luni, 30 octombrie 2006

Ofer recompensă şi nu glumesc

Sunt dispusă să ofer recompensă celui sau celei care îmi va oferi o explicaţie satisăcătoare pentru următoarea situaţie.

M-am întors în seara asta împreună cu colega mea de apartament de la nişte prieteni. În faţa blocului rămânem mute de uimire : “Băi, noi n-am lăsat lumina aprinsă!”, “Băi, noi n-am tras jaluzelele!”. O să ne înţelegeţi, poate, uluirea, dacă vă spun că eu am plecat acasă azi-dimineaţă la 11:30 şi Andreea la 13:00. Chiar dacă ea a plecat ultima, n-avea nici un motiv să aprindă TOATE luminile ziua în amiaza mare. În plus, Andreea nu trage NICIODATA jaluzelele, cu atat mai puţin în camera mea. De fapt, eu le trag si pe cele din camera ei. Si fac lucrul ăsta dimineaţa cand mă trezesc şi apoi seara, înainte să mă culc. Aşa că am urcat la etajul trei şi am deschis grilajul. Când am vrut să deschidem uşa, însă, am auzit sunete din interior. Nu ştiu dacă vă închipuiţi cum ţi se strânge stomacul în momente ca astea. După câteva minute, a ieşit ea o babă din apartamentul vecin, care nu înţelegea ceea ce încercam noi să-i spunem, sau cel puţin nu vroia să înţeleagă. A naibii baba! Tot ce o durea pe ea pe lumea asta a fost să-i închidem grilajul, moment după care s-a retras mulţumită. Am mers la alt etaj şi am scos un bărbat din casă. După multe explicaţii, ne-a înţeles problema şi a spus că va chema Poliţia. După care a plecat şi el, şi ne-a lăsat să păzim uşa apartamentului din care încă se auzeau sunete.

Poliţiştii au venit, după minute care au părut milenii. Nu ne-a rămas decât să-i urmărim cum îşi scot pistoalele şi lanternele şi intră precauţi în casă. Mi-a mai rămas inima în loc când unuia dintre ei i-au căzut nişte cartuşe din pistol. În rest, după ce au inspectat casa şi n-au găsit pe nimeni, ne-au cerut paşapoartele, şi-au întocmit actele şi ne-au urat “Dobranoc!”.

În urma lor au rămas luminile aprinse, jaluzelele trase şi fereastra de la bucătărie larg deschisă. Şi nimic lipsă.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Eu i-as baga putin lui "baba gruba" lanterna in ochi, sau pisicii babei in caz ca exista...oricum, nasol moment.

andru spunea...

Ori locuiţi împreună cu cea mai simpatică fantomă şi ăsta a fost modul ei de a vă ura bun venit acasă, ori... Nu, nici nu pot să mă gândesc la alte scenarii că mi se face pielea găină!!!

Anonim spunea...

Geamul de la bucatarie nu da cumva pe o scara de incendiu?
Nu e posibil sa fi fost proprietarul pe acolo fara sa va anunte?
Oricum... freaky situatia, tre' sa recunosc. Bine ca voi sunteti bine si nu va lipseste nimic din casa.

Anonim spunea...

Inutz,eu ma gandesc ca trebuie sa fi fost proprietarul tinand cont ca era si duminica ieri,avea si el timp liber si a trecut pe la voi.nici un hot nu se pierde in detalii gen tras de jaluzele..totul se explica f simplu daca nu ar fi si partea cu zgomotele pe care le-ati "auzit"..e posibil ca daca nu ati fi remarcat schimbarile de afara(lumina si jaluzele),nu ati mai fi auzit nimic din apartament si ati fi intrat in apartament in ritmul vostru natural..se mai intampla sa creeze si mintea noastra zgomote,fara sa aiba vreo baza reala:))ca sa gasim solutia,scrie mai exact ce se auzea din casa..si ceva nu ai mentionat:geamul de la buc nu cumva l-ati lasat voi deschis?

Ina spunea...

Oameni buni, vad ca raman eu si cu recompensa si cu indoila in suflet. Ca sa clarificam lucrurile: da, proprietarul a fost in apartament. Dar asta la 10 minute dupa ce a plecat Politia. El ne anunta intotdeauna cand urmeaza sa vina, chiar daca nu suntem acasa. Anyhow, era racit cobza, si nu se daduse toata ziua jos din pat. Venise aici doar pentru ca era ingrijorat pentru noi. Si da, geamul(care da spre o straduta, si nu spre o scara de incendiu) poate l-am lasat noi deschis, sau poate l-a deschis vantul. Dar nici Crivatul n-ar putea face sa se aprinda toate becurile sau sa se inchida jaluzelele (acolo trebuie sa rotesti doua manivele). Cat despre zgomote- le-am auzit dupa ce am sunat prelung la sonerie, sperand (cum ati presupus si voi) sa apara Tomasz. Intr-un final zic si eu apoteotic: uneori simt ca sunt parcata pe diagoanla intr-un univers paralel...

Clara spunea...

Eu merg pe varianta "old ladies are evil!"...
Nu m-as mira daca totul ar fi un complot pus la cale de vecina care este de fapt spion sub acoperire si, atunci cand a iesit sa se ratoiasca la voi sa inchideti grilajul, ea vroia defapt sa va vada doar reactia. Ceva de genul "let's see if you have something to hide..." Cu ar fi intrat in casa infractoarea?... Simplu: a facut-o pe bunicuta draguta care ii duce supa unui vecin bolnav (proprietarul) si, pe shustache i-a "imprumutat" cheile.
Ah, sau poate stie si ea reclama aia de la pronto, in care bunicutza da o petrecere, si apoi sterge urmele cu spray, chiar inainte sa vina acasa locatarii. Nu e cumva casa ridicol de curata? :)

Ina spunea...

Din pacate pentru noi casa e la fel de ridicol de dezordonata. Ca daca as fi gasit ordine, chiar as fi luat-o razna de groaza :)) Vorba aia: n-ai nimerit-o, dar imi place cum gandesti ;)

Anonim spunea...

eu zic ca a fost o gasca de pitici. sau de melci suparati. nu erau dare de chestii lipicioase pe jos?

Ina spunea...

Pai si daca erau, ce? N-ai auzit de hoti raciti? Oricum, vreau sa subliniez ca nu apreciez lipsa ta de compasiune pentru situatia noastra delicata, si nici evidentul tau dispret fata de persoanele scunde, si fata de gasteropodele din increngatura moluste. To say the least.

Anonim spunea...

cred ca e destul de simplu. A intrat cineva intr-un fel in casa, a aprins lumina, a cautat lucruri si cand a auzit ca vine politia a fugit pe geamul de la bucatarie. in graba sa isi salveze viata, nu a mai luat mai nimic din apartament. simplu, nu ?

Anonim spunea...

Voi la ce etaj staţi?

Ina spunea...

Probably me,

Nu, si sincer nu cred ca vreau sa-l vad...Nu de alta, dar o sa devin si mai panicoasa.


Stefan,

Dupa cum am scris in post, la 3.

Anonim spunea...

Cred ca imi era creierul in pauza de masa si nu a procesat partea cu etajul din post. 8-> Sorry. Are cum sa se catere cineva pe fereastra, in cazul in care e deschisa, sau trebuie sa fie Spiderman pentru a reusi?

Ina spunea...

Stefan,

Nici Catwoman nu cred ca are super-puterea asta. Anyhow, am gasit una dintre cele doua perechi de chilotei missing. Lumea e din nou a safe place. ;)

Anonim spunea...

minciuni si iarasi minciuni politistii nu mai poarta pistoale fetito decat in cazuri majore de forzza.

Ina spunea...

"Baiete",

Te asigur ca politistii nostri aveau pistoale. Avand in vedere ca apelul telefonic a anuntat o efractie, cred ca era vorba de un "caz major de forzza" (sau se zicea caz de forta majora?) ;)

Anonim spunea...

senzational! ...sau nu ?, buey Ina lasa prostiile,taind lamentarile si paranormalu' e suficient de interesant