marți, 15 martie 2011

7 lucruri simpatice despre Milano

1. Cea mai cunoscuta galerie comerciala din Milano este Galleria Vittorio Emanuele II, un edificiu imens, construit in secolul XIX, acoperit de un baladachin superb de sticla si metal, care adaposteste toate magazinele de lux: Gucci, Louis Vuitton, Prada, etc.

Unul dintre mozaicurile de pe podeaua galeriei infatiseaza un taur. Si superstitia spune ca daca iti invarti calcaiul pe hm, partile intime ale taurului :-) vei avea noroc. E incredibil, dar in locul respectiv de pe mozaic s-a format o mica groapa. 

  
2. Pentru ca Domul din Milano este cea mai mare catedrala gotica din lume si cea mai importanta constructie din Milano, in oras exista o lege care nu permite niciunui alt edificiu sa fie mai inalt decat statuia Fecioarei de pe acoperisul Domului.

Acum cativa ani, un arhitect a incalcat aceasta lege, construind primul zgarie-nori. Pentru a evita insa o amenda astronomica, a gasit o solutie cel putin geniala: a pus in varful colosului de beton si sticla o copie a statuii Fecioarei de pe Dom. Astfel, cea mai inalta structura din oras a ramas, in continuare, o statuie a Fecioarei.

3. Nu puteti vizita Milano fara a bea o cafea la celebra Zucca, o cafenea in stil Art Nouveau, situata la intrarea la Galleria, cu o panorama splendida asupra fatadei Domului.

Verdi si Toscanini se opreau mereu aici dupa concertele de la Scala, iar regele Umberto I a spus ca la Zucca a baut cea mai buna cafea din Milano. Cum nu beau cafea, nu pot sa-i confirm spusele, dar pot spune cu mana pe inima ca un cappuccino cremos ca la Zucca n-am baut nicaieri.


4. Fashionistele nu pot rata Corso Como 10, buticul fostului editor de fashion al Vogue, Carla Sozzani (si sora celebrului ex-redactor sef Vogue, Franca Sozzani). Magazinul are de toate, de la haine si accesorii vestimentare de lux, la carti si vesela. De asemenea, adaposteste una dintre cele mai populare cafenele din Milano, unde puteti servi un espresso sau savura aperitivi impreuna cu elita Milanului.

5. Milano si imprejurimile sale superbe au fost si locul in care s-au turnat cateva dintre filmele cult Hollywoodiene. Un exemplu este "A Farewell to Arms" (1957), dupa romanul omonim al lui Hemingway, cu Rock Hudson si Jennifer Jones. Filmarile au avut loc la un spital din Milano si pe malul lacului Maggiore, la hotelul Des Iles Borromees.

6. Una alt film turnat in zona a fost "Razboiul Stelelor Episodul II", ale carui scene romantice s-au filmat la superba Villa Balbianello.

7. In sfarsit, branza grana padano, care va spuneam ca mi-a cazut cu tronc inca din prima zi, este singurul sortiment de branza din lume pe care il iau cosmonautii in spatiu, datorita consistentei sale deosebite.

7 comentarii:

Photography Lady spunea...

Good trip review!

SI noi am fost la Milano si Lago Como, am preferat pe cel din urma, Milano nu m-a impresionat indeajuns ca sa ma cucereasca!

SI eu am aurcat acolo sus la Zucca, desi nici eu nu pot confirma prea multe, pentru ca nici eu nu beau cafea.

Photography Lady spunea...

Cum a fost concertul? Sora ta trebuie sa fi fost in delir...
:)

Ina spunea...

@Stef,

Concertul e peste cateva ore, dar ea e deja in delir. Tocmai imi reprosa ca n-am fost s-o asteptam pe Taylor la aeroport. :))

Stefanela spunea...

ah, deci sunteti inca acolo!
Asa , asa sunt fanii adevarati!
Have lots of fun!

mOntecOre spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mOntecOre spunea...

Multumesc, acum stiu de ce trebuie sa ma intorc la Milano. Pentru a imi pune delicatul picior in faimoasa gaura si pentru Zucca.
Presupun ca asta nu aduce noroc nu?
https://picasaweb.google.com/mOntecOre86/ItaliaMilano#5316132024936227106

movieaddicted spunea...

dada, de ce nu ati asteptat-o la aeroport? :))
cappuccino nu e cafea? atunci nici eu nu beau :D