vineri, 22 mai 2009

Inozza Season Finale

Zilele astea, între un examen, o plimbare cu Lily în parc, un interviu de angajare şi o inundaţie în baie, am vizionat cu maximum de interes finalurile de sezon ale - basically - tuturor serialelor pe care le urmăream. Urmează SPOILER ALERTS, atenţie all you GA, GG and PB fans out there. :) Am descoperit, astfel, ca e foarte trendy să-ţi ucizi personajele pe final de sezon sau măcar să le laşi în prag de moarte, divorţ, despărţire, pe picior de plecare în armată etc.

Să începem cu cel mai bun final de sezon imho, Grey's Anatomy, cu mega-episoadele Here's To The Future & It's Now or Never (pe care le puteţi viziona pe unul dintre linkurile de pe yidio, al cărui fan am devenit de când cucirca merge cu frâna trasă). Revenind, însă. (Fanii GA care n-au apucat să vadă sfârşitul de sezon mai au şansă să se oprească din citit aici sau să sară direct la paragraful 5. Să nu spuneţi că nu v-am avertizat! :P)

Ei bine, finalul de sezon 5 al Grey's a fost comparat ca impact asupra fanilor cu finalul de sezon 2 (când Denny moare şi Izzie rămâne pe podea în rochia de prom). Eu zic că finalul de sezon 5 tops finalul se sezon 2, însă. Argumentul meu? Danny era un personaj simpatic, povestea de dragoste era touching, but he was, nonetheless, like dying and stuff, ceea ce a făcut sfârşitul poveştii oarecum previzibil. Dar finalul sezonului 5?! I mean O-M-G. :)) . L-au pus pe George să se înroleze în armată, apoi mi l-au aruncat (a se remarca utilizarea pronumelui personal posesiv :D) sub roţile unui autobuz şi l-au desfigurat de nici colegii nu l-au recunoscut, au operat-o pe Izzie pe creier, transformând-o într-o legumă fără memorie de scurtă durată, ca apoi să o bage în moarte clinică şi au încheiat toată povestea asta cu un cliffhanger nemilos, la care am plâns de parcă eram rudă de gradul I cu amândoi (ultimele secvenţe ale episodului aici, dacă credeţi că sunteţi suficient de puternici).

Ceea ce face toată povestea şi mai plină de suspans este faptul că au apărut zvonuri că T.R. Knight (interpretul lui George O'Malley) şi Katherine Heigl (Izzie Stevens) au spus că vor să plece din distribuţie, zvonuri lăsate în suspensie şi neconfirmate încă nici de o parte, nici de alta. Matematica simplă oferă însă toate variantele posibile: mor amândoi, nu moare nici unul, moare doar Izzie, moare doar George. It's that simple! ;) Nu şi pentru fanii înnebuniţi care nu au alt subiect de discuţie până în toamnă, când se reiau filmările (a se vedea GA Insider, unde soarta celor doi este întoarsă pe toate părţile, unde se disecă fiecare replică şi fiecare privire şi unde fanii înrăiţi îşi smulg părul din cap, implorând-o pe Shonda Rhimes să îi cruţe de chinuri). În plus, soarta celor doi nu este unica nesigură: Bailey trebuie să aleagă între carieră şi soţ, Lexie şi Mark sunt caught in the middle, Merder s-au căsătorit şi nu chiar etc. etc.

Moving on la următorul final de sezon. După ce Michael şi gaşca au evadat din toate închisorile posibile, au pus la cale toate furturile, răpirile şi atentatele imaginabile şi nu numai, sezonul 4 din Prison Break s-a încheiat cu exonerarea tuturor pentru toate violările de lege comise (şi pentru cel mai puţin plauzibil serial, vorba unui prezentator tv:)) ), tuturor cu excepţia lui T-Bag care -surpriză!- s-a întors să putrezească în Fox River. Singura mea nelămurire cu privire la acest final de sezon e: Chiar trebuia să moară Michael? I mean, c'mon, nu mă încălzeşte că a lăsat în urmă un puşti cu aceleaşi apucături pentru arta tatuajului, nu puteau să-l omoare, say, pe frate-su? Cu atât mai mult cu cât nici nu era frate-su, after all?! Morala e cam sumbră: being smart can kill you. Dovada: mama lui Michael, mega-creierul companiei, moartă, Michael, mega-creiarul întregului serial: mort. Frate-su, Lincoln şi Sucre, nu tocmai smart: well alive and kicking, cu copii, neveste şi grădină în faţa casei & stuff.

Şi am ajuns la ultimul final de sezon: Gossip Girl şi episodul The Good-Bye Gossip Girl, în care, soooo predictable, Gossip Girl nu numai că nu pleacă nicăieri, dar nici nu i se dezvăluie identitatea. În rest, ce pot să spun, cel mai răsuflat final de sezon din cele 3 descrise aici. După ce în episodul anterior Lily şi Rufus aproape că s-au despărţit definitiv, acum se căsătoresc (la fel de sigur, de altfel, ca şi căsătoria ui Meredith cu Derek din GA), după ce am aşteptat 2 sezoane ca Chuck să-i spună lui Blair cele 3 cuvinte magice, când le-a spus într-un final parcă mai bine nu le spunea, după ce Nate o plantează pe Vanessa cu ochii în soare cu excursia lor prin Europa ca să accepte nu ştiu ce internship, pe ultima sută de metri revine la idee şi ea acceptă fără să clipească, şi pot merge aşa la infinit. Ştiu. Nu poţi aştepta prea multe de la un film care se vrea un imens podium de defilare, dar zău aşa. Dacă mai coborau nivelul de lame-ness cu încă un centimetru ajungeau din urmă 90210, sequel-ul lui Beverly Hills 90210, în care povestea şi personajele sunt practic aceleaşi, doar că au nume diferite. A, da, şi acţiunea se petrece în 2009. :))

Ei bine, un al patrulea so-called serial are finalul de sezon azi. :) Este vorba despre Inozza. Ştiu că nu v-am pregătit pentru acest moment (nu că NU l-aţi fi putut anticipa având în vedere frecvenţa şi calitatea posturilor din ultima perioadă :D), dar nici eu nu ştiam că se va întâmpla. Am realizat lucrul acesta doar azi şi primul lucru pe care l-am făcut a fost, bineînţeles, să vă anunţ şi pe voi. Cred că vara nu îi prea prieşte Inozzei, ceea ce este destul de ironic, având în vedere că este anotimpul meu preferat. :) Dacă îmi aduc aminte bine, în vara lui 2007 am întrerupt scrisul pe blog pentru o lună, la finalul verii lui 2008 am făcut blogul privat, iar acum anunţ din nou o pauză (în niciun caz definitivă, mi-ar fi prea dor de voi). Măcar sunt constantă cu mine însămi. :)

O să profit de pauza asta să mai catch up with my blog reading (să descopăr bloguri noi sau să le recitesc pe cele care îmi plac) pentru că în ultima perioadă simt că am uitat de ce am început să scriu pe blog in the first place şi mai ales cât de mult îmi plăcea odată. O să încerc să scriu mai mult cu pixul sau creionul pe hârtie, să mănânc mai multe chestii din copaci şi din pământ (ce dirty sună asta!), să beau mai mult apă, probabil n-o să stau în Bucureşti, o să încerc să merg zilnic cu bicicleta (una normală până strâng tonele de bani pentru una pliabilă Brompton Baby Pink huba-huba), să citesc mai multe cărţi pentru copii, să desenez, să visez mai mult, să-mi fac mai multe facial masks (surorile ştiu de ce) :)) să meditez mai mult şi, în general, să-mi ţin eul dacă nu fericit, atunci măcar în imposibilitatea de a mă da în judecată pentru neglijare.

Şi da, ştiu că o să ies din trend pentru că la Inozza pe final de sezon nimeni nu moare, nu divorţează sau pleacă în armată. Dar, dacă insistaţi să aveţi cliffhanger, here you are: pe final de sezon eroina este şomeră, nevoită să se mute din apartament în viitorul mai mult decât apropiat, falită şi debusolată, când primeşte o veste care poate schimba totul...

To be continued... (cândva) :))

60 de comentarii:

iulia spunea...

Nu ar trebui sa te opresti din scris... Adica, ar trebui sa te gandesti clipa cum e viata cuiva cand lipseste un lucru... Te-ai gandit? Ei bine, asa e viata noastra acum :(

Tea spunea...

Dear, dar de ce pleci??

Oricum, noi te asteptam inapoi :D
Noi, adica io.

Tea

Ina spunea...

iulia,

Imi pare rau daca decizia mea te supara, dar ca sa-ti raspund: da, stiu cum e. Din viata mea in prezent lipseste inspiratia si dorinta de a scrie pe blog. :) Si am ajuns eu la concluzia geniala ca daca nu am nimic important de zis, mai bine sa tac.

Oricum, I'm not going anywhere (sau daca ma duc, vin inapoi). Stii adresa mea de mail, pot sa-mi scrii oricand vrei >:D<

Ina spunea...

Tea,

Dear, nu plec nicaieri, iau doar o scurta pauza. Pauza de care putem profita pentru a ne intalni, de altfel. ;)

Anca spunea...

Iti inteleg nevoia de pauza. Si eu de multe ori simt nevoia sa ma opresc pentru un timp din anumite activitati. Relaxeaza-te, simte-te bine si ai grija de tine. Oricum, imi va fi dor de ceea ce scrii, pentru ca blogul tau, pe care l-am descoperit primul (datorita lui Lily), e in continuare preferatul meu (chiar daca nu mai scrii atatea chestii personale ca inainte :P).

Ina spunea...

Mersi, mult, Anca! Si daca nu ne mai citim pana la examenul tau de admitere, sa stii ca iti tin pumnii stransi. ;) Te admir pentru pasiunea cu care scrii pe istoria-artei si ma simt inspirata de convingerea cu care iti urmezi visul.

ChriSmilla spunea...

Finalul tau de sezon e de departe cel mai inspirat :x

Pana nu pleci din Bucuresti, n-ai vrea sa profitam de pauza ca sa ne vedem? Tare mult mi-ar placea!

Pup,

Chris

Cristina spunea...

Oh, imi pare rau ca sezonul Inozza a ajuns la final, dar iti respect decizia, asta e si...o sa ne fie dor de tine... >:D<

Ina spunea...

Chris,

Si mie mi-ar placea super-duper-muper mult! :D :D :D Vorbim pe mail. ;)

Ina spunea...

Cristina,

Si mie o sa-mi fie dor de voi!! >:D<

Alina spunea...

Imi pare rau ca deocamdata ne parasesti, insa eu cred ca ai luat decizia potrivita. O pauza de inspiratie nu a stricat nimanui - ci dimpotriva. Eu nu inteleg insa de ce nu te gandesti sa scrii un roman cu o parte dintre aventurile tale extrem de funny... Poate acum ar fi timpul sa incepi.

Ina spunea...

Alina,

Mersi pentru sustinere. :) Cat despre roman, a fost scris deja. Se numeste "Jurnalul lui Bridget Jones" :))

Flo spunea...

OMG si eu mi-am plans ficatii la GA, iar Andrei radea de mine...n-am mai apucat sa ne vedem, as vrea sa o facem totusi, la mine o sa fie haos ca am examene la ACCA, sunt cu morcovul cu tot cu iepure...

Flo spunea...

Aaaaa, si i'm in love with Chuck...mie mi s-a parut sweet - da, din nou am plans :D

Mihai spunea...

o, dar putem rezolva partea cu "single"
... stiu eu pe cineva :D

Ina spunea...

Flo,

Am plans de mi-a sarit camasa prima oara la Grey's, l-am revazut aseara cu o prietena si plangeam amandoua de parca ne luase foc casa :))

Cat despre GG, nu stiu, daca Chuck zicea cuvintele magice cu -say- 10 episoade in urma, poate lacrimam si eu de emotie, asa...I was super bored. Plus ca nu ma puteam concentra la scena, gandindu-ma cata poluare putuse sa produca baiatul asta zburand pana la Paris pentru o cutie de ciocolata si pana la Berlin pentru o pereche de ciorapi. :)

Multa bafta la examenul tau! Orice ar insemna ACCA, suna foarte complicat :)) Si o sa ne vedem noi candva, daca nu vara asta, la toamna, cand se mai linistesc lucrurile. ;)

Ina spunea...

Mihai,

:)) Awww...that's so cute. Am uitat sa precizez, insa, ca being single is the least of my worries now. On the contrary. :)

Mihai spunea...

yes, i enjoy it too. bafta la noul job B-)

Jorjel spunea...

Eu m-am prins mai tarziu, dar stii ca cine rade la urma... oh, nevermind!

Success in being you! >:D<

PS: Printre blogurile alea poate il mai vizitezi si pe al meu, e posibil sa pun filmare de la concursul la care o sa particip sambata. ;)) Stay tuned!

Ina spunea...

Jorjel,

Mersi mult de urare, cand credeam ca le-am auzit pe toate... :)) Sigur ca o sa mai arunc un ochi si pe blogul tau. Mult succes la concurs! Daca fata e aceeasi de data trecuta, cred ca o sa va descurcati just fine ;)

Andra spunea...

OH MY GOD !!!
I'm so stupid ! Am vazut postul asta saptamana trecuta, am inceput sa il citesc, si l-am inchis repede cand am zarit cu coada ochiului detalii despre finalul Grey's Anatomy, pe care vreau sa il savurez personal cand voi fi singurica (bocesc intr-un mare fel la Grey's) si voi avea timp.
Saptamana asta am fost in concediu medical, izolata in casa, si am revenit pe blogul tau de cateva ori ca sa gasesc lista de filme cu si despre nunti postata intr-un articolas de acum cateva saptamani. Si chiar m-am straduit sa nu trag cu ochiul la articolul asta, sa stii. :)
De abia acum am avut un flash back si m-am intrebat ce era oare cu titlul postului.
Ufff... O sa ne fie dor de tine (si de Ina, hi hi hi), dar adevarul e ca toti avem nevoie de o pauza din cand in cand.
Odihneste-te, reinventeaza-te (dar pe acelasi stil inozzic, please) si intoarce-te cu forte proaspete.
Noi o sa fim pe-aici.

Te pup >:D<

Ina spunea...

Andra,

Super haioasa faza cu "Si chiar m-am straduit sa nu trag cu ochiul la articolul asta" :))

Sper ca esti bine sanatoasa si abia astept sa ne citim "sezonul" viitor! >:D<

PS: Dupa ce vezi finalul de sezon de la Grey's, sa-mi spui si mie daca nu ti se pare cel mai tare final de sezon ever. :)

Jorjel spunea...

Poti sa faci vizita aia de curtoazie, am "filmat" cadoul de ziua copilului... :P

A-30-something spunea...

We'll be waiting here for you! La fel ca-n 2007 :)

Jorjel spunea...

Just droppin' by to say "hi".

Hi! >:D<

Ina spunea...

Leah Lusch,

>:D<

Jorjel,

Hi! :))

Jorjel spunea...

k, 10x, bye!

ChriSmilla spunea...

Bey, mi-e dor de tine, cand revii pe monitoare? :p

Ina spunea...

Chris,

Si mie mi-e dor de tine! >:D< Revenitul pe monitoare o sa aiba loc candva in toamna. Atunci se intoarce si Grey's si vreau sa fiu in trend :))

PS: Te-a vazut prietena mea Ligia la o terasa zilele astea. "Si de ce nu te-ai dus s-o saluti?" am intrebat-o. "Si ce sa-i spun: Buna Chrismilla, eu sunt Ligia si iti citesc blogul?!"

Adevarul ca trebuie sa inventam o formula de salut pentru intalniri de genul asta, ca sa nu se simta oamenii ca niste silly groupies daca te intalnesc. :))

Andra spunea...

Hello,

Voiam doar sa vad daca ai reaparut, ca mi se facuse dor de niste condimente inozzice.

Ah, si sa stii ca sunt complet de acord cu propunerea pe care i-ai facut-o Chrismillei. De multe ori ma intreb ce ti-as spune daca te-as vedea prin statia de metrou :)

Vacanta placuta in continuare.

Pup >:D<

Andra

Ina spunea...

Andra,

Daca ma vezi oriunde (desi e posibil sa ma recunosti mai greu in prezent, mi-am tras o freza "sauvage" :P)nu trebuie decat sa vii si sa-mi spui "Buna, eu sunt Andra". And we'll take it from there. ;)

Vara minunata si tie!! >:D<

andru spunea...

Inca nu s-a facut "candva"...

Ina spunea...

Nu inca :)

ChloeOnHeels spunea...

Dar mai are mult?:D

Ina spunea...

ChloeOnHeels,

Din pacate Inozza s-a cam "salbaticit" in vacanta asta prelungita si nu prea pare pregatita sa revina. :)O aduc eu inapoi cumva, nu-ti face griji. Are nevoie doar de putin timp sa se obisnuiasca cu toate schimbarile. :)

PS: Si, doar intre noi fie vorba, si mie mi-e cam dor de ea :P

ChloeOnHeels spunea...

Yey,ce bine! :D
Eu sper sa se intoarca pana in octombrie...pana si la unele seriale au inceput sa apara spoilere! :D

Ina spunea...

ChloeOnHeels,

:)) Foarte tare partea cu "pana si la unele seriale...".

Eu n-am spoiler, dar pot sa iti spun ca, if all goes according to plan, Inozza o sa reapara pe micile monitoare in octombrie. :) Sorry ca dureaza atat :( dar cred ca o sa va placa rezultatul final :D

Big hug pana atunci! >:D<

Anca spunea...

Miss you! Abia astept sa te intorci! >:D<

Ina spunea...

>:D< Miss you, too! Si eu abia astept sa revin. :)

Andra spunea...

Hello, draga mea!

Grey's reapare in 10 zile. Ce ETA are Inozza ?

Hmm... Ne pregatesti ceva surprize ? Inseamna ca am fost cuminti :D

Te pupacesc,

>:D<

Andra

Ina spunea...

Andraaaaa,

So happy to see you here! >:D<

O, nici nu trebuie sa fi fost cuminti ca sa primiti o surpriza. Mie imi ajunge ca m-ati asteptat rabdatori 4 luni. :)

Cat despre data la care redevin blogger serios...in octombrie si inozza si Ina au fiecare cate o aniversare, asa ca mi-am zis ca e numai bun momentul pentru o revenire dramatica. :))

Te pup cu mare drag!

Flo spunea...

Hai ca venira si cizmele ;;)...Hehehe...http://www.facebook.com/photo.php?pid=491816&l=5b4085e456&id=1547484849

Hai sa ne vedem pana nu incep raportarile!!

Really, really miss u!

andru spunea...

Numar zilele!!!

Ina spunea...

Flo,

Adorable!! Si Wellies si Bazooka. :) Eu tanjesc dupa perechea cu nasturei, daca o mai tii minte (http://www.amazon.co.uk/Button-Ladies-Printed-Wellington-Boots/dp/B001J6CRQO/ref=pd_sim_sg_3). Am facut o gasca cu fetele de la birou si ne tragem toate cizmulite colorate (o, my, chiar rimeaza! :) ).

Si eu abia astept sa te vad! Ne vorbim si gasim o zi pana nu incep pacatoasele de raportari (whatever those are :P). >:D<

Ina spunea...

andru,

Daca nu esti ironica, >:D<
Daca esti ironica, >:D<

Flo spunea...

Daaaa, pe alea le vroiam si eu doar ca nu le shipuiesc in Romania :((...

Dau un telefon saptamana viitoare cand rup usa la birou la 5 30 :D.

A-30-something spunea...

Buna Inozza,

Am trecut sa te salut si sa iti spun ca astept cu nerabdare your season premiere :)

byubay spunea...

Ina, trebuie sa recunosti ca ai cei mai calmi cititori din intreaga lume. Am stat cuminti, nu am provocat revolte pe strada, nu am spart geamuri, nu am furat din magazine. Am asteptat rabdatori sa te intorci.

Dar hai azi. Please. Se schimba presedintele si tu nu mai scrii nimic:P

Ce mai face Lily? Ce-ai mai facut tu? A inceput Grey's, House, hai cu un post nou.

ChloeOnHeels spunea...

Dear Ina :D ,

Nu vreau sa te simti presata, DAR SA STII CA PESTE O ORA ESTE 2 OCTOMBRIE!!!

Cheers. :)

Ina spunea...

Leah Lusch,

Hello! Ma bucur ca nu m-ai uitat. :) Si eu abia astept sa ne intalnim iar pe aici. >:D<

Ina spunea...

byubay,

Recunosc si ma inlin in fata cititorilor mei. Sunt fericita sa vad ca n-ati plecat, cum era si normal, spre zari cu bloggeri mai prolifici.

Din pacate azi nu pot sa revin, oricat de mult as vrea. In viata mea e o mare nebunie acum (o nebunie frumoasa, dar tot nebunie). Ne recitim pe la mijlocul lui octombrie, insa. Pe cuvant inozzic. :)

Ina spunea...

ChloeOnHeels,

:))

Jorjel spunea...

Am presimtit eu ca octombrie o sa fie o luna buna, daca pana si Inozza revine, n-are cum sa nu fie! :*

Ina spunea...

Jorjel,

Octombrie este in mod cert o luna foarte buna. :)

ChriSmilla spunea...

Ina, eu ma fastacesc incredibil cand vine lume la mine sa-mi spuna ca ma cunoaste de pe blog... dar Ligia sa vina oricand, ca la ea nu am sa ma fastacesc, da? we go back a long time... de la yahu 360, ehee

Ma bucur ca in viata ta se intampla o nebunie frumoasa si ca revii in curand, because I miss you, I really do >:D< Vreau poze cu freza shpanky si-as vrea sa ne mai si vedem, candva.

Pup :*

Chris

Ina spunea...

Chris,

Anytime,cu mare drag! I miss you too, dear. >:D<

Si da, stiu de inceputurile tale cu Ligia de pe 360. Ba chiar tin minte si o poveste cu un cadou sigialt de Mos Nicolae care starnise dezbateri intense. Ce vremuri! :))

Freza mea era sauvage acu' 3 luni, multe s-au schimbat de atunci, inlusiv freza. :) Dar despre astea mai pe larg in Inozza cand revine sau, si mai bine, la un ceai de tei. ;)

andru spunea...

Aaaaahhhh... ceai de tei!!!! Eu de macese. Tocmai l-am terminat. Si nu, nu eram si nu-s nici un dram ironica, din motive cumplit de complicate mi-a fost sectionat nervul ala, ala ironic, nu prea stiu ce sa pun in loc, chiar am baut un interminabil cei de macese, de trei seri fac asta inainte de culcare cumva vinovata ca nu ma hidratez destul peste zi, ca doar cafeaua nu de hidratare o inghit blablabla...

Deci chiar scrie tu, te rog! Vezi mie ce-mi iese!

Andra spunea...

Are we there yet ?
:D

Ina spunea...

andru,

Tie chiar si ce nu iti iese, iti iese lovely. >:D< Sa stii ca inca astept mailul ala de acum mult, mult timp...

Andra,

Sadly not yet. :( M-am mutat intr-o casuta noua, care e absolut amazing and perfect, cu o singura exceptie: nu are net. But we're working on that. So pretty please bear with me. >:D<

joju spunea...

I'm so happy to hear this voice of yours here, I missed this pretty voice!
You do things in such a delicious manner, so tasteful .. CHERRY is the word to fit the description!
I-heart-cherry!