luni, 23 martie 2009

Recesiunea loveşte comedia în 2009

N-a fost de ajuns că ne-a redus salariile, ne-a făcut imposibil să mai facem credite sau ne-a determinat să ne regândim destinaţia de vacanţă. Criza economică, căci despre ea este vorba, loveşte într-una dintre puţinele resurse cu care i-am fi putut face faţă: comediile din 2009.

Peste 30 de comedii se anunţă anul acesta, dar prin -aproape- toate suflă vânt de recesiune. Altfel cum s-ar putea explica distribuţiile (dureros de) familiare: Kevin James, Matthew McConaughy, Jennifer Garner, Adam Sandler, Will Ferrell, Jack Black, Sandra Bullock etc.? Ultima, de altfel, nu este protagonista unei singure comedii, ci a două. Asta pe principiul: Ce poate fi mai rău decât o comedie cu Sandra Bullock? Două comedii cu Sandra Bullock!

Dacă responsabilii cu distribuţia sunt, în mod evident, într-o criză de inspiraţie, din păcate nici scenariştii nu o duc mai bine. Un el şi o ea se prefac că se iubesc de ochii lumii pentru a rezolva o problemă cu o viză şi ajung să se iubească cu adevărat, un tip de 37 de ani cu probleme familiale se întoarce în trecut şi-şi retrăieşte adolescenţa, o orăşeancă 100% e trimisă într-un fund de lume unde se redescoperă şi se îndrăgosteşte...sunt singura care are un deja-vu?

Acestea fiind spuse, puneţi-vă căştile pe urechi (urmează câteva trailere simpatice, aşa că atenţie să nu vă deranjaţi colegii de birou cu hohote de râs) şi vă invit să pornim într-un tur virtual al celor 21 de comedii pe care intenţionez să le văd în anul de graţie 2009. Lista am luat-o de aici, aşadar se referă la premiera americană a filmelor. Adăugaţi 1-2 luni şi veţi ştii când va apărea pelicula respectivă şi la noi. :)

În ordinea apariţiei:

1. Bride Wars

Trailer: aici

Total chick-movie. Mie şi lui Radu ne-a plăcut! :))

2. New In Town

Trailer: aici

Yet another total chick-movie. Un pic (mai mult) de deja-vu la partea cu fată-de-oraş-cu-fiţe-ajunsă-la-capătul-lumii-care-sfârşeşte-prin-a-îndrăgi-localnicii-şi-a-se-îndrăgosti-de-un-fermier-guy, dar de când cu Bridget Jones, Renee Zellweger mi-e oarecum simpatică.

3. Fanboys

Trailer: aici

Raiul pentru nerds şi Star Wars maniacs everywhere. O să mă uit la el dintr-o curiozitate gender related, deşi nu vorbesc deloc star wars-iana. :P

4. He's Just Not That Into You

Trailer: aici

În afara faptului că în filmul ăsta joacă jumătate de Hollywood, nu prea ştiu ce să vă spun de spreel. Cred că dacă aţi văzut deja trailer-ul, ştiţi 98% din tot ce se întâmplă în film. E suficient să spun că face parte din categoria filmelor la care m-am ambiţionat să nu adorm.

5. Confessions of a Shopaholic

Trailer: aici

Vă sună cunoscut sintagma "guilty pleasure"? Ahahahaha. Cum să nu te uiţi la un film care conţine replica You speak... Prada?

6. Miss March

Trailer: aici

Yet another nerds-on-a-mission movie, de data asta varianta mai light. O să-l păstrez pentru o zi în care sunt brain-dead.

7. Fired Up!

Trailer: aici

Dacă nu ştiaţi, industria americană a produs nu mai puţin de... 33 de filme despre cheerleaders. Am văzut până acum Bring it On (trailer aici), deşi am aflat că între timp s-au mai produs două continuări, Bring It On Again şi Bring It On: All Or Nothing. Încă un suvenir pentru zile cu activitate cerebrală low, aşadar. :))

8. All About Steve

Trailer: aici

Primul din minunata serie de două filme minunate cu minunata Sandra Bullock de pe anul ăsta. De dragul vremurilor în care mi-a fost dragă în Miss Congeniality, zic.

9. I Love You, Man

Trailer: aici

Pentru că Paul Rudd e cute şi genul bromance este un adevărat fenomen în cinematografia americană. Am menţionat şi că Paul Rudd e cute?

10. The Accidental Husband

Trailer: aici

Pentru că Jeffrey Dean Morgan e şi mai cute decât Paul Rudd. :D Şi pentru că comediile romantice cu Uma Thurman au fost întotdeauna mai bune decât filmele ei de cap şi sabie ninja.

11. The Ugly Truth

Trailer: aici

De unde să încep? :D Filmul ăsta e în my personal top three list pe 2009 din trei motive simple. În primul rând pentru că e foarte greu să rezişti unui personaj principal feminin atât de adorabil în neîndemânarea şi obsesia sa pentru control. În al doilea rând, pentru că personajul principal feminin e interpretat de Katherine Heigl, de care dacă nu te-ai îndrăgostit în Grey's Anatomy, n-ai avut cum să scapi în 27 Dresses. În al treilea, dar nu ultimul rând, pentru că tipul e interpretat de Gerard Butler, care e mai hot decât Jeffrey Dean Morgan şi Paul Rudd laolaltă. :D

12. 17 Again

Trailer: aici

Aici nu am să vă dau 17 motive pentru care ar trebui să vă uitaţi. De fapt, simplul fapt că joacă Zac Efron ar trebui să fie suficient pentru a vă convinge să-l ocoliţi. Totuşi, dacă v-aţi uitat la 13 going on 30, este cinstit să-i daţi o şansă şi variantei masculine (şi opuse ca şi construcţie temporală). Ca să nu mai zic nimic de Freaky Friday al lui LiLo...

13. Ghosts of Girlfriends Past

Trailer: aici

Partea proastă? E un fel de rom-com remake al A Chrismas Carol de Charles Dickens. Partea bună? Actorii din rolurile principale sunt simpatici: Matthew McConaughey şi Jennifer Garner.

14. Year One

Trailer: aici

La ăsta chiar nu ştiu ce să spun. Şansele să fie un dezastru sau o comedie super funny sunt 50-50. Combinaţia Jack Black & Michael Cera pare promiţătoare, la fel ca şi acţiunea, care are loc în anul I (î.Hr. sau d.Hr. nu se ştie) când co-există Cain şi Abel (o scenă extrem de haioasă cu cei doi aici) cu soldaţi din imperiul Roman. Let's hope for the best and expect the worst, zic.

15. 500 days of Summer

Trailer: aici

Nu ştiu câtă comedie şi câtă dramă este în filmul ăsta, dar pare foarte promiţător. Iar Joseph Gordon-Lewitt e adorabil!

16. Funny People

Trailer: aici

Am decis să mă uit la el doar pentru că la început ni se promite, în mod voit eronat, că Adam Sandler va muri pe parcursul lui. :)) În afară de asta, merită văzut pentru că e un film marca Judd Apatow, whatever that means nowadays. :))

17. Weather Girl

Trailer: aici

Pentru că e prima comedie cu un personaj principal decent pe anul ăsta. O femeie nu chiar tânără, într-o situaţie nu chiar roz. În sfârşit ceva mai aproape de realitate. Dacă mai vreţi un motiv în plus: Patrick J. Adams. Vă spun, are băiatul ăsta o privire în stare să topească gheţarii. *sigh*

18. The Proposal

Trailer: aici

Cel de-al doilea film marca Sandra Bullock pe anul ăsta. Dacă n-aş fi ştiut că au fost turnate în acelaşi an (ăsta şi cel de la numărul 8, that is) aş fi spus că este o pauză de vreo 5 ani între ele. Uitaţi-vă doar la gâtul ei, for Pete's sake!

19. Black Dynamite

Trailer: aici

Rocky meets Austin Powers meets Get Smart meets Chuck Norris meets... stuff.

20. Old Dogs

Prezentare: aici

Din păcate nu are trailer, pentru că este încă în producţie, dar mie îmi este suficient că-l are pe Robbin Williams în rolul principal. :D

21. New York, I Love You

Trailer: aici

God, I love New York! Să văd un întreg film dedicat New York-ului, mai ales cu aşa o distribuţie, what else could I wish for? Top 3 list material, definitely!

Lista voastră cum arată? :)

4 comentarii:

Ligia spunea...

cul. ne-am scos cu filmele de chick night in pe o bucata ;)

Alina spunea...

Dintre toate cele de mai sus, eu astept cu nerabdare "New York, I love you!".

M-am indragostit de "Paris, je t'aime" acum 2 ani si am inteles ca se merge pe aceasi idee + distributie de exceptie! Genial! :)

"He's Just Not That Into You" era pe lista de "to-see-movies", dar se pare ca nu e asa de reusit pe cum parea dupa trailer.

Mihai spunea...

i sincerely hope you are being Ion Creanga (autoironie, stii tu..)

Ina spunea...

Lig,

Da, da! :) Tot ce mai trebuie sa facem e sa cumparam popcornul.

Alina,

"New York, I love you!" e cap de lista si la mine (de fapt, cu asa o lista slabuta, nu prea e de mirare). Cat despre "He's just not that into you", ti-o zic cu toata sinceritatea: daca ai vazut trailerul, ai vazut si filmul. Pacat de gloata de nume mari, am crezut ca o sa fie un "Love Actually 2" or smth...

Mihai,

Nu inteleg la ce te referi.