marți, 20 noiembrie 2007

Iarta-ma, Minny !

Intr-o lume perfecta, as avea o gradina cu gazon, unde tu ai face tumbe si sariturile tale de cangur preferate. Intr-o lume perfecta, nu ar exista cabluri de incarcatoare, foehnuri, imprimante sau fiare de calcat pe care tu sa le rozi, ca apoi eu sa ma supar pe tine. Intr-o lume perfecta, tu nu ar trebui sa stai captiv intr-o cusca, de unde sa ma privesti cu ochi plini de repros. Intr-o lume perfecta, ai avea a lady rabbit, cu care sa mai schimbi o privire si pe care sa o speli delicat pe blanita. Intr-o lume perfecta, intreg apartamentul meu ar fi o gradina de zarzavat si eu nu m-as supara niciodata daca ai sta toata ziua si ai smulge capatani de varza.

Dar tu ai o cusca, Minny. Si tu rozi cabluri, Minny. Si nu am nicio belstemata de gradina unde sa te scot, Minny. Si tu pe balcon ingheti, Minny. Stiu ca niciodata n-o sa stii ca e vina mea, dar eu am scris anuntul ala. L-am scris cat de bine am putut, am incercat sa nu omit nimic: faptul ca ai o blanita frumoasa, ca sari ca un cangur pe covor, ca iti place Milka cu capsuni si covrigeii uscati, ca tot timpul faci shushu doar in coltul tau. Daca mi-ar mai fi ramas randuri, le-as fi spus cum iti place tie sa fii scarpinat dupa gat si cum fugaresti ca o pisica papucii mei roz prin casa.

Si, Minny, iarta-ma ca te-am facut sa stai asa frumos la poze in seara asta. Sunt o Iuda. Daca nu mai vrei sa primesti fan vreodata din mana mea, te inteleg perfect, sa stii...Doar...iarta-ma, Minny.



22 de comentarii:

Anonim spunea...

Minny has to go? Oh why, but why? I hope not...
Decat cheltuiala emotionala, irecuperabila, n-ar merge mai bine o investitie intr-un playground pentru urecheatul asta dulce si pufos ? Un loc de joaca fara cabluri de ros, dar in schimb plin de chestii verzi, rontzaibile ? In care sa pui eventual si cateva cabluri, ca sa nu se simta pedepsit...?
Eu am acasa o pisica... Si desi mi-a ucis canapelele, fotoliile si papucii de casa verzi, she's still my baby. Dragostea pe care i-o port e mult mai mare decat nervii cauzati de faptul ca lasa par in toata casa, ca sparge diverse chestii cand se catzara ca un macac pe unde poate, ca rupe perdele si mananca flori, sau ca face shushu pe papucii mei (da, verzi!) cand e in calduri. O ador pentru ca vine langa mine cand simte ca nu sunt bine, pentru ca mi se ascunde in geanta de fiecare data cand vede ca imi fac bagajele, pentru ca e geloasa cand vorbesc la telefon si vine sa ma muste de degete, pentru ca noaptea adoarme langa mine intr-o pozitie ce seamana cu o tentativa stangace de luare in brate. N-as putea renunta la ea.
Sper ca nu o sa ii dai drumul lui Minny. :( Nici tie n-o sa-ti fie bine, si si el o sa aibe o perioada lunga de stat in spatele unei usi, lingand, deprimat, podeaua...

Anonim spunea...

sa nu zici ca il dai!! daca urmatoriistapani nu vor fi asa buni ca tine?? inoi, nuuuu ... te cunoaste, o sa sufere dupa tine, gandeste-te bine!!

Desene Animate spunea...

Poverino!!!
Nu-l da, lupta impotriva societatii de consum (pentru ca la un moment dat pt ei, Minny nu va insemna altceva decat...tine-te bine:O FRIPTURA+o frumoasa Caciula).In fiecare zi pune-te cate un minut doua in pielea lui(la figurat) si incearca sa-i oferi cate putin din paradisul verde descris in post-ul tau.
Daca te-ai "inhamat" la un iepure, mergi pana la capat.Fiindca am sesizat un pic de nedreptate din partea ta( asta in cazul in care chiar vrei sa-l dai) si anume:Cat e mic, e scumpete adorabila si ce mult ma bucr ca-l am.Cand incepe sa creasca, nu mai e asa adorabil , incepe sa fie si usor violent, vrea iepuroaica (evident!), contesta adeseori autoritatea stapanei => "trebuie sa scap de el..hmmm".Iubeste-l sincer si neconditionat, chiar si acum.Iubeste-l pentru clipele frumoase pe care ti le-a oferit la inceputul "relatiei".Pur si simplu, Iubeste-l si nu-l instraina!
Buggs Bunny, purtator de cuvant "Salvati iepurii de pretutindeni"
vicepresedinte organizatia "Carnea de iepure e cahhh-nu mancati!!!"
autor al best-seller-ului "Caciula din blana de iepure genereaza calvitia precoce"
Multumesc pt atentie!

Anonim spunea...

Mda... Eu nu scriu asa frumos despre pisicu' sau despre catelul meu, dar nu i-as da sub nici o forma, oricate nazbatai ar face.

Anonim spunea...

Citi stapini pot sa-i ofere paradisul de care zici tu... nu e ceva groaznic sa stea in cusca in timpul zilei, daca atunci cind vii acasa are parte de zbenguiala... think twice... eu am un catel fata de care imi fac zilnic mustrari de constiinta, fiindca sigur i-ar prinde bine o curte, mai multa joaca, un coleg de nazbitii... si totusi ma iarta, tot in fiecare zi. A inteles si el, in mintea lui de catel, ca lumea nu e perfecta <3

Cit despre dorinta de "nevasta", for all non-breeding pets, one word: neuter. Sorry, eu asa vad lucrurile, hate me if you want.

Desi intr-un fel inteleg ce simti, eu totusi sper ca te razgindesti,

*hugs*

dreamer, ex anonymous, ex non-believer in fake blondes :)

Anonim spunea...

Daca nu te-au convins deja comentatorii de mai sus, incerc si eu: nu renunta la Minny! nu renunta la Minny! nu renunta la Minny! (scandeaza multimea cu pancarte) :)

Anonim spunea...

jos Minny! jos Minny jos Minny!

(un grup de cealalta parte a strazii, tot cu pancarte, dar mai colorate.)

Anonim spunea...

Inush tace. Is it the guilt? Or the pain...? :)
Am gasit aseara un post de-al tau din septembrie.

If I may:

"Minny a venit pe un fond acut de singuratate, si a ajuns sa fie un iepuras, si nu o chinchilla sau un canar, pentru ca de el aveam eu nevoie. [...] Minny ma irita pentru ca atunci cand face cunostinta cu cineva strain, ii bate inima ca la un nebun. [...] Minny ma irita pentru ca se adapteaza foarte greu la nou. [...] Dar, cel mai tare, Minny ma irita pentru ca in el ma regasesc. Cu toanele si fricile, si poftele, si mofturile mele. [...] Singura diferenta, poate, e ca atunci cand tuna si amandoi tremuram, eu il iau in brate. Pentru ca unul dintre noi trebuie s-o faca."

drina spunea...

Daca nu ne asculti pe noi, macar ascult-o pe Dita:

http://www.youtube.com/watch?v=3fC0mKTp24g

Ina spunea...

andra, adinutz, desene animate, anonymous, dreamer, alina, io si drina,

Va multumesc ca v-ati facut timp sa imi spuneti ce simtiti. Unele comenturi m-au inumuiat foarte tare si m-au facut sa realizez ca planeta asta nu e un loc asa de urat cum am eu impresia cateodata.

But here's how things are. Cand iubim pe cineva, fie el pufos si urecheat sau nu, vrem tot ce e mai bine pentru acel cineva. Si daca il iubim cu adevarat, vrem ceea ce e bine pentru el, chiar daca acel ceva nu corespunde cu ceea ce e bine pentru noi. Pentru mine e minunat sa il vad pe Minny in cusca lui dimineata cand ma scol, ca apoi sa-l mai scot seara cand vin acasa, numai ca sa-l bag la loc. Prezenta lui ma face fericita, cand am timp si sunt acasa ma joc cu el, totul e perfect. Dar pentru Minny lucrurile nu stau chiar asa. In ultimul timp, Minny sare in inaltime, precum cangurii, mai mult decat in lungime...

Unii mi-au spus ca de fapt am facut o greseala cand l-am cumparat. Eu nu simt asa. Simt ca a fost o perioada frumoasa, cand am avut nevoie de cineva pufos alaturi. Iar daca nu era Minny, era alt iepuras, la fel cum daca nu eram eu pentru Minny era alta persoana.

Dar nu se mai poate asa. Minny are nevoie de spatiu. Camera mea mica e insuficienta, plus ca nu il las sa mearga unde vrea el pentru ca mi-e frica sa nu roada vreun cablu si sa se curenteze.

Asa ca nu. Dragostea nu inseamna sa tii cu dintii de cineva, doar pentru ca ti-e tie bine. Si nu, eu nu il dau pe Minny pentru ca m-am plictisit de el. Dar cred cu toata taria ca sa iubesti pe cineva inseamna sa fii capabil sa let go, chiar daca o sa plangi in perna cateva nopti, daca asa stii ca lui ii va fi mai bine.

Fata care o sa-l ia pe Minny duminica are patru camere si o gradina. E mai mult decat puteam visa pentru el. And deep down inside stiu ca Minny o sa fie mai fericit asa. Asta e modul meu de a-i spune ca il iubesc.

Anonim spunea...

In cazul asta, curaj ! :)
Stim ca nu o sa iti fie foarte usor. Si felicitari pentru faptul ca te-ai ocupat ca Minny sa aibe un camin prietenos (si verde) si stapani iubitori (speram).

Anonim spunea...

ok, probabil ca acum asa e cel mai bine pentru Minny...
Dar daca zici ca nu ti se pare o greseala faptul ca l-ai luat "in the first place", ce o sa se intimple in viitor, daca vreodata ai sa simiti din nou ca ai "nevoie de cineva pufos alaturi"? Da capo?

Decizia ca acum trebuie sa va despartiti o inteleg, faptul ca s-a ajuns aici (si ca nu e o greseala), nu.

Desene Animate spunea...

Sunt curios daca ar fi fost vorba de un iubit( barbat), ai fi reactionat la fel?

Anonim spunea...

Eu propun sa fim mai blinzi si sa nu ne mai luam de ea. :)
Ina trece oricum printr-un moment destul de greu. Let's not kick the fellow when (s)he's down.
Inozza rulz!!! Go Ina!
>:D<

drina spunea...

Eu m/am linistit dupa ce am aflat ca te-ai asigurat ca Minny merge intr-un loc mai mare unde poate sa se zbantuie in voie (patru camere plus gradina sunt o adevarata mosie). Dar totusi, this blog will never be the same now that Minnozza is split!

Ina spunea...

andra,

multumesc foare mult. you're being really suportive!

dreamer,

am vrut sa spun ca nu regret niciun moment ca l-am luat pe Minny. daca as fi stiut ce o sa se intample, probabil nu l-as mai fi luat, true. dar nu regret.

desene animate,

daca nu i-as putea oferi omului pe care il iubesc ceea ce are el nevoie pentru a creste si pentru a fi fericit, n-as ezita sa-l las sa plece.

drina,

ce frumos! Minozza! :D poate imi iau un peste :)))) Kidding!

Desene Animate spunea...

@inozza
Multumesc, e bine sa constat ca printre noi mai exista oameni capabili de sacrificii altruiste.Oameni care au inteles ce inseamna iubirea si au separat-o total de egoism.Daca e asa( si m-am convins ca asa gandesti cu adevarat), inca odata :Felicitari!!!
ex Brsibane

Anonim spunea...

Fiica mamei tale! Cum să ţi animalul pe balcon?!?!!!? E mana malefica a lui Cristoiu si aici... Offf daca mai era Steeeve, pe Planeta Animalelor Tv nu se intampla niciodata asta! esti o mancatoare de morcovi!!! DE unde ii culegi? FAN CTP....

Anonim spunea...

Nu ma cunosti nici macar virtual, dar eu am ajuns sa devin dependenta de blogul tau si de Minny. Nu-l da. Nu-i trebuie nici campuri verzi,nici stoguri de fan, nici vreun infinit in care sa alerge. tot ce-i trebuie esti tu. nimic nu-l bucura mai tare. eu am un caine. e labrador si da, locuieste tot intr-un apartament, de doua camere. Si n-are spatiu sa alerge prin casa si nici vreo oaza de verdeata unde sa vaneze mustele care-l enerveaza tot timpul, dar ma are pe mine. si nimic nu ne bucura mai mult decat diminetile astea geroase, cand vine si ma trage de picioare ca sa-l scot afara sau serile, cand ajung rupta de oboseala de la serviciu si el sare ca o caprita inaintea mea si-mi aduce... iepurasul de jucarie, pe care, dupa ce-l mozoleste bine, mi-l pune in mana ca sa ne jucam. nu le trebuie chiar atat de multe precum vrei sa crezi. au nevoie numai de noi si atat. uita-te la animalele de pe strada, care au toata libertatea si tot spatiul, dar care nu au pe cineva aproape si care-si cauta un stapan la fiecare colt de strada. o sa plangi si-o sa-ti ingropi o parte din suflet. si zic asta numai pt k eu mi-am ingropat catelul copilariei in gradina din spatele blocului si atunci mi-am pierdut si orice urma de naivitate copilareasca. daca aveai un copil caruia stiai ca nu-i poti oferi mai mjult de-o felie de paine zilnic l-ai fi dat? nu-ti umple dragoastea prea mult din golul din stomac, dar face mai mult decat un tort cat toata casa poorului. imi pare rau ca trebuie sa renunti la micutul tau prieten. v-as inveseli pe amnadoi cu cate o bucatica de milka cu capsune, dar sunteti departe de mine, asa ca tot ce va pot spune e sa va bucurati de zilele astea putin, asta dak, in ziua alegerilor, ai de gand sa faci o alegere atat de dificial
Andreea

Anonim spunea...

Daca cele 4 camere ale noii stapane a lui Minny nu au cabluri si daca in curtea ei Minny nu "ingheata" asa cum s-ar intampla la tine in balcon, ai luat decizia corecta. Eu cred insa ca nu e chiar asa :(

simonacratel spunea...

scrii foarte frumos despre el, dar mai bine da-l. i-ai gasit locul ideal. este doar un iepure pe care nu-l poti tine. Cit il vezi? cinci minute dimineata si cinci minute seara? Si habar n-are ce-i aia iarba si gradina? ce fel de iepure e ala?

da-l linistita, lasa toate sentimentalismele pe care ti le toarna oamenii astia.

dar despre ce o sa mai scrii?!

Ina spunea...

andreea,

multumesc pentru cuvintele frumoase. sa stii ca un catel nu este acelasi lucru cu un iepuras. nu se ataseaza la fel de mult de tine un iepuras cum o face un caine sau o pisica. Minny nici nu stie cand il strig. Asa ca, all in all, eu il iubesc pe Minny mai mult decat ma iubeste el pe mine. Si nu cred ca o sa-mi simta lipsa catusi de putin :)

alina,

pana la urma l-am dat altcuiva, unei persoane foarte dragute si iubitoare, care cred ca o sa-i ofere toata libertatea de care eu l-am privat.

simona,

esti geniala, stimabilo! :D cat despre ce o sa mai scriu...nu vreau sa tradez surpriza pe care o pregatesc de zor. ;)