duminică, 7 februarie 2010

Cea mai buna pizza - cea mai proasta livrare

Sunt clienta fidela a serviciului de livrare la domiciliu a Cuptorului cu Lemne de vreo 4 ani. Seri in care vin in vizita prieteni neanuntati, seri in care n-am chef sa gatesc, seri in care mi-e pofta de o pizza – de fiecare data apelez la ei pentru ca, din punctul meu de vedere, au cea mai buna pizza din oras.

Cat am stat la 1 Mai m-au surprins mereu in mod placut cu viteza de livrare (de cele mai multe ori 10-15 minute) si cu amabilitatea baietilor care faceau livrarea. De cand m-am mutat la Romana, insa, am comandat de doua ori pizza de la ei si de fiecare data am ramas cu impresia ca sunt la Camera Ascunsa, doar ca la sfarsitul poantei nu mi s-a aratat camera.

Prima comanda a fost acum doua saptamani, chiar de ziua mea. Cand am deschis usa baiatului de la livrare, n-am apucat decat sa-l salut, ca s-a si pornit:

-    De ce n-ati spus cand ati dat comanda ca blocul are intrarea in spate?
-    Imi cer scuze, nu m-a intrebat domnisoara.
-    Mdea. Si de ce n-ati spus ca interfonul nu merge?
-    Dar merge!
-    Da?! Si la mine de ce n-a mers?
-    Pai nu stiu ce ati apasat, dar in mod normal functioneaza.

In fine, am luat pizza si i-am dat omului banii si bacsisul, ca doar se chinuise sa vina pana la mine si mai era si o bucurie sa faci conversatie cu el. M-am gandit ca avea el motivele lui sa fie tafnos si ca eu am avut doar ghinionul sa-i ies in cale.

Dar tipul care a venit in seara asta i-a pus capac. Suna omul la interfon si eu ii raspund, dupa care ma pregatesc sa deschid usa. Cand ma uit pe vizor dupa vreo 30-40 de secunde, era deja in fata ei. Deschid.

-    Buna seara!
-    Buna seara! Pe alta vreme nu v-ati gandit sa dati comanda?

Afara viscolea, intr-adevar, dar eram sigura ca n-o sa trimita un curier in bermude pe bicicleta. Dar cum omul din fata mea avea cea mai serioasa fata cu putina, m-am gandit eu ca trebuie sa fie genul ala de gluma pe care o faci cu fata serioasa. Haha! Nu ma pacalesti tu pe mine. Ii raspund razand:

-    Pai daca ne era foame…
Omul nu schiteaza nici un zambet.

-    Si de ce n-aveti numar pe usa? Ca m-am tot invartit pe holul asta si n-am stiut unde sa bat. Tocmai ma pregateam sa sun la sediu.
-    Imi pare rau, nu mi-am dat seama…
-    Va pare rau! Si data viitoare sa spuneti ca blocul are intrare in spate. Ca am parcat masina in fata si am ocolit toata cladirea pana am ajuns la intrare.
-    O sa spun, am raspuns ca hipnotizata, fiind sub imperiul socului.

I-am dat banii pregatiti, care includeau si un bacsis pe care, evident, omul nu-l merita nici macar pentru faptul ca ocolise tot blocul. Mi-a luat vreo 30 de secunde sa realizez ca individul n-avea sa se intoarca razand si strigand “You’ve been punked!” si alte 30 sa constientizez ca un dialog ca cel pe care il avusesem n-ar fi trebuit sa aiba loc nici daca blocul meu avea 2 kilometri in lungime sau daca toate apartamentele de la etajul meu n-ar fi avut numar pe usa.

Asa ca am sunat la dispecerat. I-am explicat frumos tipei situatia, am insistat sa noteze in baza de date in dreptul adresei mele “bloc cu intrare in spate” si i-am spus ca nu vreau sa depun plangere si sa-i fac probleme colegului ei, dar ca o astfel de abordare era inacceptabila. Cum sa te trezesti tu, ca angajat, sa te ratoiesti la client din cauza conditiilor meteo pe care trebuie sa faci livrarea sau a faptului ca n-are numar pe usa? Partea cu intrarea in spate mi-o asum ca o greseala a mea, intr-adevar. Femeia m-a ascultat uimita si m-a asigurat ca o sa vorbeasca cu el. Sper sa se tina de promisiune.

Faptul ca eu si Cuptorul suntem prieteni de atatia ani ma face sa inchid ochii la situatii ca cea din seara asta sau de acum doua saptamani. Dar, vorba englezilor, fooled me once, shame on you, fooled me twice, shame on me, fooled me three times, I’ll find another pizza delivery.

16 comentarii:

Andreea spunea...

incearca totusi de la trenta pizza. o sa vezi a pizza este foarte buna i livrarea foarte ok, sunt experti in zona centrala

Ina spunea...

Andreea,

Ii stiu pe cei de la trenta. Cat am stat la 1 Mai primeam regulat reclame in usa de la ei, dar ma grabeam sa le arunc ca pe niste biletele adulternine ce erau. :)) Acum ca mariajul meu cu Cuptorul e pe duca insa, s-ar putea sa le dau o sansa. :)

Anonim spunea...

poate era un licentiat recent disponibilizat si reincadrat in pozitie downshifting
ei spera ca pe vremuri de cod portocaliu (pdl?) sa mai renunte lumea si sa stea si ei la sediu pe un solitaire sau pe bloguri
dar e dimpotriva
eu daca ma angajez la pizzerie o sa dau si zapada pentru client ;)
aviz viitorului potential patron: un scuter si-o lopata d-aia usoara pentru zapada sa duc pizze calde la fete fara obligatii
rezistati fetelor!

mariamirabela spunea...

Pe Trenta Pizza merg si eu: blatul subtire ce nu ma face sa mananc jumatate de paine, ingrediente suficiente pentru suprafata data plus promotii si reduceri o fac preferata mea. Si livreaza si in Salajan, unde stau eu. Ti-i recomand cu caldura.

Off topic: Nu credeam ca vei ajunge vreodata sa vezi ca imi place (de) scrisul tau. Asa ca si tu, la randul tau, mi-ai facut seara frumoasa prin comentariul lasat la postul meu. Ca sa nu mai zic de mirarea ca ai ajuns la el cumva.

Iti multumesc pentru complimente. Vei ajunge si tu sa ai Degetzica ta, dar nu te grabi, mai atatea lucruri de facut pana atunci.

Ina spunea...

Anonim,

:)

mariamirabela,

Vad ca cei de la Trenta au un adevarat fan club aici. :)

Off-topic: Acum ca am spart gheata, sper sa ne intersectam mai des prin blogosfera. :)

Cat despre bebe, nici vorba de graba. Pana nu demult eram complet impotriva ideii, chiar si intr-un viitor foarte indepartat, dar cand vad oameni ca tine, care descriu atat de frumos experienta, mai ca-mi reconsider pozitia. :)

mariamirabela spunea...

Ina: off, gheata ar fi trebuit sa o sparg eu demult, cand ai parolat blogul. Dar n-am avut curaj, eram timida: ma gandeam cum sa-ti scriu eu, un nimeni, sa-ti cer parola la ceva atat de personal? Ca daca ai parolat blogul inseamna ca-i personal, nu?

Asa ca ma bucur ca am primit leapsa aia. Fara ea nu ai fi aflat niciodata ca mai ai un fan care te citeste de cand ai fost Erasmus in Polonia cu Andressa.

Cand am vazut ca l-ai redeschis am fost asa happy... Si tocmai scriai despre Greys Anatomy pe care eu il vad acum. Am mai recitit postul ala de cateva ori.

Ina spunea...

mariamirabela,

Nu-mi vine sa cred ca n-ai avut "curaj" sa ceri accesul la blog! :( L-am dat cu placere unor oameni care descoperisera blogul si il citeau de cateva luni, cum sa nu ti-l dau tie, un cititor cu vechime! :)

Cat despre Grey's, din cate am vazut esti la sezonul 5: bucura-te de el cat mai poti. Fara sa introduc spoiler alerts, cateva dintre personajele care dau savoare filmului dispar (definitiv sau temporar), apar altele noi (dupa care eu nu prea ma dau in vant)...nu stiu, ceva din farmecul primelor sezoane e definitiv si iremediabil pierdut. :(

Anonim spunea...

eu nu fac comanda la astia cunoscuti.am 2 pizzerii de cartier langa mine:"La Barca" si "L'Incontro" super pizza si super rapida servirea.
e prima data cand citesc blogul tau si o sa mai revin
poate treci pe la mine sa lasi o sugestie sau parere cum vrei.
succes

A-30-something spunea...

I swear by Trenta, niciodata nu m-au dezamagit! Iar Presto fac livrari si noaptea si pe vreme rea :)

Ina spunea...

watchaddict,

In zona mea nu prea sunt pizzerii "de cartier", din pacate. :)

In rest, frumoase ceasuri, frumoasa pasiune. :)

Leah Lusch,

I smell a Trenta conspiracy here... Bine ca ai spus si de Presto ca altfel prea batea la ochi. :))

PS: Am citit azi ca "Avatar" a fost detronat ca lider al box office-ului american de "Dear John" si imediat m-am gandit la tine. :)) Am vazut postul ala vreo 2 luni in fata ochilor, ori de cate ori verificam sa vad daca ai reinceput sa scrii. Ma bucur ca te-ai intors, imi propusesem sa-ti scriu un mail sa verific daca esti ok. :)

Anywayz, voiam doar sa stii ca, pentru mine, "Dear John" triggers automatic thoughts about Leah Lusch. :))

A-30-something spunea...

Awww Ina, that's so sweet :) Multumesc ca te-ai gandit la mine, sunt ok, getting better. O sa reincep sa scriu, I just need my modjo back!

Ah si Presto livreaza la cele mai ciudate ore din noapte - am comandat odata pizza la 03:00 am si nu a facut nimeni mofturi :)

Anonim spunea...

personal, merg pe garlic pub de vreo 4 ani. nu pot sa spun ca sunt cei mai cei, ca sunt putin ca o tipa casatorita cvasi-virgina, dupa niste one-night-stand-uri triste cu trenta, cuptorul, jerry's etc. dar pizza e buna si delivery guys au fost mereu nice. livrarea pana la romana dureaza insa cam 30 minute. o data a durat mai mult, dar, cand am sunat la ei, receptionistul mi-a raspuns cu atata politete si si-a cerut scuze asa frumos ca am trecut usor peste.

p.s. si eu ma bucur ca ti-ai redeschis blogul publicului larg

Ina spunea...

Anonim,

30 de minute nu mi se pare mult, ci chiar foarte decent. Livrarea de 10 minute, cum au avut cei de la Cuptorul cu Lemne la 1 Mai e o exceptie fericita, nu o regula.

O sa incerc si eu Garlic Pub, pana acum n-auzisem de ei. Thanks! :)

Anonim spunea...

cea mai buna pizza din bucuresti e la cei de la forever!!!!!!!!deci e bestiala q.formagi/blat subtire/sunt clientul lor de 2 ani -super calittate la forever pizza/nu prea stau bine cu timpul dar ce belea de oferte au bagat chiar nu am mai vazut asa ceva pana acum...super tari

Ina spunea...

Anonim,

Reclama much? :))

Leustean spunea...

Eu luam de la Happy Time, dar s-au prostit rau de anul asta (2011) livreaza si greu si nici nu mai e buna.