marți, 27 septembrie 2011

Doua lucruri care-mi plac la oamenii talentati

Unu. Oamenii talentati fi oricine, din orice mediu.

Pana acum cateva saptamani, Chris Rene era un gunoier de 28 de ani din Santa Cruz. Apoi s-a inscris la The X Factor.

           
Dupa ce a terminat de cantat, Nicole Scherzinger, "vocea" The Pussycat Dolls si considerata una dintre cele mai sexy femei din lume i-a spus "Honey, I'm tripping on you!". Unui om care si-a petrecut ultimele luni adunand gunoaiele altora si caruia nimeni nu i-ar fi aruncat o a doua privire pe strada.

Iar Simon Cowell (producatorul britanic multi-milionar) i-a spus: "Always my favorite feeling in the world is when I sit in this chair and I meet a star for the first time." si a incheiat cu "Maybe you need the show, maybe we need you". 

O sa castige Chris The X Factor? Nu. Sunt voci mult mai bune decat a lui in show (un exemplu este Melanie Amaro). Are sanse sa devina un rapper de nivel international? Da! Are talentul si trecutul zbuciumat :-)  inerente succesului oricarui mare rapper. Si mai are the thruth, cum ii spunea un alt membru al juriului.

Doi. Oamenii cu adevarat talentati simt o ardere interioara care-i obliga, practic, sa-si manifeste talentul. Pentru ca talentul se cere exprimat iar atunci cand ti-l renegi traiesti cu o imensa tumora emotionala in tine. 

Stacy Francis este o mama singura, de 42 de ani, care a crezut dintotdeauna ca are talent muzical, dar care si-a pierdut increderea in sine din cauza unui partener care o abuza emotional, spunandu-i ca nu e suficient de buna. Mi-a placut la nebunie ce i-a raspuns Stacy lui Simon cand a fost intrebata de ce a venit la auditii: "I don't wanna die with this music in me, Simon!".

De-asta imi plac mie show-urile astea muzicale! Si de-asta e America Tara Tuturor Posibilitatilor. :-)  

Am inceput de curand un proiect nou, probabil cel mai important din viata mea de pana acum. Volumul de munca este enorm si chiar daca reusesc, prin absurd, sa-l duc pana la capat, nu am garantia ca va avea succes. Cu toate astea, este ceva ce mi-am dorit intotdeauna si singurul lucru la care cred ca sunt cu adevarat buna. Asa ca atunci cand imi pierd increderea in mine, ma uit pe coperta agendei pe care scriu. Acolo mi-am notat, pe post de incurajare, un citat din "A Bronx Tale" care-mi place mult:

"The saddest thing in life is wasted talent."

Tema de meditatie, de data asta doar pentru voi: Care este talentul vostru? Si ce va impedica sa va traiti viata la potentialul maxim?

2 comentarii:

Photography Lady spunea...

Minunat!
Eu zilele astea ma uit la X Factor UK

Andreea spunea...

Am inceput de curand un proiect nou, probabil cel mai important din viata mea de pana acum --- era si timpul! :)