luni, 8 octombrie 2007

I was sooooo right!

In ceea ce urmeaza, aveti dovada ca sistemul dietetic pe care mi l-am pus la punct (bazat pe cresterea ratei de fructe si legume consumate) nu are cum sa esueze. Raspunsurile la urmatoarele intrebari au fost oferite de un nutritionist de renume mondial, in urma a numeroase studii si cercetari. Sper sa-i puneti sfaturile in aplicare, pana nu e prea tarziu pentru sanatatea voastra.

Q1: Se spune ca exercitiile cardiovasculare pot prelungi viata. Este adevarat?
A1. Inima dvs. are un numar limitat de batai, asa ca nu le irositi cu exerictiile. In final, orice se uzeaza. Daca va mariti ritmul inimii, n-o sa traiti mai mult; e ca si cum ai spune ca poti sa faci masina sa dureze mai mult daca o conduci mai repede. Vreti sa traiti mai mult? Trageti un somn.

Q2. Ar trebui sa reduc cantitatea de carne si sa mananc mai multe fructe si legume?
A2. Ganditi-va si dumneavoastra un pic la eficienta din punct de vedere logistic. Ce mananca o vaca? Porumb si secara. Si ce sunt astea? Legume. Deci o friptura nu este altceva decat un mecanism eficient de a aduce corpului dumneavoastra legume. Aveti nevoie de cereale? Mancati pui. Carnea de vita este si o sursa buna de verdeturi. Iar o friptura de porc va poate da 100% din doza zilnica recomandata de produse leguminoase.

Q3. Ar trebui sa reduc alcoolul?
A3. Nicidecum. Vinul se face din fructe. Taria este vin distilat, asta insemana ca scot apa si ramane ceea ce este sanatos in concentratie mai mare. Iar berea se face din plante.

Q4. Cum imi pot calcula raportul de grasimi din corp?
A4. Pai, daca aveti un corp si aveti grasime, raportul este de 1/1. Daca aveti doua corpuri, raportul este de 2/1 etc.

Q5. Care sunt avantajele urmarii unui program regulat de gimnastica?
A5. Regret, dar nu-mi trece nici unul prin cap. Filozofia mea este "Fara durere... e bine".

Q6. Prajelile sunt daunatoare, nu?
A6. DE CE NU SUNTETI ATENT!!! In zilele noastre, mancarea se prajeste in ulei vegetal. De fapt, sunt imbibate de ulei vegetal. Cum ar putea sa fie daunatoare o cantitate crescuta de vegetale?

Q7. E adevarat ca daca fac abdomene o sa evit o talie "pufoasa"?
A7. Cu siguranta nu. Cand exersati un muschi, acesta se mareste. Ar trebui sa faceti abdomene doar daca vreti un stomac mai mare.

Q8. Ciocolata face rau?
A8. Sunteti nebun? ALOOOO... boabele de ciocolata provin tot din plante. E cea mai buna modalitate sa te simti bine!

Q9. Inotul face bine la silueta?
A9. Daca inotul face bine, atunci explica-mi cum e cu balenele...

9 comentarii:

8 Hz spunea...

Dude..unele din răspunsurile sale sunt de-a dreptul stupide. Mi-a sărit in ochi cel cu alcoolul, "I:Să reduc alcoolul? R:Nicidecum" , şi aduce argumente cum că berea provine din plante. Păi, Whisky-ul din cereale provine, deci hai să consumăm tot ce rezultă din plante. E foarte ok să spui că 1-2 pahare de vin sunt benefice dar nu e la fel de ok să incurajezi consumul de alcool. Cireaşa de pe tort a fost chiar ultima întrebare :)). N-am prins ideea, incerca să facă bancuri seci sau ce? "Nutritionist de renume mondial" şi te apuci să compari organismul uman cu cel al balenelor ?!? ALOOOO...

dosvida spunea...

Daca raspunsurile astea se vor a fi serioase si nu o gluma, atunci ar fi bine sa nu cumva sa urmeze cineva nici macar unul din raspunsurile "specialistului". Uuuu, mama! Stiu prea bine cum sta treaba, cel putin la Q7 si A7 ... Daca asta ar fi fost un test, domnul "specialist" lua ZERO.

Anonim spunea...

This is not a joke! I repeat, not a joke! :P

Toata lumea stie ca daca ne rasfatam cu cate o ciocolata, ne simtim brusc incredibil de bine. Moment in care nu ne mai pasa daca suntem "pufoase" sau nu. Valabil si pt alcool, dar doar foarte rar. Face rau la ten (si la al nostru si la cel al ficatului :D)

Anonim spunea...

"...atunci explica-mi cum e cu balenele..." =))that's just brilliant!

8 Hz spunea...

..probabil că mai au de lucrat la stilul fluture

Ina spunea...

frate-miu si dosvida,

evident, eu incercam sa glumesc cu voi. ca nu mi-a iesit...se vede.

anyways,copii, sa nu incercati acasa :)

andra,

se pare ca cea mai buna ciocolata e cea neagra, doar ca aia mie nu mi se pare rasfat, ci chin. asa ca zic si eu ca "specialistul" nostru: ciocolata provine tot din plante, deci traiasca vegetalele :)

my north shadow spunea...

un nutritionist de renume mondial, in urma a numeroase studii si cercetari si-a prezentat modelul de dieta adaptat la contextul romanesc : mancati cateva boabe de grau cu tot cu paiul pe care au crescut pentru ca si carnea de pui tot din cereale se formeaza, asa ca mancati direct sursa carnii de pui, sau de vita sau de porc. Cateva paie de grau si cateva grauntze va vor da senzatia de satietate asemenea unei fripturi, caci originea este aceeasi.
La aceeasi masa, mancand boabe de porumb sau grau veti simti si ce inseamna o tarie (pentru ca oricum vor fermenta) iar daca va dezhidratati bine concentratia de alcool va va arata cum o tarie buna nu cere nici macar sa mergeti la magazin, pentru ca niste grauntze vor face totul pentru dumneavoastra. Chiar vreti sa mancati ciocolata ? mai bine cateva boabe de grau cu pai cu tot, pentru ca sunt tot vegetale, ca si originea boabelor de ciocolata, deci, fiind plante amandoua, or avea ceva in comun. Sa faceti miscare ? plantele nu se misca de colo colo, nici nu alearga si sunt verzi 10 luni pe an.

Ina spunea...

me,

mi se pare mie, sau specialistii nostri sunt rude? :)

my north shadow spunea...

clar sunt rude, si cred ca au facut si scoli apropiate din moment ce ambii sunt de renume mondial...au ei un secret in comun. Cred... :)