joi, 1 septembrie 2011

In the eye of the beholder

Acum doua saptamani am fost la cel mai reusit eveniment pentru presa de anul asta, lansarea noii beri Redd's.

Mi-a placut locatia, mi-a placut la nebunie Luiza Zan (cred ca femeia asta are una dintre cele mai bune voci din Romania la ora actuala), mi-a placut noua Redd's, dar atractia principala a serii au fost doi tineri ilustratori, Alice si Ionut, care au desenat portretele invitatelor pe tablete grafice. 

Regula era sa ni-l alegem pe unul dintre ei, sa stam cuminte in timp ce ne deseneaza (fara sa tragem cu ochiul, nu degeaba sloganul lansarii era "Redd's iti rasplateste curiozitatea") si apoi sa primim portretele pe mail. Dar pentru ca stim cu totii ca regulile sunt facute pentru a fi din cand in cand incalcate, nu doar ca m-am lasat desenata de ambii ilustratori, dar am si tras cu ochiul la final. :D

Mai jos am pus rezultatul muncii lor. Cele doua portrete sunt atat de diferite incat par ca au surprins doua persoane, nu una singura. Le-am privit zambind si m-am intrebat ce anume i-a determinat pe cei doi sa ma suprinda atat de diferit, avand in vedere ca aratam practic la fel si aveam aceeasi stare de spirit. Evident, rezultatul tine foarte mult de stilul lor artistic personal, dar banuiesc ca are legatura si cu o anumita energie care se creeaza intre desenator si model.

Daca va considerati perceptivi, va lansez o provocare: puteti ghici care este portretul facut de Ionut si care e cel facut de Alice? Am sters partea de jos a imaginii, pentru a va impiedica sa va orientati dupa semnatura. Gasiti rezolvarea la finalul postului. :-) 

                                             Portret 1


                                              Portet 2

Site-ul unde gasiti portofoliul lui Alice este Allistration, iar desenele lui Ionut pot fi vazute (si admirate) pe ionutradulescu.com. Sunt convinsa ca, odata ce le vedeti ilustratiile, veti recunoaste usor cine pe ce portret si-a pus amprenta. :-)

Mie imi plac amandoi deoarece, desi sunt la fel de talentati, au stiluri diferite. Va recomand sa nu ratati agenda ecologica cu coperta ilustrata de Alice si sectiunile de colaje/ilustratii ale lui Ionut (Photo Collage, Baroque, Vintage si Aristocratique).

6 comentarii:

Photography Lady spunea...

Primul porter cred ca ii apartine lui Ionaut si cel de-al doilea lui Alice. Oricine poate deduce( fara a accesa site-urile lor) ca cel de-al doilea portret are multa feminitate.

In schimb, primul portret pot spune ca este mai realist, iti surprinde zambetul tau foarte bine.

Vecinica spunea...

Eu m-am gandit de la inceput ca primul e facut de fata si al doilea de baiat. Din acelasi motiv, feminitatea din al doilea portret care, parerea mea, putea sa fie surprinsa doar de un baiat. O fata, ma gandesc eu, n-ar portretiza feminitatea si senzualitatea altei fete, ci-ar incerca sa "traduca" altfel trasaturile, in cazul asta, sa surprinda caracterul jucaus si copilaresc al zambetului. Da', na, e doar o parere!

Andrada spunea...

Fără să trișez, cred că primul e făcut de băiat și al doilea de fată. Intru acum și pe site-uri...să văăăz, să văăăăăhhăăăăz...

Andrada spunea...

deeeeem, cred că m-am înșelat.

waysi spunea...

am ghicit, la baiat te uitai mai vesela, iar la fata erai mai crispata, un aer impenetrabil, o privire patrunzatoare

foarte interesant ca si la culoarea parului ai fost vazuta diferit, in primul pari in soare iar in al doilea in umbra, daca nu cumva te-ai vopsit intre sedintele de portret :P

poate s-au grabit (mai mult ea)

sau poate transmiti o stare si o energie de asa natura ca le duci penelul spre ce ai vrea sa pari mai mult decat spre cum esti

baiatul te-a ilustrat imbujorata si cu buza de jos sclipind :)

o curiozitate, cam cat a durat fiecare sedinta? 5-10 minute?

Ina spunea...

Mi-a placut mult explicatia oferita de Vecinica. Este, de altfel, si singura care a ghicit corect. :)
O sa repostez astazi portretele cu tot cu semnaturi, sa va convingeti.