luni, 17 septembrie 2012

A venit toamna, acopera-mi trupul fabulos cu ceva

Daca tot am vorbit zilele trecute despre dres dureri de burta de tot felul, hai sa vedem cu ce putem sa dregem unul dintre cele mai anoste anotimpuri.
 
Inainte sa ma luati cu invariabilul covor multicolor de funze, cu aromele innebunitoare din piete, mustul divin si orice altceva va mai face sa adorati toamna, o sa va scutesc de un efort si o sa va spun ca daca am sari peste aceste 3 luni de agonie a naturii eu n-as varsa nicio lacrima.
 
Exista insa un motiv pentru care apreciez acest sezon, si anume senzualitatea vestimentara. Dupa o vara in care am vazut, pe alocuri, mai multa piele decat mi-as fi dorit, toamna e o pauza binemeritata si o invitatie la exersarea imaginatiei. In plus, suprapunerile de textile si texturi mi se par infinit mai rafinate si provocatoare decat expunerea directa a pielii. 
 
O sa incep cu colantii, una dintre cele mai supralicitate piese din garderoba autumnala. Spun supralicitate pentru ca in majoritatea cazurilor e vorba despre colanti negri, purtati de femei care au o parere nerealista despre corpul lor. Fara sa vreau sa fiu o fashion Nazi, daca nu esti Alessandra sau Miranda, lasa purtatul colantilor pe post de pantaloni pentru altcineva.
 
Dupa cum v-ati dat seama, nu ma prea dau in vant dupa colanti, decat daca sunt de la Black Milk. Caz in care ma dau in tornada dupa ei. :-)
 
Colantii de la Black Milk sunt, de altfel, singurii colanti din lume pentru care as fi dispusa sa dau jos vreo 5 kilograme, cat ar si trebui sa arat rapitor in ei (sau, ma rog, decent). Mai jos v-am facut un colaj cu cateva dintre cele mai simpatice modele, iar aici le gasiti pe restul. Nu-i asa ca sunt de poveste?


O sa divaghez putin calendaristic si o sa va spun ca vara viitoare o sa ma vedeti cu siguranta in costumul lor de baie cu schelet sau in cel cu bufnita. *insert entuziasm excesiv aici*


Revenind la toamna, insa. Un lucru bun la toamna din punct de vedere vestimentar sunt pantofii masculini. Daca alte fete sunt adeptele boyfriend jeans sau boyfriend shirt, mie imi plac boyfriend shoes. I-am descoperit recent pe cei creati de Istvan Cimpan si a fost dragoste la prima vedere.
 
Cei de mai jos, Urban Camouflage, sunt chiar pentru femei, dar are si doua modele pentru barbati absolut adorabile: The Owl Power si Crossing the Blue Mushroom (kuddos pentru copywriter la capitolul denumiri).


Toamna aduce cu ea si trecerea de la lenjeria de vara la cea autumnala. Daca vara imi place ca lenjeria sa aiba consistenta si delicatetea caimacului, toamna imi plac piesele din bumbac, cu un detaliu kinky.
 
Croite dupa poftele mele autumnale sunt piesele brandului 09:37, creat de Adela Coman-Trambouze, aceeasi care are si minunatul blog La prima vedere. Si lenjeria si tricourile sunt din bumbac, au mesaje sau imagini brodate de mana si imbina fericit vulnerabilitatea, agresivitatea si simtul umorului.
 
Inca ezit intre chiloteii cu “Wet” si cei cu “Don’t worry, it only seems kinky the first time”, dar perna “I think I could fall madly in bed with you” si tricoul “Marry me! Love me! Kick me!”sunt preferatele mele. Le puteti comanda de pe pagina de tumblr sau de pe Facebook.


Si, ca tot vorbeam de chestii handmade, o sa inchei cu tricourile pictate manual din colectia “Ana are mere” a Ancai Adina Cojocaru.
 
Daca va intrebati de ce vorbesc de tricouri toamna, e chestia aia cu suprapunerea de textile despre care scriam mai sus. Si tricourile Ancai sunt atat de delicate, ca niste rochii de fetita ramase mici, incat am impresia ca au nevoie de un cardigan batos de lana care sa le protejeze.


Imi place tricoul care a dat numele colectiei, ca si pe cel cu “Fetita cu chibirturi”, dar cel pe care mi-l doresc este “ma-ma si ta-ta”. Singurul cu imprimeu digital din colectie, poate fi personalizat cu imaginile parintilor purtatoarei. Iar eu am o poza cu o mama cu fata ca o luna plina si un tata pletos, pe la 20 si ceva de ani, care s-ar preta perfect la asa ceva. ;-)


Gata, v-am lasat, ma duc sa ascult mult Sinatra si sa beau rauri de ceai negru cu lapte. Cu putin noroc, cand o sa deschid ochii sa o fie deja iarna.

3 comentarii:

Anonim spunea...

delicat!

"A venit toamna, acopera-mi trupul fabulos cu ceva delicat"

Ina spunea...

Ba sa fie aspru. My fabulous body, my rules. :)

Anonim spunea...

aspru dar nu rugos!?!

adica nu tocmai rogojina, cevaaa.. de canepa?..

costum cu zale Ioana d'Arc este cam rece, transparent si greu..