marți, 25 octombrie 2011

Cel mai frumos site din lume

Cel mai frumos site din lume este, fara indoiala, Emotional Bag Check. Si nu doar pentru ca isi spune "secretly a music site". :-)




Daca va simtiti apasati de o problema pe care nu aveti cui sa o povestiti, daca va simtiti singuri, inutili sau cu inima franta, dati "check in" si lasati-va bagajul emotional in grija altcuiva. Apoi asteptati. Un strain o sa va trimita o melodie (insotita, sau nu, de un mesaj) care va va arata ca, in fond, lumea asta nu e atat de egoista si rece pe cat vor altii sa credem. :-)

Daca va simtiti fericiti, echilibrati si in stare, apasati "carry it" si ridicati bagajul altuia. Am incercat asta dupa ce m-am codit o bucata. Asa am ajuns sa trimit melodii (si mesaje de incurajare, ca deh, nu ma pot abtine) unei fete care plecase la facultate la mii de km distanta de casa si a trebuit sa se desparta de iubitul ei, unui barbat care spunea ca se simtea invizibil la birou, si (cel mai probabil) unei adolescente indragostite in secret de cel mai bun prieten, caruia nu indraznea sa-i spuna ce simte. 

Unui singur bagaj emotional nu am reusit sa-i fac fata pentru ca, efectiv, nu stiam ce melodie ar fi putut linisti durerea persoanei respective, dar sper ca cineva sa fi fost mai puternic si mai priceput decat mine. 

Incercati-l si voi. Sentimentul ca poti schimba starea de spirit a unui om care se afla, poate, in celalalt capat al planetei si nu-ti va putea multumi niciodata, creeaza dependenta.  :-)

14 comentarii:

elena spunea...

Never wrote to u before!!! i'm not too chatty. da acuma dimineata n-am mai putut de dragu tau
go go super girl!!!

Ina spunea...

Ce draguuut! Iti multumesc mult, Elena! >:D<

Laura spunea...

Ce lucru minunat! Ce mod fantastic de a întinde mâini luuungi înspre oameni care poate nu mai așteaptă nimic sau poate nu mai știu să ceară sprijin.

Eu cred foarte mult în puterea muzicii: de a vindeca, de a aduce oamenii aproape, de a provoca o călătorie în timp preț de câteva minute sau de a-ți spune exact cuvintele de care ai nevoie.

Nu știu cum faci, dar se pare că mai devreme sau mai târziu, multe dintre invențiile astea moderne care ne arată că "we are not alone, even if we often fell that we are" ajung la tine, sau ajungi tu la ele.

Și pentru că sharing is caring, nu lași niciodată o descoperire ca asta să treacă pe lângă noi. Iar ăsta e doar unul dintre motivele pentru care îmi ești așa dragă! >:D<

Anonim spunea...

Multumesc mult ca ai impartasit cu noi acest site.
Esti minunata ;)

Ina spunea...

Laura,

Cat de frumos ai spus la partea cu "maini luuungi"! *little hearts* Si eu cred foarte mult in puterea vindecatoare a muzicii.

Iar daca un post te-a facut sa lasi un comentariu, inseamna ca sigur am facut ceva bun. :)

Anonim,

Cu mult drag, ma bucur daca ti-a placut! :)

Andrada spunea...

Ce mult imi place ca gasesc mereu lucruri dragute pe blogul tau! Am stat toata ziua pe site-ul asta, nu inteleg cum de nu stiam de el :). Multumesc!

Ina spunea...

@Andrada: Stiuuuuuu. E destul de addictive, nu? :) Tare ma bucur ca-ti place!

Andreea Vasile spunea...

am intrat pe site. mi-au zis ca sunt currently out of emotional baggage. le-ai luat pe toate? :)

Ina spunea...

@Andreea: Inseamna ca deocamdata toate bagajele emotionale au fost ridicate. Da refresh sau intra peste cateva minute si te va astepta unul nou-nout. :)

mOntecOre spunea...

and this reminds me of http://cristinalory.blogspot.com/2011/10/metafora-terapeutica.html

daca ai 3 min sa citesti o sa intelegi ce vreau sa zic:)

Si continua sa imparti informatii faine:)

Ina spunea...

@Oana: L-am citit. Foarte frumos. :) Tocmai citesc o carte de psihologia cuplului care are la baza, practic, aceeasi idee. Vindecandu-l pe celalalt te vindeci pe tine.

mOntecOre spunea...

Practic, teoretic si logic nu ai cum sa fi constient de o nevoie a altcuiva inainte sa fi fost si a ta, durerea ta.

Sigur sunt si oameni empatici si generosi, mie imi place sa cred ca just because, insa tu citind carti de genul stii ca nu e asa. Probabil stie si House de aia o fi zicand ca "everybody lies and everything happens for a reason"

Alina spunea...

"We're currently out of emotional baggage

Try again later, when there's more pain to go around. Of course, you can always add some.
"

Jur ca am carat un sigur bagaj :)...

N-ar fi rau daca ar exista o zi in care toata lumea sa isi poarte simultan sufletul usor, liber de orice incarcatura dureroasa...

Anonim spunea...

Oaw. Suna mult mai bine decat "likeul" pe facebook :)
O sa incerc si eu