marți, 5 mai 2009

Not a good month to be me

Îmi cer scuze pentru absenţa din ultima vreme de pe blog, mi-e teamă că va mai dura o vreme până voi mai avea ceva demn de comunicat.

Mi-am petrecut ultima săptămână citind rapoartele financiare pe ultimii 5 ani ai CME (compania care deţine grupul PRO TV în România). Aveţi aici un exemplu dacă vreţi să vedeţi cum arată un raport financiar de 253 de pagini. Înmulţiţi cu 5 şi vă faceţi o idee despre ce a trebuit să suport. După care stai şi calculează rentabilitatea activelor, viteza de rotaţie a creanţelor, rentabilitatea capitalului permanent, rata lichidităţii generale etc. Ştiu, am ajuns să vorbesc contabileză.

Şi când te gândeşti că nu am trecut prin tot chinul ăsta ca să primesc Nobelul pentru economie, ci pentru un prăpădit de proiect la master... Cum vă spuneam, nu vă aşteptaţi la prea multe de la mine zilele astea. Creierul meu s-a auto-setat pe standby pentru a recupera energia pierdută cu zecile de tabele completate. Sper doar să nu fie în comă...

10 comentarii:

Andra spunea...

Draga mea,

Pentru reboostarea creierasului iti recomand cu caldura niste electrosocuri. Aka un weekend linistit, cu comedii usoare si plimbari in parc, cand se vor termina muncile cu masterul.

Arhi spunea acum cateva saptamani ca pentru el a devenit un reflex sa caute subiecte de "bloguit" in orice face. Ia spune, tu cand citeai despre cifrele fabuloase ale CME, ce te gandeai sa ne povestesti ?

Ina spunea...

Aaaa...nimic? :D Nu cred ca sunt un blogger serios. Am scris in minte cateva posturi saptamana asta, dar mi-am adus aminte de decretul de non-confesiune si le-am dat delete la toate :)

Cand ies din coma cerebrala in care m-a aruncat economia mass-media sper sa revin cu ceva dragut. :*

Alina spunea...

Since when ai inventat decretul de non-confesiune?! Hm, asta suna rau!

In rest, te inteleg cu masterul, nu de alta dar acusi vine si al meu si nici nu m-am apucat de el - inca nu am stabilit nici tema; asa ca... se poate si mai rau :)

Ina spunea...

Alina,

Da, se poate si mai rau dar eu am inventat notiunea asta. :D

Daca urmatoare povestioara nu ti se pare culmea prostiei si a aiurelii, I don't know what does. M-am dus azi la cursul de economie convinsa fiind ca dam o lucrare grila la seminar (pentru care am repetat azi vreo 2 ore) ca sa aflu ca de fapt azi avem examenul scris - sinteza. Am scris, nu zic nu, dar cred ca as fi invatat altfel daca stiam ca e chiar EXAMEN si nu o nenorocita de grila la seminar.

Asa ca da. Se poate si mai rau. ;)

PS: Decretul de non-confesiune super private este in vigoare incepand cu postul "Wind of change". :) Nu stiu cat ma tine, dar ca idee...

Mihai spunea...

chocolate does help!

Mihai spunea...

... si europafest, jazz, si concert andries luni, si festivalul de film european...

A-30-something spunea...

Aaayyy dureros :S Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta, sincere condoleante! Si bafta in sesiune, ca tot se apropie cu pasi repezi!

Ina spunea...

Mihai,

Nici nu stiu cu care sa incep, toate suna fantastic! :)

Leah Lusch,

Mersi mult! Se pare totusi ca la noi greul e in pre-sesiune :)

Mihai spunea...

tu ai aceeasi varsta cu mine (23?) si termini master, eu abia termin facultatea :P m-am gandit sa mentionez eu asta

Ina spunea...

Mihai,

:) Si ce nu e in regula cu asta? Anyway, if it's any consolation, eu nu termin masterul, mai am un an.