80% in 5%
Nu stiu daca va mai amintiti una dintre primele reclame la ziarul "Cotidianul". Ma refer la un print care prezenta imaginea unei pere, cu o explicatie ce parea luata din DEX: "Para, plural pere. Fruct lunguiet, de culoare galben-rosiatica, folosit deseori pentru prepararea sucului de portocale natural 100%. COTIDIANUL. Intelegi mai mult." :)
Asa si eu azi, imi cumpar o ciocolata Heidi Dark Orange, care se parea ca are ciocoalata neagra si portocale. N-am ce face si citesc lista de ingrediente:
"Ingrediente: zahar, masa de cacao, unt de cacao, coaja de portocala confiata 5% (coaja de portocala 80%, zahar, sirop de glucoza, sirop de fructoza, conservanti: E 202 si E 223) lecitina de soia, arome".
Cu alte cuvinte, restul ala de coaja de portocala care iti ramane intre dinti, e facut din coaja de portocala naturala amestecata cu zaharuri si conservanti. Sper totusi ca cacaoa sa nu fie facuta din cacao 50% si extract din arbore de cauciuc cu sirop de maltoza...
Nu stiu daca va mai amintiti una dintre primele reclame la ziarul "Cotidianul". Ma refer la un print care prezenta imaginea unei pere, cu o explicatie ce parea luata din DEX: "Para, plural pere. Fruct lunguiet, de culoare galben-rosiatica, folosit deseori pentru prepararea sucului de portocale natural 100%. COTIDIANUL. Intelegi mai mult." :)
Asa si eu azi, imi cumpar o ciocolata Heidi Dark Orange, care se parea ca are ciocoalata neagra si portocale. N-am ce face si citesc lista de ingrediente:
"Ingrediente: zahar, masa de cacao, unt de cacao, coaja de portocala confiata 5% (coaja de portocala 80%, zahar, sirop de glucoza, sirop de fructoza, conservanti: E 202 si E 223) lecitina de soia, arome".
Cu alte cuvinte, restul ala de coaja de portocala care iti ramane intre dinti, e facut din coaja de portocala naturala amestecata cu zaharuri si conservanti. Sper totusi ca cacaoa sa nu fie facuta din cacao 50% si extract din arbore de cauciuc cu sirop de maltoza...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu