miercuri, 9 iunie 2010

Felicia, inainte de toate

"Subiectul filmului Felicia, inainte de toate e greu si dureros. Cu ce mai poti sa darami zidul care s-a construit in ani, din nemultumiri, vorbe nerostite, gesturi duse pana la jumatate, intre tine si parinti? Care sa fie calea pentru dialog cand principala forma de manifestare a afectiunii parintesti e mancarea preparata in cantitati industriala, iar a copilului - banii pentru medicamente? 

Filmul nu da un raspuns, dar - ca la ceasornicar - desface rotita cu rotita sentimentele, putintele si neputintele dintre mama si fiica. La fel ca-n viata."

Randurile de mai sus au fost suficiente pentru a ma convinge sa vad filmul "Felicia, inainte de toate". Ii apartin Cristinei Bazavan care, in articolul "Ozana, inainte de toate" din numarul de iunie al revistei Tabu, i-a facut un  portret Ozanei Oancea, actrita din rolul principal.

Ozana m-a cucerit in interviul de mai jos. Prin sinceritate, prin modestie, prin tact. Apoi am citit povestea asta si am aflat ca a obtinut premiul pentru cea mai buna interpretare si premiul pentru debut la TIFF si mi-am dorit si mai mult sa vad filmul.

In seara asta asteptarea ia sfarsit. Am fost invitata la avanpremiera Tabu a filmului si am inteles de la Cristina ca echipa filmului va fi prezenta in sala si ca va exista o sesiune de Q&A la sfarsit.

Pana deseara cand revin cu impresii dupa film, va las sa cititi interviul cu Ozana de mai jos. Sper sa va convinga sa mergeti sa-l vedeti si voi. Premiera la noi e pe 11 iunie.



















2 comentarii:

byubay spunea...

Am vazut filmul la TIFF. Din toate filmele pe care le-am vazut (romanesti/straine), "Felicia, inainte de toate" este favoritul meu. Mi-a placut atat de mult incat atunci cand s-a terminat imi venea sa ma duc la cineva si sa-i spun sa-l mai ruleze inca o data.

Nu este un film de actiune. Este un film de scenariu. Un scenariu bine scris (bine, bine) in care nici o replica nu pare in plus. Si tot filmul are o curgere normala, cu replici si situatii ce nu ti se par ciudate.

Sper ca te-am pus pe jar :D

Ina spunea...

byubay,

Super! Ma bucur ca nasul meu cinefil a mirosit bine. :)

Si da, acum sunt si mai nerabdatoare. :)