luni, 3 octombrie 2011

Three things of beauty

De multe ori spunem despre un anumit lucru ca este minunat, dar ne mai minunam cu adevarat de ceva?

Luni dimineata este momentul propice pentru orice: pentru sedinte, pentru supradoze de cafea, pentru citit presa, pentru citit mailuri, pentru facut programari in agenda. Rareori, insa, luni dimineata este momentul pentru a ne minuna de ceva.

Azi va propun sa ne minunam impreuna de trei lucruri frumoase. Dupa care ne putem intoarce la sedintele, supradozele de cafea si agendele noastre incarcate. :-)   

Rodney Smith

Rodney Smith este un fotograf dandy, care inca foloseste pelicula foto si nu lucreaza cu efecte speciale. Potrivit lui insusi e "old-school with a twist". Fotografiile lui au un aer suprarealist, jucaus si atemporal.

Probabil una dintre cele mai cunoscute imagini realizate de el este fotografia de mai jos, pentru New York Magazine. 


 Printre preferatele mele sunt fotografiile lui alb-negru, caracterizate de fragilitate si de o simetrie cautata. 


Mai multe lucrari ale lui Smith sunt pe site-ul lui, dar pe majoritatea le gasiti, pur si simplu, pe Google. Si poate vreti sa aruncati un ochi pe blogul lui, unde posteaza in fiecare luni. Acolo puteti afla povestea din spatele catorva dintre cele mai celebre fotografii ale lui, dar si episoade din copilaria si adolescenta lui.

Pinewood Studios

Pinewood Group este un grup european de studiouri de film, care are sedii in 6 tari. In studiourile Pinewood din Marea Britanie s-au filmat numeroase productii celebre, printre care ultimul Harry Potter, Piratii din Caraibe, X-Men: First Class etc.

Data viitoare cand merg la Londra as vrea sa vizitez Pinewood Studios (care sunt la circa 20 de minute de aeroportul Heathrow), dar nu pentru studiourile in care s-au filmat peliculele de actiune de mai sus, ci pentru studioul lor subacvatic de 1,2 tone de apa, singurul din lume care este in permanenta plin. 

Acolo s-a realizat, de altfel, si superbul cadru de mai jos. Wow, right?


Les jardins de Marqueyssac

Ultima oprire din periplul nostru de azi este in Franta, pe valea Dordogne, la gradinile suspendate Marqueyssac. Superba gradina, ai carei arbusti si copaci au fost plantati in secolul XIX, este inconjurata de un parc de 6 hectare si strajuita de silueta impunatoare a castelului Marqueyssac.

Terasa gradinii ofera o panorama splendida, atat asupra parcului, cat mai ales asupra castelelor si satelor din Vale. 


Gradina are un restaurant si un salon de ceai, unde serile sunt organizate concerte de jazz. De asemenea, la Castelul Marqueyssac se pot organiza si receptii si evenimente private (cea mai ieftina nunta, de 60 de persoane, e 3.300 de euro. Fara mancare si bautura, fara aranjamente si flori, fara orchestra si sonorizare). 

Sunt foarte putine sanse sa ajung sa particip la o nunta/petrecere la Marqueyssac, dar nu mi-e imposibil sa ma imaginez acolo intr-o seara de vara cu cer senin, savurand ritmurile de pian si saxofon si un pahar cu vin rosu. Minunandu-ma.


7 comentarii:

Andrada spunea...

avand in vedere ca sunt locuri pe langa bucuresti unde chiria e intre 3000 si 5000 de euro (da, fara mancare, fara bautura, fara aranjamente, muzica si sonorizare) cred ca daca tot ai bani sa faci asa ceva, mai bine faci fita extrema si mergi acolo la francezi :D.

tequila spunea...

Studioul acela subacvatic chiar te minuneaza, neaparat sa nu-l ratezi, daca ai ocazia ;)

Ina spunea...

Andrada,

Wow, atat de scumpe sunt locatiile astea?! Ar face bine sa aiba peretii tapetati cu matase. :)) Oricum, tot mai bine iesi in Ro, ca afara trebuie sa le asiguri oamenilor si transport si cazare. :)

tequila,

Da, imi inchipui ca trebuie sa fie o priveliste superba. Sper doar sa fie deschis publicului.

Nunta spunea...

Marqueyssac mi se pare un loc ideal pentru o nunta de vis.
Mersi mult ca ai adus in discutie aceasta locatie de reverie.

sunny side up spunea...

uite inca a thing of beauty: http://www.vimeo.com/25451551
it took my breath away this morning. :)

Ina spunea...

Nunta,

Cu placere, ma bucur ca ti-a placut. :)

Catalina,

Too good not to share on Fb. :)

Andrada spunea...

daaa, sunt cateva palate si alte chestii de gen unde atat costa chiria. Clar iesi mai ieftin, dar daca ai 5000 de euro de aruncat pe geam cred ca merita sa platesti omului si o cazare acolo, macar sa stii o treaba :P. Ma gandesc ca daca esti genul care sa-si permita asa ceva, nu te mai gandesti sa iesi mai ieftin...