duminică, 17 mai 2009

Final Eurovision Gossip :)

Dacă tot am rămas trează până la ora asta, o să vă împărtăşesc ultimele bârfe găsite pe net despre Eurovision:

- se pare că Alexander Rybak, câştigătorul de 23 de ani al Eurovisionului este un adevărat copil-minune: cântă la vioară şi la pian de la 5 ani şi şi-a compus singur melodia şi versurile piesei cu care a participat la Eurovision. A, şi dacă şi voi aţi rămas surprinşi de sonoritatea puţin exotică (pentru Noregia, cel puţin) a numelui său, mistery solved: Alexander e de origine bielorusă. ;)

- am mai rezolvat un mister: motivul pentru care melodia Danemarcei mi s-a părut (prea) familiară: unul dintre compozitorii săi a fost...Ronan Keating. Mi se părea mie too Irish pop to be true. :))

- bârfele n-au ocolit-o pe concurenta din Rusia, care se pare că a fost introdusă în concurs în ultima clipă, şi al cărei tată este (din nefericire pentru ea şi speculaţiile care o înconjoară) un miliardar rus.

- şi, la final, pe principiul călătorului îi şade bine cu drumul şi Eurovisionului cu scandalul, biata Elena Gheorghe e acuzată de... playback. Şi asta din cauză că a trimis-o la mama naibii în praznic pe tipa care o acompania vocal, astfel încât acum au ieşit zvonuri că de fapt Elena ar fi mimat cântatul, şi că tipa din umbră ar fi fost adevărata cântăreaţă. Oh, well, suits you right for wanting to steal the spotlight. :P


Sursa

3 comentarii:

Cristina spunea...

Ce m-a nemultumit mai tare a fost votul acordat pe regiuni/etnii, hiba cea de toate zilele a Eurovisionului. Astfel,ajung in top 10 tari ca Estonia,Bosnia si Hertegovina, Armenia,care n-au melodii grozave si de care mi s-a facut sila dupa 1 minut de ascultare.Tarile din fosta Iugoslavie se voteaza intre ele, cele din fosta URSS la fel si n-ajungem nicaieri...

Anyway,Elena a cantat bine dar piesa nu a fost indeajuns de buna, plus ca versul din refren, partea cu "like nobody" i-a bagat pe multi europeni in ceata.

Alexander e sooo cute si talentat,pentru el a meritat sa stau si eu treaza pana la 1 si ceva :))

Ina spunea...

Cristina,

Faza cu voturile acordate pe citerii geo-politice e un trade mark al Eurovisionului, nici nu mi l-as putea inchipui fara. :) Au incercat organizatorii sa-o impiedice anul asta, prin introducerea votului de catre un juriu...dar degeaba. Oricum, sa zicem mersi. Daca nu era votul de la Republica Moldova, nu numai ca nu primea Romania 12 puncte de la nimeni, dar se clasa si mai prost decat a facut-o deja (da, se putea si mai rau).

Estonia, Bosnia si Hertegovina si Armenia fie, dar Azerbaijan, locul 3, wtf? Mi s-a parut nu doar o melodie penibila si slabuta gen Blondy, dar si o interpretare jenanta. Cum au ajuns pe locul 3 e un mare mister pentru mine.

Cat despre Elena...chiar cred ca nu mai e nimic de spus. Pentru mine n-a fost o surpriza pozitia Romaniei in clasament, ci doar cat de proasta si de fada a putut sa fie coregrafia. O linie melodica atat de plata putea fi scoasa numai printr-o coregrafie de exceptie. Ceea ce n-a fost cazul, bineinteles.

In legatura cu Alexander :) am citit azi un comentariu intr-un ziar online cu care sunt 100% de acord. Faptul ca a castigat are legatura, bineinteles cu talentul sau, dar intr-o la fel de mare masura cu naturaletea lui pe scena si mimica incredibil de expresiva. :)

Si da, pentru ca nu se poate victorie fara iz de scandal, iar cea mai comuna acuzatie este plagiatul, si bietul Alexander e acuzat (am citit pe niscaiva site-uri) ca ar fi imprumutat linia melodica de la Vitas si a sa Opera 2: http://www.youtube.com/watch?v=ygJYxMP_ICY

La cat de sweet si baby-face e, mai conteaza? :))

Cristina spunea...

Of, se putea fara acuzatii...nu cred ca a plagiat, se mai intampla ca unele melodii sa se asemene pe anumite bucati.

Dar vorba ta, mai conteaza? ;))