

andru,

fa tu pe straina cu mine, ca poate se blocheaza pe drum cadoul ala care a pornit spre tine acum mai bine de o luna. ups! de fapt, s-a blocat deja... :D