duminică, 9 octombrie 2011

Teroare in hypermarket

Cand m-am dus ieri la cumparaturi la hypermarket-ul Real din Afi, n-am banuit ca pornesc intr-un razboi. 

Abia cand am ajuns la raionul de cosmetice si am vazut plutoanele de soldati in rochite colorate si cu ecusoane metalice, mi-am dat seama ca am intrat in transee si ca va fi o lupta dura, care pe care. 

Imi fac curaj si imi croiesc drum spre rafturile cu creme de fata, pentru ca aveam nevoie de un demachiant. Il ocolesc cu abilitate pe cel unde se lafaiau produsele Garnier, L'Oreal si Olay, in fata caruia erau postate trei tinere gata sa sara pe tot ce misca, si merg la cel cu produse romanesti. 

Si, cum stau eu asa cantarind in mana un demachiant Bioten si unul Ana Aslan, hop, din neant, se materializeaza langa mine o soldatica in rochie bej, cu ecuson Olay pe piept.

- Buna ziua, cautati ceva anume?, ma intreaba tot un zambet.
- Buna ziua. Da, caut un demachiant produs de o companie romaneasca, ii spun eu zambind larg si crezand ca aceasta marturisire ii va pune capac. Tipa, insa, nu se lasa cu una cu doua.
- Am inteles. Pot sa va intreb daca ati folosit vreodata produsele Olay?
- Da, folosesc o crema de fata Olay.
- Pot sa va intreb care?
Da, poti sa ma intrebi. 
- Cea hidratanta, de zi, cu SPF 15.
- Am inteles. Si sunteti multumita de ea?
- Da.
- Perfect. Daca sunteti multumita de ea, pot sa va arat si alte produse din gamele noastre?
- Nu, multumesc. Dupa cum v-am mai spus, caut un produs romanesc.
- Pot sa va intreb de ce?
- Sunt o nationalista inraita.
Ahahahahahahaha, cu asta chiar ca am blocat-o. I-a luat cateva secunde sa-si gaseasca replica. Probabil in manualul lor de instructiuni nu figureaza replici din astea "exotice".
- In regula. Daca vreti sa va arat alte produse de-ale noastre, va stau la dispozitie.
- Super. Multumesc.

Odata ales demachiantul, pornesc spre raionul de paste si periute de dinti. Acolo ma asteapta un soldatel Colgate, unul Blend-a-med si unul Sensodyne. Reusesc sa-i fentez pe ultimii doi cu un pas agresiv si sigur, dar cum periuta pe care o folosesc de doi ani incoace e la raionul Colgate, imi fac o cruce cu limba si ma pregatesc mental pentru asediu.

- Buna ziua! Pot sa va ajut cu ceva?
- Multumesc, nu, vreau doar o periuta de dinti.
- Pot sa va intreb care?
De ce naiba sunt astea instruite sa intrebe "Pot sa va intreb care?" in loc sa intrebe, pur si simplu?
- 360 Sensitive. 
- Aha. Si nu v-ar interesa sa incercati si *insert nume complicat de periuta aici, care, dupa cum suna, pe langa ca-ti spala dintii, bate si covoarele si face si sarmalute in foi de vita de vie*.
- Va multumesc, dar de vreo 2 ani folosesc acelasi model. 
- Am inteles. Si n-ati vrea sa incercati si *insert nume complicat de periuta aici, care, dupa cum suna, pe langa ca-ti spala dintii, bate si covoarele si face si sarmalute in foi de vita de vie*?
Am oftat lung. Pe langa ca le face agresive, le mai si spala creierul sa nu reactioneze la refuzuri.
- Va multumesc, dar nu. Am incercat sa pun accent pe ultimul cuvant.
- In regula. O zi buna!
- La fel si dvs!, i-am spus. Pe "si nu mai teroriza oamenii" l-am pastrat doar pentru mine.

Balsam de par nu mi-am mai luat. Pana sa ajung la raftul L'Oreal, trebuia sa trec de tipa de la Pantene si de cea de la Garnier. Si aia de la Pantene arata de parca ar fi putut face un copil sa planga.

6 comentarii:

mOntecOre spunea...

eu ieri am luat ceva de la raionul cu soldatica Sensodyne...nu am putut sa stau acolo sa fac fata asediului si sa ma gandesc in liniste...dar tot nu am luat ce mi-a recomandat ea. Sac:)

zapacita spunea...

:))) am facut si eu greseala ieri sa calc intr-un hypermarket. Am fugit printre raioane.
In centrul vechi sunt fete similare care insista sa intri in baruletul lor. In Unirii te innebunesc sa mananci nu stiu unde; sau te fugaresc cu parfumurile.
Uneori ma simt ca intr-un joc si-mi analizez rutele posibile :))

Dorina spunea...

Bine ca doar te intrebau daca nu vrei X model.
Uneori eu am ghinionul sa intalnesc promoterite care se apuca sa imi insire calitatile unui produs ca pe poezie.
Din politete stau si ascult, iar apoi ii zic "Multumesc, dar ma mai uit si la celelalte"... :)

brontozaurel spunea...

Din cate stiu eu, tipele alea sunt acolo doar in perioadele aglomerate. Sambata- duminica in mijlocul zilei si in timpul saptamani dupa-amiaza. Seara/ noaptea/ dimineata devreme nu te impiedici niciodata de ele.

Plus ca tine si de atitudinea ta. Eu de multe ori ma duc ca taifunu' si in astfel de situatii nu ma mai opreste nimeni. ;))

Ma rog, uneori mai si ajuta. Am fost azi in Auchan la targul de dulciuri si tipa de la Kandia a fost foarte amabila si mi-a spus cu ce arome erau ciocolatele din cutiile fara ghid... ma rog cat mai tinea minte din ce ii povestisera altii care degustasera. Asa ca m-a ajutat sa stiu ce cumpar.

Ina spunea...

@mOntecOre: Hahaha, un pas mic pentru Oana, un pas mare pentru omenire. :)

@zapacita: Stiu ce spui cu rutele. :) Ieri am ocolit vreo 3 raioane de lactate, numai sa nu dau nas in nas cu o gaina uriasa, galbena, care facea reclama la nu stiu ce iaurt si speria copiii.

@dorina: Daca incep cu poezia, eu le cam opresc. Ma gandesc ca la sfarsit, cand eu oricum n-o sa cumpar ce-mi baga ele pe gat, o sa fim la fel de frustrate amandoua ca am pierdut timpul.

@brontozaurel: Ai dreptate cu atitudinea de taifun. Eu mereu ma scurg pe langa ele, dorindu-mi din suflet sa nu ma abordeze. Cred ca, al fel ca si cainii, fetele astea sunt antrenate sa miroasa frica. :)))

Ciupercutza spunea...

Eu am patit la fel, dar in Real Vitan, tot sambata ... La raionul pasta de dinti nu aveai loc sa te uiti pe raft de promoterite :))
Am cumparat 2 marci diferite ca sa le impac :D