luni, 16 mai 2011

Gotta love Hugh Laurie

Nu sunt fana Dr. House. De fapt, din cate stiu, la noi acasa nimeni nu se da in vant dupa el. La capitolul seriale cu doctori/spitale eu sunt loiala Grey's Anatomy (ba chiar m-am uitat si la episodul-musical cu boxele pornite, intr-atat de fana sunt), iar fratele si surorile mele sunt team Scrubs. Mama cred ca se uita la House pana s-a prins ca nu e niciodata lupus. :-))))

Cu Hugh Laurie, insa, e alta poveste. Hugh Laurie face parte din categoria aia speciala de barbati sexy care n-au nevoie de tenul de bebelus al lui Bloom, pectoralii lui McConaughey sau zambetul lui Butler ca sa dea palpitatii femeilor. Categorie in care, pentru mine, se inscrie si Alan Rickman. I mean he can tango me in any gas station anytime. :D  

Revenind la Hugh Laurie, insa. Mai jos am alcatuit o foarte modesta lista de motive pentru care e imposibil sa nu-l iubesti.

1. Are un accent francez teribil, dupa cum veti vedea din filmuletul de mai jos. Iar la "Pouf, cinq!" ma face sa izbucnesc, de fiecare data, intr-un ras incontrolabil.



2. E mereu surprinzator. L-ati vazut in Friends? :-)  

3. Ca si Hugh Jackman, nu canta deloc rau. Iar cand e vorba de o creatie muzicala originala, puteti fi siguri ca versurile o sa va ramana cateva zile in cap. :-) )) Eu asa am patit cu Mystery.


 

4. E la fel de amuzant in scris. I-am citit recent cartea, Traficantul de arme, o parodie a romanului de spionaj, si ma trezeam razand cu pofta aproape la fiecare pagina. E exact cum m-as fi asteptat sa fie un roman scris de el si imi place ca si-a investit personajul principal cu o parte din umorul, carisma si ironia lui. 

Un fragment scurt, sa va convingeti:

"M-am intors si m-am uitat la el.
-Sub ce acuzatie?
-Complicitate la crima.
In birou s-a lasat o liniste de mormant. 
-Complicitate? am intrebat eu. 

   Stiti foarte bine ce se intampla cand esti prins in vartejul intamplarilor. In mod normal, cuvintele sunt trimise de la creier spre gura si, intr-un anumit punct al traseului, iti iei o clipa de ragaz ca sa le verifici, sa te asiguri ca-s cele pe care le-ai comandat si ca-s frumos impachetate, dupa care le pui cap la cap si le trimiti inspre cerul gurii si in lumea larga.
   Dar, daca esti prins in vartejul intamplarilor, poti sa dai chix cand vine vorba doar sa faci verificarea asta. 
   O'Neal rostise trei cuvinte: "complicitate la crima".
   Cuvantul pe care ar fi trebuit sa-l repet pe un ton surprins era "crima"; se prea poate ca un numar mic de indivizi cu probleme psihiatrice sa fi ales cuvantul "la", dar e limpede ca, dintre cele trei, cuvantul pe care ar fi trebuit sa-l evit cu strasnicie era "complicitate". 
   Bineinteles ca, daca am fi purtat inca o data acea conversatie, as fi procedat cu totul altfel. Dar nu am mai purtat-o."


Sper ca v-ati inceput saptamana cu zambetul pe buze si, daca sunt fani printre voi, nu va sfiiti sa ne impartasiti motivele pentru care there ain't no Hugh like Hugh Laurie. :-) 

7 comentarii:

Florin spunea...

daca-ti place Hugh Laurie iti recomand Blackadder (ultimele doua sezoane) si A Bit Of Fry and Laurie :) (ofc, ambele seriale sunt produse de BBC :))

Anonim spunea...

Ma simt datoare sa te pun la curent cu preferintele fratilor tai: nu se mai prea uita nimeni la Scrubs de cateva secole, iar sora ta preferata a ajuns la zi cu House ;)pam-pam!

Andrei spunea...

Eu urmaresc destul de des Dr. House.
La un momement dat vroiam sa dau la medicina doar pentru ca l-am vazut pe el.

The Duke spunea...

who's this?
I'm better than this guy! :P

Ina spunea...

@Florin: Bineinteles ca le stiu. :)

@Anonim: Hahahahaha! Care dintre surorile mele preferate se uita de zor la House? :)

@Andrei: Si eu am vrut la un moment dat sa dau la medicina, dar din cauza lui Felicity. :) Sunt curioasa insa cu cate mii de tineri entuziasmati dar nestiutori a ingrosat Dr. House randurile facultatilor de medicina din lume. :)

zapacita spunea...

Nu stiu de ce Hugh Laurie e asa de sexy dar e irezistibil.
Bine, mie imi place si Steven Tyler:))

Ina spunea...

@zapacita: Probabil ai dreptate. E mai degraba irezistibil decat sexy. Sunt foarte curioasa, de altfel, cum se impart notiunile astea in creierul feminin. Care e granita aia subtire intre sexy si irezistibil? Si de ce un om sexy e irezistibil, dar unul irezistibil nu e neaparat si sexy? Dar asta e alt subiect de discutie. :)