vineri, 12 februarie 2010

A lady’s bag

* light Friday post for chicks

Toata admiratia pentru fetele care reusesc sa supravietuiasca unei zile cu o geanta liliputana. Stiti voi, genul in care incape un gloss, o agenda cat palma, un mobil ultra slim si, eventual, un blush.

Eu, una, nu ma simt sigura pe mine in jungla urbana care este Bucurestiul (singura capitala din lume careia chiar cred ca i se potriveste aceasta sintagma cliseu!) daca nu am o geanta in care incape absolut tot ce am nevoie.

Azi, de exemplu, sunt convinsa ca geanta mea ar fi putut adaposti fara probleme un chinez mic. Au incaput in ea:

-    o pereche de adidasi si o pereche de sosete de rezerva (in caz ca strazile se transformau iar in Dunarea la Portile de Fier, ca ieri)
-    un lunch box imens cu 2 sandvisuri, vreo 4 fructe, un iaurt, un baton de cereale si o conserva de jumate de kilogram de lapte condensat – ultima e pentru colegi, nu pentru mine, ok? :D)
-    2 carti: Despre publicitate a lui Ogilvy si Clopotul de sticla al Sylviei Plath
-    o umbrela
-    un portofel XXL
-    un portfard  (care contine mai multe nuante de gloss, eyelinere, mascara, blush, fond de ten, parfum etc. I don’t joke about make-up. :) )
-    2 pungi de cadouri cu cadouri in ele 
-    103 poze scoase de la developat in dimineata asta
-    2 telefoane mobile
-    1 mp3 player si un memory stick
-    1 toc de ochelari
-    1 agenda
-    1 set de chei
-    o crema de maini
-    servetele
-    un buzunar secret cu bomboane cu lapte pentru zile ploioase :D
-    alte maruntisuri absolut indisponsabile

Cand o sa ma fac mare, visul meu este sa am o geanta ca a lui Mary Fiore, personajul interpretat de Jennifer Lopez in The Wedding Planner (film prost, continut de geanta genial). Tipa avea in poseta absolut tot ce-ti putea trece prin cap, de la trusa de prim ajutor si medicamente, la seturi de ace de toate marimile si papiote cu ata, surubelnite cu mai multe capete, diferite tipuri de adezivi si perechi de ciorapi de rezerva. She’s my bag hero. *sigh*

Stiu ca acum cateva posturi o citam pe Carrie Bradshaw care spune ca balls are to men what purses are to women. Pentru mine, de fapt, geanta mea e fortareata mea. Locul in care, vorba celor de la Faithless, I heal my hurts, locul in care mi-ar placea sa ma pot ascunde intr-o zi urata, rontaind un mar, rasfoind o carte buna si ascultand Owl City.

Stiu ca lepse cu ce contin gentile voastre au tot circulat. Mi-ar placea sa-mi spuneti insa ce reprezinta ele pentru voi. :)

9 comentarii:

A-30-something spunea...

Acum pe bune... mi-e mila de geanta ta. Daca poate sa duca adidasi + lunchbox + evanghelia lui Ogilvy + toate celelalte, you're bag's a hero. E Super Purse!

Si a mea contine mai de toate: o agenda de-aia sanatoasa, cartea pe care se intampla s-o citesc la momentul respectiv, servetele uscate, servetele umede, once a month girl thingies, port-fard cu diverse, pixuri, toc de ochelari, solutie dezinfectanta (yes, I'm one of THOSE people), chei, telefon, ipod, portofel, oja, guma, mini parfum, hartii si hartiute....... cred ca mai am, dar mi-e groaza sa ma uit si sa fac intregul inventar.

La fostul loc de munca, unde lucram cu foarte multi baieti, tot timpul mi se cereau servetele, iar eu ii uimeam pe toti cu intrebarea: umede sau uscate? Si asa mi s-a dus buhul de "crazy bag lady"...

Ina spunea...

Leah,

Mie mi-e mila de mine cand o car asa, nu de ea. :)) Are vreo 45 de cm in lungime and God knows cate kg, dar n-as putea trai fara ea. :)

Si da, si eu am patit faza aia cu servetelele si baietii. Sunt atat de usor de imrpresionnat cand vine vorba de varietatea produselor de ingrijire! :)) Eu ma amuz copios cand prietenii mei baieti raman socati in fata numarului de creme pe care le am ("Cum, ai o crema pentru calcaie, una pentru corp, una pentru maini, una pentru fata si gat si alta pentru pielea sensibila?! Ma simt ca intr-un magazin aici!") :))

ChloeOnHeels spunea...

Am aceeasi relatie cu biata mea geanta, ar trebui sa ma urasca pentru cate lucruri am in ea.I wanna see pics. :D

Mihai spunea...

deci e doar pentru fete chestia asta?

Zany spunea...

unii oameni cara in rucsace tot ce ai tu in geanta! :)

+ un pepene! :)

Ina spunea...

ChloeOnHeels,

Din pacate nu am poze cu geanta despre care am scris ieri. E o geanta maro de la tina r. Ca forma si culoare seamana cu cea maro de la Burberry.

Mihai,

Am banuit ca pe baieti i-ar plictisi un topic ca asta. Dar daca vrei sa ne spui despre relatia pe care o ai cu geanta ta, please do! :)

Ina spunea...

zany,

Da, de multe ori mi-am spus ca ar trebui sa trec la rucsac, dar un rucsac te cam limiteaza vestimentar. :)

Oricum, doar sa fim intelese, nu car in fiecare zi perechi de pantofi de rezerva, umbrele, sute de poze si cadouri la mine. :) Dar in rest, dap, guilty as charged. :D

mariamirabela spunea...

Aoleu, perechea de adidasi m-a lasat masca! Doar daca nu este o pereche de adidasi care se fac ultra-ultra-slim si incap in buzunarul lateral al gentii, ca atunci inteleg!

Pentru mine geanta este colacul de salvare dintr-o situatie dezastruoasa (si cand spun asta ma refer la mainile pline de ulei dupa ce am mancat o gogoasa (once in a year) ) sau ancora atunci cand ma plictisesc sau am cumparat ceva ce nu era in program). Ca sa nu mai zic de situatia in care seara tarziu, in drum spre casa, mana pe o geanta mare si grea si tacanitul tocurilor pe asfalt imi dau o siguranta pe care nu as avea altfel niciodata.

Ina spunea...

mariamirabela,

Adidasi regular size, din pacate. Oricum, s-a intamplat doar o data, nu car perechi de incaltaminte de rezerva zilnic.

Frumoasa relatie cu geanta, acum ca ai spus, mi-am dat seama ca si pentru mine mana pe geanta seara, pe drumul spre casa, are ceva linistitor. :)