miercuri, 21 martie 2007

Daca mai era nevoie...

Daca mai era nevoie de inca un motiv pentru a demonstra ca romanul nu numai ca nu s-a nascut poet, ci sub-dezvoltat cerebral, daca mai era nevoie de inca o mostra de imbecilizare si de coborare a standardelor de judecata ale romanilor pana la nivelul la care nici macar o dansatoare profesionista de hula nu se poate apleca, daca mai era nevoie de inca o dovada ca mama prostilor nu e numai mereu gravida, ci nici macar nu a auzit de contraceptive...IATA!

"Vanatoarea de oameni" se practica si in Romania!

Geniile care conduc firma "Outextrem" anunta cu deosebita placere faptul ca sunt primii care aduc publicului doritor din Romania celebra "Vanatoare de oameni", o "distractie palpitanta, inedita si controversata deopotriva".

Anuntandu-se ca o concurenta serioasa pentru "regele neincoronat al vanatorilor din Romania, mustaciosul magnat Ion Tiriac", noul sport va satisface vesnica (si de nepotolit) sete de adrenalina a indivizilor cu sume de bani enorme, invers proportionale cu cantitatea de materie cenusie pe care o detin. Pentru ei sporturi precum scuba diving, bungee jumping sau catararea pe tiroliana au devenit fleacuri care nu le mai dau nici un fior, motiv pentru care se indreapta catre nivelul urmator.

Cum arata aceasta distractie de lux? Clientii platesc sume deloc modeste pentru a-si satisface un capriciu cel putin bolnav si pentru a potoli "fiara"din ei. Firma organizatoare promite sa ofere toate conditiile "pentru a simti exact senzatiile aferente unei asemenea experiente". Cu alte cuvinte, euforia pe care ti-o provoaca ideea ca urmaresti un om printr-o padure , cu o pusca in mana, avand drept unic scop acela de a-l "omora".

Optiunile sunt variate, in functie de buzunarele mai largi sau mai stramte ale clientilor. La fel cum nunta poate fi cu formatie, lautar sau un biet disc-jockey, "vanatoarea de capete" se poate desfasura intr-un spatiu mai mare sau mai mic, cu obstacole sau fara.

Puteti avea placerea de a vana oameni intr-un poligon de la marginea Bucurestiului, dar si in mijlocul naturii, unde (nu-i asa?) , ii sta mai bine prazii sa fie incoltita, in padurile dimprejurul Predealului, Sighisoarei sau Sibiului.

Odata "eliberata" prada (careia i se acorda un avans de cinci minute), distractia poate incepe. Daca burtile de dimensiuni considerabile nu ii ajuta sa-si urmareasca la pas "prada", vanatorii-clienti pot apela la ajutorul unor ATV-uri sau jeep-uri. Clientii pot solicita astfel o cursa off-road, ceea ce se traduce prin vanarea oamenilor din cursa nebuna a unui jeep 4X4 pe un traseu montan dificil, sau pot cere o cursa cu ATV-ul, care ii ajuta sa ajunga cat mai repede si sa elimine prada ascunsa prin hatisuri.

"Practicantii acestui sport extrem traiesc o experineta de tip Reality TV, prin care trebuie sa-si depaseasca limitele, sa treaca peste prejudecati si sa invete sa schimbe tiparele de gandire" a declarat pentru presa unul dintre partenerii firmei-organizatoare.

Luati-ma cu usurelul, ca ametesc repede! Aha! Totul e clar acum. Oamenii trebuie sa treaca peste "prejudecata" ca si vanatul are limitele lui si ca aceasta perpetua impingere a notiunii deja gumi-elastice de "normalitate" nu ar fi intotdeuna benefica.

Nu ma intelegeti gresit, sunt mai mult decat amatoare de sporturi extreme si recomand oricui practicarea lor, dar totul pana la un punct. Poate daca nu as fi vazut "Hostel" al lui Eli Roth, nu as reactiona asa. Putini sunt cei care stiu ca in spatele povestii din film (trei tineri care fac turul Europei in cautare de aventura si ajung sa fie victimele unei retele de "Human Hunters" cu sediul in Slovacia, oameni care platesc sume exorbitante de bani pentru a li se oferi sansa sa tortureze si sa ucida o alta fiinta umana) sta o poveste reala. Regizorul Eli Roth a gasit un site thailandez care promitea clientilor o "distractie" de neuitat: posibilitatea sa torureze si sa ucida oameni contra unor sume generoase in zerouri. Iar producatorul, celebrul Quentin Tarantino, a si mirosit un bun horror (desi eu sunt de parere ca e mai mult un thriller).

Celor care incearca sa ma convinga de faptul ca o mica vanatoare nevinovata de oameni si uciderea cu bestialitate a unui om nu au nici o legatura, you're so barking up the wrong tree here. Ambele ascut aceleasi instincte criminale, ambele fac ca si bruma de fond de ten de pe fata asa-zisei noastre civilizatii sa se lichefieze incet, ca sub efectul unui soare de iulie bucurestean, lasand la iveala fata hidoasa a umanitatii. Normal ca nu toti cei care azi vaneaza oameni pe delaurile Sibiului vor deveni maine clienti ai unor grupuri sadice de tip "Elite Hunting", dar si covorul persan de trei tone din Casa Poporului a incput cu un prim nod...

Si zau ca nu mai era nevoie!


9 comentarii:

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

eu inca astept un asteroid care sa ne omoare pe toti. Sincer. Zilele trecute vazusem la tv ca 50 % dintre americani nu considera incalzirea globala ca fiind ceva inportant, iar Bush declara sus si tare ca el nu crede in schimbarea climei.
Crunta realitate e ca a fi uman...nu mai stiu ce inseamna. Pentru bani si putere distrugem chiar locul in care traim. Sunt curioasa la ce ne vor folosi banii cand vom sta cocotati pe un munte de cenusa cu masca de gaze pe nas. Sau...wait, de aia stam asa flexati, ca nu vom prinde noi zilele astea, ci copii sau nepotii nostri, deci putem sa mai aruncam o mana de petrol in ocean!!

Am vazut si eu Hostel, stiam ca e bazat pe true story si m-am zvarcolit cateva nopti prin somn dupa ce l-am vazut.
Adevarul e ca...ne vedem mai buni decat suntem in realitate. Sustinem sus si tare ca suntem so evoluatii, cand de fapt regresam spre un maimutoi insetat de sange, violenta si de o cruzime de care putine alte animale ar fi capabile. De multe ori, cand aud dume de astea, cred ca oamenii sunt beneath anything si regret ca populam pamantul...fiecare vrea sa domine, toti calca pe cadavre pt un job, un loc in societate...si toate...pt ce?!!
cu ce naiba ramai din toate astea? Cu bani multi intr-un casoi mare, plictisit si decis sa pornesti o alta vanatoare...atata ii duc pe multi capetele seci de pe umeri...si cand te gandesti ca altul sta 5 ani la inchisoare pt ca a furat gaina vecinului...ma rog...mi-e scarba!!

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

ina...nu stiu cum sa-ti spun ca sa nu te ranesc...dar cred ca nimeni nu e de acord cu indignarea ta (in afara de mine, bien sure) ca vad ca nu mai ai nici un post revoltat pe-aici :))

Ina si Lily spunea...

don't worry, pinky. tomorrow night, we'll try it again. to take over the world, of course. promit ca voi veni foarte curand cu un post care e imposibil sa nu revolte pe nimeni. stay tuned...;)

Ina spunea...

lumi,

oi fi eu uituca uneori, dar nu fabulez. ia si te indigneaza si tu! :)

http://www.7plus.ro/?arhiva=01/02/2007&id=16289

Ina si Lily spunea...

lumi,

n-am sugerat nici o clipa ca i-ar ucide pe bietii oameni si ca le-ar duce cadavrele la o fabrica de nasturi si sapun. dar tot mi se pare o imbecilitate fara limite. and I stick to my opinion.

Juggernaut spunea...

auzeam mai demult "ca au adus in Romania" (se poarta termenul de "a aduce") petrecerile la casti... o idiotenie, adica te duci la club si asculti muzica la casti wireless... instrainare totala...

Ina si Lily spunea...

schimbarea,

cine suntem noi sa ne punem in calea alienarii oamenilor? :( eu ma plang doar de indepartarea noastra de calitatea de a fi uman.

anyway,in ritmul asta o sa dea faliment cluburile..fiecarea isi trage petrecerea cu casti la domiciliu si adio deplasare. o sa devenim toti "couch potatoes" cu casti pe urechi.

clisee orasenesti spunea...

Articolul din 7 plus a fost cu o tenta de spectaculos in el. dealtfel am cerut drept la replica la acest articol si am primit. departe de noi gandul de a promova violenta dar din articol cam asta reiesea. eram prezentati de-a dreptul ca o organizatie para militara. scopul nostru este de a relaxa oamenii prin diverse activitati inrudite cu sporturile extreme sau chiar prin sporturi extreme.
Imi pare rau daca artivolul ti-a cauzat prejudicii.
Andrei Ciobica - Outextrem

Ina spunea...

Domnule Ciobica,

Apreciez onestitatea dumneavoastra si inteleg acum ca indignarea mea ar trebui indreptata catre redactorii de la "7 Plus" care, intr-adevar au exagerat natura tipului de activitate pe care o oferiti.