miercuri, 14 noiembrie 2007

Culmea talentului jurnalistic

“Daca il parasutezi acum pe Cristoiu in desert si il lasi acolo, peste sase luni o sa vezi beduinii cum stau la coada in fata oazei lui sa cumpere ziare, chiar daca nu le scrie in araba”. =)))))

Mihai Coman, decanul FJSC

18 comentarii:

Anonim spunea...

inozza, no offense, mai minte lumea, dar nici chiar in halul asta.

Ion Cristoiu nu mai este acelasi din anii '90-'95. Declaratia decanului mi se pare pupincurism gratuit.

Dar bine, ce stiu eu despre jurnalism? Sunt doar un biet roman.

Ina spunea...

proful nu se referea la talentul scriitoricesc al lui Cristoiu, ci la "arta" lui de a crea formate vandabile si de a conduce publicatii ca nimeni altul. crede-ma foarte multi jurnalisti sustin ca in calitate de manager de publicatii, Cristoiu a fost neintrecut in Romania.

nu stiu ce are sau nu Coman cu el (ei al lucrat impreuna la "Scanteia", pare-mi-se), eu am reprodus un citat ce mi s-a parut delicios.

cat despre mine, ca simplu roman :P, si eu cred ca steaua lui Cristoiu a apus deja.

Anonim spunea...

oricum, ce ar trebui noi sa retinem din acest citat este ca tu te mai duci si pe la scoala :)

ceea ce este si normal din moment ce ai mai mult timp liber.

Ina spunea...

oho, sunt angajata full time la FJSC. Si, culmea, dupa 2 ani de loathing, am ajuns sa ma simt bine acolo. mai bine mai tarziu... :)

Anonim spunea...

Dorel de la vulcanizare spune, iar restul asculta...
CTP e tatal lor.. spre deosebire de.. cum il cheama pe nea gogosar umplut analistul nu stiu cum sa si inoiasca vesta sa foloseasca o gluga.... Un alt fan Cristoiu

Anonim spunea...

Dar imaginile din acele ziare sunt cu romance, inca apreciate de catre arabi, si alte natii

Ina spunea...

anonymous,

:) nu mai e gogosar umplut demult. dar si cand era...hehe cat despre CTP, el scrie foarte bine, dar ii lipseste viziunea pe care o avea cristoiu. a se vedea, am scris "avea".

mastic,

nu te compehendez. :)

Anonim spunea...

Meahhhh tu esti dependenta de gogosari umpluti, sau iti iese si tie ceva smnatana din acest targ cu muraturi??? Dependenta de gogonele.
acelasi anonim

Ina spunea...

:))))))))

eu nu citesc presa, nu ma uit la tv si nu ascult radioul. si am martori in acest sens. I couldn't care less despre presa romana, ziare sau jurnalisti. and I mean it.

Ina spunea...

PS: ok, ma uit peste umarul colegilor in aula sau al vecinilor de metrou la pozele din ziare (asa am descoperit articolul cu soldurile, avea o poza imensa), sau la titluri de-o schioapa. ceea ce am vrut sa spun este ca, in situatia in care se afla tara noastra acum, totul mi se pare o imensa gluma. poltitica si jurnalismul cu atat mai mult.

Anonim spunea...

si noi santem niste bufoni, nu?

Ina spunea...

ar fi bine daca am fi niste bufoni. majoritatea dintre noi sunt insa marionete.

Anonim spunea...

Daca nu citesti presa si nu te intereseza ce e in jurul tau ( stirile, evenimentele si ce e in spatele lor) la ce Dumnezeu mai faci jurnalistica ? Ca sa ce ?!Un ziarist cu vocatie moare de curiozitate, maninca stiri pe piine, se intereseaza, citeste, vrea sa afle mai mult, vorbeste cu oamenii. Tu- nimic! Schimba-ti facultatea si meseria, cit mai ai timp, zau asa!

Decanul tau a spus o prostie cit el de mare. De fapt, nici pe el pare sa nu-l intereseze ce se intimpla cu adevarat in jurul sau... Vai de facultatea pe care o faceti ! Chiar, ma uit pe bloguri si vad numai evazionisti, oameni care fug de realitate, pe care nu-i intereseaza decit propria persoana.Dar si egocentrismul asta e in cheie minora. Andressa, fosta ta colega de apartament la Varsovia, e o mare dezamagire din punctul asta de vedere. Tu i-o iei pe urme, din pacate, desi esti mai talentata ca ea. Nu vad sa va intereseze ceva din politica, nu vad o carte citita care sa va marcheze sau intrige, nu vad ca va revolta si altceva decit micile voastre enervari domestice.
Facultatea asta va prosteste, incepeti sa traiti pitic prea devreme, nu intilniti oameni potriviti la momentul potrivit, oameni care sa va deschida mintea si sufletul.

Anonim spunea...

scuze pt tonul usor patetic:) mesajul ramine:))

Ina spunea...

dodo.

sa o luam punctual :)

1. facultatea de jurnalism nu se bazeaza doar pe o sectie de jurnalism de stiri. exista trei specializari: jurnalism, relatii publice si publicitate. asa ca poti sa fii la jurnalism, dar sa te doara in cot de stirile sportive sau business (de ex) pentru ca specialitatea ta este organizarea de evenimente sau publicitatea BTL. iti spun asta ca sa nu mai generalizezi. :) normal ca toti studentii ar trebui sa fie cat mai ancorati in realitate, dar nu toti trebuie sa "manance stiri pe paine". cat despre meserie, pot sa te asigur de pe acum ca NU o sa lucrez in presa scrisa saptamanala sau cotidiana. poti respira usurat. :)

2. ca a spus decanul sau nu o tampenie, that was not my point. mie mi se parea foarte simpatic exemplul in sine, un fel de "culme jurnalistica" precum "culmea prostiei" sau "culmea muzicii". mie mi-a placut poanta lui, nu neaparat mesajul ei. voi fi mai clara pe viitor.

3. cat despre evazionismul pe care il deplangi pe bloguri, din nou mi se pare ca generalizezi. poate nu citesti tu blogurile care trebuie. :) sunt destule serioase, de mare incarcatura intelectuala, care abunda in polemici si in idei originale. al meu nu face parte din aceasta categorie, si cred ca asta e evident. (sincer, si asta ramane intre noi :))), la capitolul calitatea blogului meu, sunt fooooarte dezamagita, de aceea ori de cate ori cineva se entuziasmeaza de prostiile pe care le debitez, il/o trimit la un blog mai de Doamne-ajuta)

4. faptul ca nu scriu despre cartile pe care le citesc, nu inseamna ca nu citesc deloc, la fel cum faptul ca nu scriu despre trainingurile la care ma inscriu sau proiectele la care particip nu inseamna ca stau toata ziua acasa si crostez. dar, vezi tu, asta e (dez)avantajul unui blog personal: pot sa scriu NUMAI ce poftesc eu. Si asta e valabil, cred eu, si pentru Andreea, desi nu vreau sa ma exprim in numele ei.

all in all, mai uita-te din cand in cand la headerul blogului. nu l-am pus acolo degeaba :)))

Ina spunea...

PS: in rest, I totally agree with you, la partea cu me being self-centered si cu micile "enervari domestice" :D

Anonim spunea...

normal, cristoiu ar pune poze cu striteuse si copii cu 4 picioare.

Anonim spunea...

interesanta persoana verbului folosita in raspunsul ce mi l-ai dat la intrebarea mea cu bufoni...
si ca sa ma deosebesc de ceilalti anonimi..o sa mi zic io :)