marți, 29 ianuarie 2008

I’m going to have a…puppy! :)

Peste o saptamana, o sa fiu mandra mamica a unei fetite chihuahua! Bucuria ochilor mei si raza de soare a zilelor mele senine vine tocmai de la o crescatorie din Austria in conditii de maxim confort cu un Fiat Doble, cum m-a asigurat crescatorul. Si cand te gandesti ca eu n-am fost niciodata in Austria!

Cum va spuneam, visul meu e pe cale sa se indeplineasca: o sa am un caine de paza si protectie! (adica unul care trebuie pazit si protejat) :)))

Asadar, pentru ca mai am mai putin de 14 zile la dispozitie, am inceput sa iau masurile de intampinare a bijuteriei mele ambulante:

  1. Repet zilnic, timp de cel putin 15 minute, mici dialoguri de curtoazie in limba lui Goethe. Imi inchipui ca n-o sa ne iubim nebuneste de la inceput, de aceea o voi lua usor, cu chestii gen “Wie war Ihre Reise?”(“Cum ati calatorit?”) si “Was mochten Sie essen?” (“Ce v-ar placea sa mancati?”). Daca vad ca vine in intampinarea comunicarii mele deschise si calduroase, trecem la planul B: ne luam in brate si ne pupam nevoie mare! :)
  2. Am trecut in revista toti proprietarii de caini din bloc. Chihuahua sunt catelusi putin mai agresivi si agitati din fire, si daca nu ii socializezi cat timp sunt mici, o sa te trezesti intr-o zi ca o sa ucida un doberman (adica o sa-i stea in gat dulaului cand il inghite pe ala mic). O sa-mi vizitez cat de curand vecinul cu Fox Terrier de la 2 si pe cel cu Westie de la 9. Bonding must be done. And fast!
  3. Mi-am ales deja un veterinar, dar trebuie sa-mi cumpar si niste carti de dresaj canin, nu de alta, dar la cat de “pacalibila” sunt, as fi in stare sa cedez la ochisorii ei de Puss-in-Boots
  4. Lectura mea preferata zilele astea e The Chihuahua Guide, sectiunea “Potty training”…and I love it :D
  5. Am invatat cateva bancuri cu chihuahua, cu care sa o necajesc pe Lily Allen a mea cand o sa creasca mare si o sa inceapa sa inteleaga :) Preferatul meu e asta. :)))
  6. Mi-am luat deja adio de la minunatul meu fotoliu galben si de la gentile mele adorate. In curand o sa fie pline de urme de dinti si gherute mici.
  7. O sa throw a chihuhua puppy shower, la care o sa mancam nachos si tortillas. :)

Daca aveti ceva sfaturi profesioniste de crescut/educat/dresat/facut fericiti catelusi, va rog sa nu le tineti pentru voi. Sunt noua in meseria de mamica de catel si nu vreau sa fac greseli. :)



18 comentarii:

iulia spunea...

Sa o iubesti mult si sa nu renunti la ea niciodata!!!
Ma bucur ca esti fericita:)

Anonim spunea...

daca iesi cu "dulaul" pe strada sa ai grija la maidanezi, mai ales daca e rau al' mic :D

Ina spunea...

iulia,

will do that! ;)

vlad,

asta pe principiul "atentie, caine rau!", "dar de ce e rau?" "ca nu vrea sa-si bea lapticul!" :))

Anonim spunea...

nu stiu dc, dar mi se pare ca e animalul perfect pentru tine: amandoi sunteti simpatici foc, energici, inteligenti si dulcici :) s-o stapanesti sanatoasa!

Mihai spunea...

da-mi voie sa rad :))))

Anonim spunea...

Asteptam poze cu frumoasa Lily Allen :)

Gabriela

Anonim spunea...

Nu uita de lesa si zgarda. Sunt absolut necesare la caini de protectie si paza. :)
Sa-ti traiasca!

Ina spunea...

mihai,

chiar te rog ;)

gabriela,

iti dai seama ca o sa ma mandresc cu ea nevoie mare, nu? :)

carcotasu,

lesa da, zgarda mai putin. o sa-i iau un ham pentru ca chihuahua au traheea sensibila si nu suporta prea bine zgarda. cum ziceam mai sus, e un caine de protectie :))

Ina spunea...

anonymous,

asta pare un compliment, nu? gosh, mi s-a spus ca seman cu multa lume, dar cu un chihuahua, mai rar :))

Corina spunea...

Desi te citesc de mult, nu stiu de ce nu ma puteam hotari sa las un comment. Dar o asemena ocazie nu poate fi ratata.

Eu am un bichon maltez de cateva luni. Nu-ti propune sa rezisti rugamintilor ei. There is no way in hell you will manage to do this. Pentru ca o sa te roage in asa hal, o sa se uita la tine ca o mica santajista, o sa planga asa tare si o sa te linga cu atata dragoste incat e imposibil sa te tii tare.

Cat despre partea cu pipi, pregateste-te sufleteste si inarmeaza-te cu rabdare. Daca nu are schema de vaccinare completa si nu ai voie sa o scoti din casa, o sa stergi la pipi prin toata casa de o sa ti se faca rau :) Pana la urma o sa se obisnuiasca sa faca intr-un singur loc, dar pana acolo e drum lung.

Toate astea palesc atunci cand vii acasa si o gasesti dand din codita ca o apucata de parca ai fi cea mai importanta persoana din lume. Si pentru ea, chiar o sa fii.

Si cand o sa fii suparata, si o sa plangi, sa nu te mire ca vine sa te linga pe fata, ca si cum ti-ar spune "Sunt langa tine". Instant, o sa te simti macar un pic mai bine.

Sa-ti traiasca.!

Ina spunea...

corina,

mersi pentru zambetul provocat! :) cred ca esti foarte norocoasa cu fetita/baietelul tau.

tocmai pentru ca sunt atat de maleabila si ductila :) cand vine vorba despre santaj emotional venit din partea unor ghemotoace mici de blana, m-am inarmat cu ceva material didactic. stiu ca, la cat de influentabila sunt, as deveni "jucaria" ei si nu vreau asta. imi doresc sa o educ bine si sa o fac o catelusa fericita, dar cuminte si ascultatoare.

uite, am gasit un articol foarte interesant de psihologie canina, care explica de ce cateii sfarsesc prin a "conduce" casa si a li se face pe plac, desi acest lucru nu este foarte bun pentru ei.

articolul este asta:

http://www.homevet.com/petcare/puppy2.html

totusi, mi se pare putin cam radicala prezentarea, asa ca il prefer pe asta:

http://www.thepoop.com/experts/pawz/newtoyou/alpha.asp

a, si cel mai cald si adorabil articol din lume scris despre catelusi:

http://www.flyingdogpress.com/puppack.html

sper sa-ti placa, mie mi-a deschis ochii in privinta asta :)

Anonim spunea...

ah, si viata (noua) poate fi atit de simpla:)

Ina spunea...

look who's talking! :))

Katy spunea...

Sper ca viitoarea ta catelusha sa iti aduca multa bucurie si sa te faca sa zambesti mereu atunci cand esti suparata. Si eu am o catelusha de de rasa pinscher pitic. E putin mai mare decat un chihuahua, dar e adorabila :X... e o alintata si jumatate, care face numai ce vrea ea ;)) si aici cred ca e vina mea ca n-am educat-o bine, dar asta e alta poveste ;)). Sa stii ca in general cateii de rasa pitica sunt extrem de gelosi :), a mea nu suporta sa alint pe altcineva atunci cand e si ea de fata. Cand stau cu prietenul meu in pat, vine repede si ea si se cuibareste intre noi si cateodata mai incepe si sa sforaie :))... apoi, se intinde cu burtica in sus, mai scote si limbutza afara, iti vine sa o papi nu alta ! Cel mai mult ma bucur, atunci cand vin obosita acasa si ea ma asteapta dand din codita si sarind pe mine sa ma pupaceasca. Imi face placere sa te vad atat de incantata de fetita ta si sper sa ajunga in siguranta in romania. Sa aveti grija una de cealalta ! :* Abia astept sa vad poze :D...

Anonim spunea...

nu cumva acum cateva luni parca, l-ai dat pe Minny ca nu aveai timp pt el si etc? cum de acum iti iei catel?

Ina spunea...

katy,

o my god, ce draguuuuut! :) si eu ma pregatesc sufleteste pentru crize de gelozie si strecurat in pat :)) dar o sa fie atat de biiiiineeee :D abia astept!

anonymous,

problema nu statea in faptul ca nu aveam timp pentru el, ci in etc-ul tau. nu aveam spatiu pentru el, in sensul ca toata camera mea e plina de cabluri si cum Minny le rodea de zor (punandu-si viata in pericol), trebuia sa-l tin toata ziua in cusca, ceea ce era deprimant pentru amandoi. catelul, zic eu, n-o sa-l tin in cusca, nu? :)

Anonim spunea...

flash news: si cateii rod.

Ina spunea...

mersi de pont! :)

PS: dar cateii au ceea ce noi numim "inteligenta" si pot fi dresati, nu? ceea ce, in cazul rozatoarelor, daca ai avut vreodata una...intelegi tu.