marți, 1 decembrie 2009

Blocul meu - Compunere

De ziua nationala a Tarii noastre romanesti mam decid sa va povestesc despre blocul meu. Blocul meu este mare si frumos si e asezat in inima Bucurestiului, capitala tarii noastre. In spatele blocului meu este ateneul Roman, care este una dintre marile cladiri ale romaniei, la fel cum este manastirile lui stefan Cel Mare, casa poporului si Molul nou unde au adus aiemex, ca mi-a spus Andi ca daca te uiti la un film cu aiemex rechinii pot sa sparga ecranul si sa vina la tine si dea-ia eu nu ma duc. Daca vreau sa vina rechinii la mine ma duc la marea Neagra si macar stiu o chestie.

Eu seara merg la plimbare cu cainele meu lili pe langa ateneu, desi mie rusine ca lili vrea sa faca uneori pipi pe ateneu si ridica piciorul din instint, desi eu ia-m spus odata ca Lili, poti sa faci pipi unde vrei, nu mai pe ateneu nu, ca se uita lumea la noi dar fiinca ea e caine nu intelege de rusine.

In blocul meu stau multi actori si oameni pe care mai mult ii vad la televizor ca si eu sunt plecata si ei sunt plecati si na-vem cum sa ne intalnim in bloc. In prima seara cand ne-am mutat in bloc, cineva a furat bicicleta la un prieten chestie nasoala si imi venea sa plang de ciudata ca a furato tocmai la mine in bloc. Si atunci a intrat in hol la bloc Cristina Cioran care eu cred ca seamana cu Cameron diaz, numai ca nu vorbeste in engleza si a zis de ce sunteti suparati. Iam spus ca cineva a furat o bicicleta si ea a ras si m-ia zis ca Si mie mi-au furat bicicleta in prima seara cand mam mutat aici in bloc. Si eu am zambit si am dat din cap ca asa mi-a spus bunica ca e frumos sa fi amabil cand omul iti vrea binele, desi situatia nu era egzact la fel mam gandit eu ca Cristina Cioran are si un Gip si prietenul meu la care iau furat bicicleta avea decat bicicleta, pe care acum n-o mai avea nici pe ea. De atunci mam m-ai intalnit cu ea in holul blocului, dar nam mai vorbit de problema, ca eu am ale mele si ea la fel.

Dar fiinca asa cum zice mama sunt si lucruri bune si rele, blocul meu nu are decat vedete, el are si varcolaci. Eu nam vazut varcolaci decat in parcul din spate si era intuneric si nu pot spune sigur care e treaba cu ei, dar vecinii spun ca varcolacii isi fac cuiuburi de ziare in bloc daca nu incui bine usa si dorm acolo si aduc cu ei foarfece si seringi si elastice, dar eu nui cred, deoarece fiinca nu poti dormi comfortabil pe foarfece si seringi si atunci de ce sasi faca cuiburi din ele.

Dar vecinii o tin cu a lor ca sunt batrani si pe batrani nu trebuie sa-i contrazici cand spun de medicamente, Iliescu si varcolaci. Ligia, prietena mea sa intalnit intro seara cu o vecina care dadea cu cratita de apa pe scari si pe pres, sa nus-i faca varcolacii cuibar noaptea la ea la usa. Eu nam dat cu apa ca mi se pare o prostie si nu vreau sa alunece cineva si sa-si rupa gatul, chiar daca asa spune lumea ca merita varcolac fiind. Dar eu stau la un etaj sus si cred ca varcolacilor li s-ar face somn sa urce pana la mine si se opresc la vecina care da cu apa ca ea sta mai jos in comparativ cu mine. Mi-e mila de ei ca trebuiesc sa doarma pe ud, dar asa cum iti asterni asa dormi ma invatat mama si ei ori cum si-ar asterne tot pe ud dorm.

In afara de varcolaci, blocul meu are si un administrator. Eu daca as sti ca daca dau cu apa pe pres si pe scari nu-l mai vad pe administrator, as da ca ma sperie mai tare ca varcolacii. Administratorul e batran ca dinozaurii de la Anti-pa, aia din holul mare de jos de la parter, dar daca dinozaurii sunt prinsi cu suport de podea administratorul se poate misca si se imbraca cu haine stramte, palarie si ochelari de soare, ca un ghengstar (ii stiti pe nenea aia care stau cu spatele cand canta Joe Dassin? Eu cred ca in tinerete administratorul era in banda cu ei). Eu ma intalnesc des cu el in hol sau in lift si nu totdeauna mai am timp sa ma intorc si sa fug mai ales in lift ca e stramt. Mie numi place de el ca cheama des Politia chiar daca na-re de ce si chiar daca nu nimereste intotdeauna scara corecta. Eu daca as purta ochelari de soare in bloc nu mas apuca sa sun pe Politie. Ca ce facem, loterie de apartamente?

Dar si lui administratorul, asa spaimantator cum e el iam gasit un punct slab, rotula lui Ahile cum se spune in carti. Fiinca asa rau cum e el, mie m-ie mila de administrator ca are o tanti administrator care e grasa si umbla noaptea pe afara cu gluga si cu o bata ca jandarmii de la metrou. Eu mam speriat si am intrebat-o ca „Ce faceti cu batul?” si ea mia spus ca face rondul perimetrului sa ne apere de varcolaci. Mie m-ie mila si de administrator si de varcolaci, dar nu iam spus si ei asta ca femeile nu inteleg intotdeauna si mai era si inarmata.

Dar in afara de asta, mie cemi place cel mai multi la blocul meu e camera mea cu tavan inalt, care are trei pereti albi si un perete complect de sticla care da intrun balcon unde nu ies des ca mie frica de intaltime dar ca idee.

Eu daca as putea sa aleg alt bloc unde sa stau in Bucuresti, capitala Romaniei, tot la mine in bloc as sta. Chiar daca avem un administrator care se strecoara pe langa ziduri si prin lift si te sperie si mai avem cuiburi de varcolaci pe care tanti administrator ii vaneaza cu bata in perimetru si vedete la care le fura lumea bicicletele, mie tot blocul meu mi se pare cel mai frumos bloc din Bucuresti, capitala Romaniei.

16 comentarii:

Anonim spunea...

looool =))

Paul spunea...

Bravos domle!

Multa bafta cu blogul de-acum incolo!

Sers!

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

Inutz, trebuie sa ai pretentii mai mari :)) cum vrei tu sa se schimbe lucrurile daca tu inchini oda blocului? :P cand ziceai de Andy, te refereai la "the andy"?

Ina spunea...

Paul,

O foarte placuta surpriza sa te vad aici! Multumesc frumos! :)

Adinutz,

O sa vezi cand te intorci pe plaiurile mioritice de ce sunt indragostita de blocul meu. Si de ce merita o oda, desi eu i-am scris doar o compunere :)) Si da, Andy e the andy, daca vrei. Mi-a explicat intr-o zi minunile IMAX-ului. :))

Jorjel spunea...

Cred ca tz-ia luat mult sa scri greshit toata compunerea, i-ti admir efortool. :)) Boona asta, boona! >:D<

Ina spunea...

Jorjel,

Adevarul e ca am revenit de cateva ori pe text sa il "gresesc". :) Cand am intrebat-o pe surioara mea mai mica daca i-a placut, a luat un ton foarte serios si mi-a spus: "Imi place, dar stii ca are greseli, nu?" "Da, stiu, dar sunt intentionate." "Bine, dar chiar asa multe?!" :))

Anca spunea...

M-am prapadit de ras cand am citit aceasta compunere! De la primul paragraf mi-am dat seama ca va fi ceva savuros. Ai mare talent la scris.

Ina spunea...

Anca,

Multumesc foarte mult! In sfarsit cineva a ras. Imi era teama ca doar eu o gaseam amuzanta :))

joju spunea...

deci, eu credea ca ieste un copipaste da-la faniiy, si dupa aia am inteles ca este o creatie originala adica proprie lu duduia care are pagina ..ta
da o greseala si eo am gasit si pe bune: adica era vorba de clavicula lui Ahile
ai grije, eu ta-m zis din amabileala :P

Ina spunea...

Joju,

Vai! Nici nu stiu cum mi-a scapat asta. Sper sa n-o mai fi observat nimeni in afara de tine. :)

A-30-something spunea...

=)) =)) =)) Inozza darling,

I missed you so much!

Ina spunea...

Missed you too, dear Leah! >:D<

Raluca spunea...

Multi incearca sa scrie gresit ca sa fie comici si nu le iese. Tie iti iese de minune.
Propun un volum de compuneri: "Despre blocul meu". Ar fi ceva de citit interesant.

Ina spunea...

bazar parfumat,

Multumesc foarte mult, ma bucur ca ti-a placut mica mea compunere. :)

Volume scrise din perspectiva unui copil (cu greselile de logica si gramatica aferente cu care m-am jucat si eu) sunt destule si chiar foarte savuroase.

Iti recomand, daca vrei, "Cum mi-am petrecut vacanta de vara" a lui T. O. Bobe, care m-a inspirat in redactare, de altfel. :)

Claudia Spridon spunea...

geniala compunerea, Ina :)) ma bucur ca am si eu acces la blogul tau :) congrats and keep up with the good work! :*

Ina spunea...

Clau,

Mersi foarte mult! >:D< Foarte faina surpriza sa te vad aici. :)