luni, 19 martie 2007

The Gabmore Girls

Pana nu demult, faceam si eu parte din numeroasa cohorta de fani "Gilmore Girls". Cum iti dai seama daca esti cu adevarat un fan al fetelor Gilmore? Iata testul. Daca urmarind pana la final filmuletul nu sunteti in stare sa schitati nici un zambet, ba chiar vi se pare ca e o parodie-wannabe proasta, sunteti afectati de sindromul Gilmore.

C'mon, admit it! Ati stat cel putin intr-o noapte sa vizionati la rand 2-3 episoade, sau v-ati trezit cel putin intr-o dimineata libera de luni la 7, sa vedeti reluarea episodului, daca il pierduserati cu o seara inainte, pe Acasa. Ok, eu sunt un caz disperat. Il urmaream si pe RTL2, in germana, numai sa nu-l pierd.

Be glad, though! Exista o scapare! Eu, cel putin am gasit-o. Urmariti seria 7.

Tin minte ca am vazut seria 6, in vara asta, in timp ce m-am jucat de-a reporterul la Antena1. Veneam in fiecare seara moarta franta, si, cu o ultima putere, bagam DVD-ul in DVD player si ma prosternam in fata ecranului. Mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cand la finalul fiecarui episod, nu mi se mai latea un zambet pe fata. Ba dimpotriva.

Dar seria 7...a dus conceptul de "deprimare prin vizionare" la un alt nivel. Eu inca sustin ca e o imensa conspiratie. Vor sa vada care e cel mai mare fan, cel care sa reziste cu stoicism acestei incercari de a se juca cu mintile noastre. Cel care, la finalul seriei sa nu se fi declarat dezamagit nici macar o data, va castiga probabil titlul de "cel mai mare fan in viata Fetele Gilmore". I'm out of the race, boys. Nu pot urmari episoadele din seria 7, decat daca am un borcan mare de nutella in brate, ca sa-mi treaca amareala.

Mai am o teorie, dar e atat de conspirativa, ca mi-e si frica sa o spun tare. Veniti mai aproape...Shhhhh... Mai aproape...Asa....(ton stins) Cred ca scenarista care a dus in spate primele 6 serii a sucombat...(hm..mi se pare ca ne asculta cineva...shhh......) si astia au inlocuit-o cu her evil twin, cea care nu vrea sa vada lumea fericita, deci (auziti si voi pasi?...cred ca suntem urmariti..) a despartit-o pe Lorelay de Luke si pe Rory de Logan. It's only I who can see what they're doing, people???

Hm...Daca ma gandesc bine, s-ar putea sa fi ramas aceeasi scenarista, doar ca trebuie sa i se fi intamplat ceva major, ceva care sa-i fi schimbat viziunea despre viata. A ajuns la menopauza sau i-a murit bishonul havanez din cauza unei hernii netratate la timp. Anyways, cu regret in inima anunt ca o sa incep sa urmaresc Grey's Anatomy, imediat dupa ce termin cu acesta seria 7, "cimitir al tineretii mele".

A! sa nu uit. Nu mai vreau tapet in dormitor cu "Stars Hollow". Who needs them dum imaginary places anyway? (ton voit suparat, asemantor cu cel al copilului care vrea sa-l aluge pe E.T sau pe un pui de dinozaur aflat in pericol repetandu-i "Go away! I hate you! I hate you! I don't want you anymore!")

13 comentarii:

Jen spunea...

e amuzanta parodia si eu sunt 'fana' :P am stat sa vad nu numai 2-3 episoade, ci primele 5 serii in transe de 4-5 ep/zi si chiar ma trezeam cu o ora mai devreme joia, ca sa vad ep nou...

la seria 7 chiar au plecat scenaristii. amy si daniel sherman-palladino, creatorii serialului samd, si-au luat jucariile si au plecat.

dar lucrurile par sa isi revina si probabil c-o sa aiba happy end, lorelai se casatoreste cu luke si asa mai departe. not long now...

anyway, in afara de vreo 2-3 episoade mie mi-a placut si sezonul 7.

Anonim spunea...

tii minte cand ma urlam la tine in telefon "ina, nu-mi vine sa cred, lorelei e o stricata!!"? Asta era dupa ce vazusem primele episoade din seria 7 cand ea se super tavalise prin fanul patului lui ...ala...nu-mi vine acum numele (ups, nu sunt a real fan ) tata lu' rory!! So, I told u so!!
Mai stiu ca tu mi-ai spus ca as fi o moralista exagerata (parafrazez) si u is probably right but I'm stiking to mi guns. Si nu imi pasa ca se va marita...IN FINAAAAAAAL ... cu Luke...deja mi se pare cam prea lalaita povestea...ca sa nu mai spun de copilul lui Luke, care la 12-13 ani cat are pare mai desteapta ca rory si vb si mai repede ca ea,....si e de-a dreptul enervanta...adica.....chiar toate personajele tre sa semene intre ele? What are the odds ca 2 persoane total necunoscute, fara sa fie inrudite, sa aiba copii fiecare cu altcineva, ffffffff asemanatori ca personalitate si manifestare, aproape identici.
Mda, astept ca Gigi sa creasca si upps, sa semene si ea cu rory, sa vb repede , sa fie geniala, mega precoce, cu toate ca acolo ar putea exista o explicatie :)
Si nu, acesata nu a fost un post anti-gilmore :)))

Anonim spunea...

in spatele celui de-al doilea comment se ascunde adina cumva?

Ina si Lily spunea...

jen,

i don't care daca se casatoresc aia in final, eu nu ma uita la filmul asta sa-mi satisfac apetitul pentru povesti romantioase,desi, imi placea cand exista o romance credibila, dar vreau the old spirit back. Acum ca mi-ai confirmat ipoteza conspirationala, o sa fiu cu ochii in patru...Cine stie ce serial nou scoate amy sherman-palladino & co?

adinoi,

explicatia pentru existenta si aparitia in serial a fiicei lui Luke e simpla: fanii Rory Gilmore au tot trimis scrisori la studiourile de productie, cerand imagini si montaje cu mini-Rory, aka Rory in copilarie, parte a existentei tinerei pe care serialul nu o dezvaluie, asa ca producatorii au creat aceasta second prodigal daughter sa ocupe gap-ul de 5-6 ani pana la aparitia lui Rory in primul episod al seriei 1. How 'bout
that?

lumi,

it's so thoughtful of you sa incerci sa ma pui cu picioarele pa pamant. dar nu tine. esti cumva si tu implicata in teoria conspirationala? (don't mind me, am avut o zi agitata :D)

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

heeei, credeam ca eram ANONYMOUS!! merci acelui pinguin ochios care m-a super dat de gol! inoi nu s-ar fi prins!:))

as 4 ...inoi, era mai bine daca bagau imagini cu rory de cand avea 12 ani decat aceasta clona suspecta care desi nu e sora lui rory...seamana prea izbitor cu ea. Repet: chiar tre sa semene personajele intre ele? care-i faza?!

vio spunea...

numai circotasi, ce mai:)

Ina si Lily spunea...

ce v-am zis eu? io'te cum apar candidatii la titlul de "cel mai mare fan in viata "Gilmore Girls". feriti-va de vio, I tell you. she's tricky. se preface ca le doarme, da' ne lucreaza pe la spate, pe noi, fanii onesti...:))

Anonim spunea...

vaaai... le'am arat unor colege filmuletzul ala.... cand am citit blogul nu ma gandeam ca ar exista cineva care sa fie chiar oripilat de filmuletz... ei bine... ele au fost...
o sa citesc blogurile tale de acum inainte cu mai multa atentie (ma gandesc chiar sa'mi iau notite :P)

:D

Ina spunea...

irina,

o sa scot si un volum-doua de rezumate ale posturilor mele, doar ca astept ca editorii sa se mai potoleasca cu ofertele. being inozza isn't easy, I tell you... :)))))

Anonim spunea...

Cand nu munceam urmaream "Gilmore girls", dar acum abia deschid televizorul. Munca si facultatea imi ocupa tot timpul. A, si Ally McBeal imi placea, acum pare altfel... Prefer sa citesc cand am putin timp liber carti importante pentru specializarea mea, dar se pare ca fac parte dintr-un grup mic de studenti care citesc.
Seria 7?! Offf...
De ce ma uit eu la astfel de filme? No, sa vedem("No" e un ardelenism; si eu-s de "la tara"). La mine, nu e neaparat setea de povesti romantioase, cat e setea de conversatii inteligente intre oameni normali; specimenele pe care le intalnesc zilnic nu vorbesc decat de bani(70%), fotbal(10%), bere(7%), femei(11%),altele (2%). Aceste personaje nu sunt interesate de a-si dezvolta un vocabular sau de a face ceva deosebit; pur si simplu, ma plictisesc. Sunt banali. Plus ca, se caracterizeaza printr-un puternic egocentrism. Ei, bine, nu toti...

Ina si Lily spunea...

nicolas,

eu pot sa pun mana in foc ca oamenii "normali" nu fac schimburi de replici atat de "witty" ca cele doua fete Gilmore. chiar si cei mai destepti dintre noi ar avea probleme in a tine pasul cu un tir de replici atat de bine gandite si spumoase. pentru a ne linisti pe noi, fanii, ar trebui sa publice pe site IQ-ul celor doi scenaristi, Amy si Daniel Sherman-Palladino. asta ca sa apreciem si noi cat de "normali" sunt :))

Anonim spunea...

E atat de patetic..God!! Iubesti serialul, ideea si nu in ultimul rand celebrele personaje (explicatia pentru 'patetic' o gasiti mai jos). Ti se citeste pe "fata" ca sunt idolii tai (ok..idoli..cam mult spus), doar ca esti prea lasa sa recunoasteti. Probabil ca ai auzit un comentariu "inteligent" de genul : "vai!.. 'fetele gilmore'.. ce serial pentru retarzi" si rusinata ai cautat, si ai gasit din cate vad, un loc in care sa te ridici. Nu mai face pe "frumoasa...desteptata"! Haide..putin curaj..common..don't be scared.. recunoaste ca esti "fana" inraita si ca nu ai incercat decat sa juci rolul "bestiei". Eu recunosc ca gasesc acest serial fascinant (ideea in sine).. si nu vad nimik rau in a visa din cand in cand la relatia perfecta mama-fiica. Ai privit serialul dintr-o cu totul alta perspectiva..de fapt ai vrut sa faci asta. Se chiama infuelntare si manipulare..probabil ca ai fost doar o victima. Si inca ceva : chiar e nevoie sa purtati discutii pe aceste teme? Adica.. discutii pe marginea unui serial (in tot ceea ce inseamna el).. aveti un mare L pentru asta. In final imi inchei pledoaria prin a ma confesa : consider ca seriile Gilmore Girls formeaza o colectie pretioasa. Am ajuns aici prin incercarea de a gasi un furnizor de astfel de dvd-uri online. Probabil ca nu va voi mai vizita...ever (de fapt stiu sigur asta).. so, have a nice life si Doamne ajuta!..la subiecte mai bune.

Ina spunea...

anonymous,

imi pare rau ca iti lipseste supletea mentala pentru a citi printre randuri. "Gilmore Girls" este serialul meu preferat.