luni, 26 septembrie 2011

My Music

In "Runaway Bride" (daca nu l-ati vazut, are acelasi regizor si cast din "Pretty Woman", numai ca ea nu mai e prostituata), Maggie (Julia Roberts) este o femeie care a devenit faimoasa pentru ca-si lasa logodnicii cu ochii in soare la altar, iar Ike (Richard Gere) este un jurnalist misogin, care scrie un articol despre viitoarea ei nunta.

In timp ce-si face documentarea pentru articol, Ike sta de vorba cu toti fostii iubiti ai lui Maggie. Printre numeroasele intrebari pe care le adreseaza, una, aparent bizara, se repeta: "How did she like her eggs?". Raspunsurile sunt, insa, foarte diferite iar intr-un moment de confruntare cu Maggie, Ike izbucneste:

- You were scared! You were scared then, you're scared now. You are the most lost woman--
- Lost? 
- Yes, lost. You're so-- You're so lost, you don't even know what kind of eggs you like. Yes. Yes! 
- What?
- That's right. With the priest, you wanted scrambled. With the Dead Head, it was fried. With the bug guy, it was poached. Now it's like, "Oh, egg whites only. Thank you very much."
- That is called changing your mind.
- No, that's called not having a mind of your own!

Partea mea preferata din film e scena in care Maggie este in bucatarie, inconjurata de vreo 10 farfurii, toate cu diferite tipuri de oua, din care gusta pe rand. Si da, intr-un final, isi da seama cum ii place sa fie gatite ouale. 

                                                                                      Sursa foto.

Problema lui Maggie cu ouale o aveam, intr-un fel, si eu cu muzica. Daca veneati la mine si eu puneam niste muzica in winamp, ati fi ascultat un album preferat. Doar ca nu al meu, ci al altcuiva. Vedeti voi, pe partitia D din My Computer am un folder numit Music, cu un numar impresionant de mare de sub-foldere. Doar ca niciunul dintre folderele alea nu-mi apartin. Majoritate sunt de la fosti iubiti, de la actualul iubit, cateva de la fratele si sora mea.

A nu se intelege ca nu stiu ce muzica imi place! Doar ca mereu am ascultat muzica la radiouri online sau pe Grooveshark si niciodata nu am avut-o pe calculator. Stiu ca gusturile mele muzicale sunt indoielnice si eclectice si prefer sa le pastrez doar pentru mine. Asa ca pot sa va ofer spre auditie albume de rock alternativ, de nu-jazz, de neo-psychedelia sau chiar de folk. Stiu ca oamenii care le asculta au gusturi bune si ca nu va vor dezamagi. In plus, daca erau chiar ei cei care ma rugau "Pune niste muzica", n-aveam nicio sansa sa gresesc.

Acum cateva saptamani, insa, mi-am dowlnoadat in fisierul virgin My Music albumul Concrete Jungle al Nnekai (trebuie sa ascultati Hearbeat, daca nu ati facut-o deja). Iar azi i-am mai adaugat, timid, Wounded Rhymes al lui Lykke Li si albumul celor de la Cults (adorm de cateva seri cu You Know What I Mean).

Pentru prima oara am propria mea muzica pe calculator. E un sentiment placut. Genul pe care il ai cand te muti in casa ta, chiar daca e nemobilata. Imi mai trebuie o canapea, o biblioteca, o veioza, scaune la bucatarie si cuiere de prosoape in baie. Dar nu mai stau in chirie.

Tema de reflectie: Voua cum va plac gatite ouale? E o intrebare a naibii de importanta, sa nu raspundeti pe stomacul gol! :-)  

4 comentarii:

Madelin spunea...

Nu-mi plac ouale. Desi uneori imi place galbenusul. Am nimerit? :)

Ina spunea...

Cum nu exista raspuns corect, Madelin, da, ai nimerit. :)

sunny side up spunea...

fierte, semi-moi (sau "cleioase", cum le spune bunica). :D si da, i totally agree with the music part. la fel e si la mine.

andreeame spunea...

se pare ca am o problema. eu chiar nu ma pot hotari cum imi plac ouale. :(