miercuri, 30 mai 2007

Zero Teve

Zappam aseara in cautare de "CSI Miami/New York" sau orice alt film care mi-ar fi relaxat intr-un mod placut neuronii, cand dau la "Nasul" peste o discutie despre relatia dintre Bogdan, elevul acela de 19 ani si profesoara lui maritata, Corina. Ma uit vreo 40 de secunde, o vad pe directoarea Oriflame Romania, Monica Tatoiu, care nu stiu in ce calitate se afla pe acolo , si inca doi indivizi de origini incerte. Neinteresant.

Mai zappez inca doua minute si dau peste "Senzational!" si "Exclusivitate" latit pe tot ecranul la "O TV". Sus, pe o ditamai banda, erai anuntat ca in direct, la telefon, e o martora oculara care a vazut cum Bogdan (poreclit "Ralph") a fost impins de pe balcon de sotul Corinei. Jos o alta banda promitea: "Urmeaza fotografii cu Bogdan si Corina in pat". Asta da jurnlism si profesionalism! mi-am zis. Si am ramas mai mult muta de uimire decat curioasa sa vad.

N-a prea spus multe femeia de la telefon. De fapt n-a spus mai nimic. Doar ca, asa cum anunta si banda de sus, ea a fost singura martora oculara a "asasinarii" lui Bogdan, de catre sotul incornorat.

S-a trecut mai departe, la un interviu in exclusivitate cu familia, chiar in mijlocul caminului lor. Aici, cu tot stoicismul meu, n-am putut sa rezist prea mult. Mai rar mi-a fost dat sa vad atata lipsa de scrupule si de cunostinte de baza ale normelor deontologice in jurnalism. Individul cu microfonul (permiteti-mi sa nu-i spun "jurnalist", pentru ca nu era) s-a intrecut pe sine insusi in a pune intrebari stupide, de-a dreptul idioate si cretine, intr-un perpetuu crescendo, doar-doar va obtine un lesin in direct al mamei, o criza de istericale a surorii, sau cine stie ce declaratii incendiare din partea tatalui.

A inceput cu sora lui Bogdan, Alina. Biata fata, cu ochii umflati de plans, a fost pusa sa tot repete daca "a prevazut" tragedia, cum se simte acum ca fratele ei nu mai este alaturi de ea cand trebuia sa isi serbeze ziua de nastere. Tot ce a putut obtine de la ea individul cu microfonul, in afara de plansete si "Nu inteleg cum s-a intamplat" a fost un caiet de informatica pe care Bogdan obisnuia sa isi transcrie mesajele Corinei. Si de aici a inceput circul.

Pe un ton banal si blazat, individul cu microfonul a dat buzna cu bocancii plini de noroi in intimitatea lui Bogdan, citind mesaje pe care acesta le primise, sub privirile indurerate ale familiei, care, ramasese parca in transa. Nimeni nu a realizat ca, desi abia cu cateva minute in urma ii spusesera tipului cu microfonul ca nu ii citisera niciodata mesajele de pe mobil, "pentru ca lui Bogdan nu ii placea asta", acum lasau un strain bagacios sa cotrobaie prin ceea ce Bogdan nu vruse sa arate nici celor mai apropiati oameni din lume.

A mai urmat un mic moment de glorie al individului cu microfonul, atunci cand tatal lui Bogdan i-a povestit cum, in iarna, sotul Corinei i-a gasit pe cei doi impreuna in garsoniera sa. Omul cu microfonul a tot insistat pe ideea asta, pana ce i s-a spus a profesoara statea zilnic pana la 12 noaptea la ei, dupa care mergea acasa. "Eu nu inteleg ce era in mintea sotului" a inceput microfonistul vizibil mirat. "Pai lemn sa fii, si totusi, cand femeia iti vine in fiecare seara la 12 noaptea nu te intrebi nimic?" N-a primit raspunsul scontat si a trecut la "torturarea" mamei.

Femeia, plansa si obosita, nu ii putea oferi ceea ce dorea el, o dovada incontestabila, nu doar ca cei doi au fost impreuna 11 luni, ci, mai mult, un semn ca si Corina il iubea pe baiat, nu doar invers. Mama n-a inteles exact ce urmarea individul cu microfonul, si cu o nespusa gingasie, i-a aratat un caiet in care, pe doua pagini mari, Bogdan scrisese, de sute de ori, foarte marunt, "Te iubesc", ba chiar odata "Te iubesc, Corina!". OTV-istul nu a fost impresionat. Mai mult l-au entuziasmat promisiunile tatalui de a procura poze de la o petrecere de botez la care Bodan si Corina au dansat impreuna si s-au sarutat.

Punctul culminant al acestui jenant exercitiu de jurnalism a fost intrebare pusa mamei: "Va gandeati, acum o saptamana, cand pregateati tortul Alinei, ca in loc sa va sarbatoriti fata o sa va ingropati baiatul?" CE DUMNEZEU A FOST IN CREIERUL LUI CAND A PUS INTREBAREA ASTA TAMPITA? "Nu, nu ma gandeam, ca altfel nu m-as mai fi obosit sa fac tort si as fi facut direct coliva"? Ce putea sa-i raspunda, omeneste vorbind, saraca mama?

Si uite asa am primit raspunsul la intrebarea ce ma tot macina de ceva vreme, de unde are Dan Diaconescu bani sa-si cumpere Bentley-uri, avioane, case in strainatate si alte alea? De la indivizii care, dupa intrebarea asta meschina, n-au inchis televizorul cu furie, asa cum am facut eu, ci au ramas sa astepte "Urmeaza poze cu Bogdan si Corina in pat".

3 comentarii:

Anonim spunea...

coliva! :)))))))
funny !!!!

Anonim spunea...

ador intrebarile astea oteviste/acasa-teviste puse cu inocenta victimelor scapate cu viata din accident, sau mamelor cu copii bolnavi de o boala incurabila: "ce-ati simtit cand ati vazut ca intrati cu 200 la ora in copac?", respectiv "ce simtiti atunci cand va ganditi ca baietelul dvs. nu mai are decat 2 luni de trait?" [eventual cu baietelul de fata]

cred ca microfonul le afecteaza acestor "junalisti" procesele cognitive.

Ina spunea...

andreea,

stii ce a fost cu adevarat funny? faptul ca au intrat la mine pe blog intr-o zi cam 350 de indivizi, toti cautand "poze cu bogdan si corina in pat". sper ca le-am dezumflat entuziasmul cu ultimul paragraf...

chris,

zilele astea am descoperit o a doua categorie de intrebari: intrebarile nepermis de tampite prin lege, de data asta la Acasa. La o emisiune gen "Povestiri de noapte", invitata, o starleta porno. Intrebare: Ce iti place sa ti se faca in pat? Raspuns: Sa mi se dea palme la fundulet. Intrebare: Cum?

Am I insane, sau tipii astia nu mai stiu ce e aia o intrebare in jurnalism (fie el si de joasa speta)?