joi, 17 mai 2012

Fashioniste si power women

Imi plac blogurile de personal style si deseori imi incep ziua pe lookbook, in loc de facebook (orgoliile sunt la fel de mari, dar pozele sunt mai frumoase, haha).

Am observat, astfel, ca aproape toate fashionistele ale caror bloguri imi plac se erijeaza in power women (una dintre putinele care nu incearca sa faca asta si care mi-e tare draga e Doina).

Un post din care lipsesc o pereche de Louboutin cu toc ametitor, un iPhone/iPad/Blackberry, un ruj rosu sau bijuterii statement, (toate aceste accesorii fiind indicatori ai puterii sociale, profesionale etc.) e un post ratat.

Sunt si exceptii, evident, dar cam asta e starea generala a lucrurilor din punctul meu de vedere. Fashionistele uita insa ca a avea o stare materiala foarte buna (in majoritatea cazurilor datorita unui tata sau unui iubit generos) si, deci, a-ti permite tinute la care majoritatea femeilor doar viseaza, nu echivaleaza cu a fi o femeie puternica. 

Pentru mine, una dintre putinele fashioniste care este in acelasi timp si power women e Wendy Nguyen. M-am indragostit de stilul lui Wendy din secunda in care i-am descoperit blogul si bineinteles ca am urat-o in secret pentru perechile de Louboutin si YSL si pentru gentile Celine si Chanel pe care le are.


Rasfoindu-i blogul, tin minte ca m-am intrebat cum de-si permite toate acele lucruri. Parinti sau iubit bogat - sau poate amandoua? Din pacate experienta mi-a demonstrat ca rareori este vorba despre realizare prin propriile forte. Am citit apoi prezentarea pe care si-a facut-o Wendy si m-am facut mica de jena.

"I grew up in foster care, carried my belongings in a trash bag and worried about being homeless at the age of 18. I worked three jobs in high school to save enough money to go to college and as a result feel truly blessed to have had the opportunity to do so. I finished high school with honors, emancipated from the foster care system, and went to the University of California, Berkeley, where I graduated with a bachelor’s degree in Psychology." (puteti citi mai multe aici)

Am invatat, asadar, sa nu ma mai grabesc sa judec lucrurile dupa aparente (lectie pe care inca mi-o insusesc) si am ajuns sa o admir si mai mult. Nu doar pentru ca a reusit sa se ridice din, practic, cel mai jos loc din care poti porni in viata, ci si pentru ca ofera un exemplu copiiilor care au acelasi background cu al ei (vezi munca ei de voluntariat).


Daca ma gandesc mai bine, multi dintre voi s-ar putea s-o fi vazut pe Wendy, desi fara sa fi stiut ca este vorba despre ea. Anul trecut, bloggerita a facut un videoclip super simpatic, despre 25 de modalitati in care poti purta o esarfa, care a devenit rapid un hit pe Youtube (are 12 milioane de vizualizari pana in prezent). 

Desi pare munca unei intregi echipe creative, video-ul a fost realizat numai de ea si de iubitul ei. Pentru pasionatii de video editing, Wendy povesteste aici toata munca care a fost necesara pentru producerea lui.

Mi-ar placea sa cred ca happy ending-urile din basme li se pot intampla in viata reala oamenilor buni. In cazul lui Wendy, insa, este vorba mai mult despre ambitie si o putere de munca extraordinara decat despre o zana buna. 


Si da, cam asta inteleg eu printr-o fashionista care este o power woman. 

PS: Pentru ca in prezent Wendy este o fata norocoasa din toate punctele de vedere, cand sunteti intr-o stare avansata de mushiness puteti citi guest post-ul pe care l-a scris iubitul ei pe blog, de ziua ei. Yup, some people just have (and deserve) it all. :-) 

3 comentarii:

mOntecOre spunea...

clar ultima postare de pe perfecte cu wendy e de la tine nu?:)))

Ancuţa spunea...

Wendy într-adevăr se îmbracă "la marea artă", e elegantă şi îndrăzneaţă în acelaşi timp! A true fashion icon!
Despre Doina - nu sunt de acord cu ce ai scris. Dacă la 18 ani scrie că vrea să devină politician şi să schimbe moda din Moldova, mi se pare că se erijează în femeia de afaceri perfectă.
Blogurile de modă pe care le urmăresc sunt ale unor fete cu care rezonez, ca să zic aşa: Kittenhood, Moptop, Delightfully Tacky, Kristine or polly, Flashes of Style. Când mă uit la bloguri ca cel al lui Wendy şi al Doinei, e ca şi cum m-aş uita la o revistă: departe de realitatea mea!

Simone spunea...

Intotdeauna e mai simplu sa judecam dupa aparente. Cu siguranta, de multe ori avem dreptate, dar e mereu o exceptie care ne da de gandit... Stiam clipul cu esarfa, f.tare, dar nu o stiam pe Wendi. Gata, i-am dat follow pe Pin, like pe FB si acum ma minunez de fotografii... Mare chestie e fashion-ul :D Te pup, Ina!