luni, 6 decembrie 2010

Locul in care visele inca traiesc

Intotdeauna mi-am imaginat ca exista un loc in care fug si se ascund obiectele pe care credem ca le-am pierdut.

Un loc in care toti cerceii pe care i-am ratacit de-a lungul anilor taifasuiesc veseli cu o lentila de ochelari care a disparut misterios primavara trecuta. Un loc in care cartea copilariei mele, poeziile Otiliei Cazimir, rade de glumele nu foarte reusite ale unui pulover cu romburi mov. Si un loc in care inelul pe care l-am cumparat anul trecut de ziua mea la Vatican isi bea ceaiul la soare cu un album foto pe care nu-l mai gasesc nicicum.

Si, tot la fel cum cred ca exista acest paradis al lucrurilor pierdute, cred ca exista un loc (poate intr-un univers paralel, e mai putin important acest detaliu) in care toate visele noastre traiesc.

Acolo ai primit premiul I cu coronita in clasa I si ai intrat din prima la ce facultate ti-ai dorit. Acolo ai avut curajul s-o saruti pe fata visurilor tale din liceu si nu ti-a furat-o colegul de banca. Acolo El nu s-a insurat inainte sa te cunoasca sau, si mai bine, te-a cunoscut pe tine inaintea ei. Acolo ti-ai dat demisia dintr-un job care te facea amar si trist si mesteresti la o revista de benzi desenate pe care o vei arata singurei fete din lume care o va intelege si care va rade la ea. Acolo parintii tai n-au divortat si se iubesc inca. Acolo ai alergat dupa ea la gara sau la aeroport si n-ai lasat-o sa se suie in niciun tren sau avion pana nu i-ai spus ca nu poti  respira fara ea. Acolo i-ai spus tatalui tau ca nu vei deveni inginer, ci chitarist. Acolo n-ai 8 carduri bancare, ci 8 perechi de bocanci cu care urci muntii. Acolo el nu are pe altcineva pentru ca nu exista altcineva in afara ta. Acolo bunicul tau inca traieste, si strabunicii, si bunicii strabunicilor. Sunteti cam multi la masa, dar e-n regula.

Acolo ai spus toate cuvintele potrivite la timpul potrivit si ai tacut toate tacerile potrivite la timpul potrivit.

Dar cel de acolo nu esti tu. 

6 comentarii:

Adrian spunea...

"UnLunDun" de China Miéville :)

Ina spunea...

Ce dragut! :) Tocmai am trecut-o pe lista de lectura. Multumesc! :)

hukiya spunea...

In "Disparuti fara urma" de Cecelia Ahern e vorba chiar despre o lume in care ajung lucrurile pierdute. Poate ti-ar placea. :)

Ina spunea...

Am adaugat si "Disparuti fara urma" pe lista de lecturi, hukiya. Multumesc frumos! :)

diana spunea...

mama, m-a emotionat tare ce ai scris.. multumesc, de la eul asta cel de-aici..

Ina spunea...

diana, ma bucur mult sa aud asta. Cu mare drag! :)