marți, 26 iunie 2007

Premiu'ntai cu coronita

Sa recunoastem: nu toti ne nastem campioni. Sau macar talentati. Unii au insa un har special, pe care ceilalti il desconsidera in mod necinstit. Da, dragii mei, vorbesc despre noi, cei care gafam la fel de natural precum respiram. Daca ne vezi pe strada, nu ne recunosti de restul trecatorilor grabiti. Ne poti intalni la cozi de inghetata, la teatru sau la piata Obor. Nimic nu iti va spune ca ai in fata un campion, un as respectat cu religiozitate de cei ca el, greii gafelor mondiale.

Unii dintre noi spun la posturile de televiziune ca Norvegia are presedinte, altii ca sunt 15 stelute pe steagul Uniunii Europene. Ma refer aici, bineinteles la idolii nostri, cei pe care noi, cei dotati cu un "simt aparte al gafei", cum ne place sa consideram, ii veneram ca pe niste adevarati guru. Normal ca nu am avea nerusinarea sa ne comparam cu ei, noi, biete moluste la inceput de cariera. Dar, cu acordul preliminar si binecuvantarea ritualica a liderilor mei gafanti, va voi desteainui si voua, amatorilor, doua mostre ale inaintarii mele evidente in clasamentul gafelor de pretutindeni.

Sun ieri la un numar de telefon ce mi s-s zis ca apartine Ministrului Sanatatii, domnul Eugen Nicolaescu.

Eu: -Buna ziua!

Voce de femeie: -Buna ziua!

Eu: Hm...As dori sa vorbesc cu domnul ministru, daca se poate [explicatii, bla, bla]

Voce de femeie: Domnul ministru este intr-o sedinta, dar daca imi lasati un mesaj, o sa i-l transmit.

Eu: Aha...Banuiesc ca dumneavoastra sunteti asistenta dumnealui?

Voce de femie jignita: Sunt directorul lui de cabinet, domnisoara!

Eu: (fiti pe faza, da?): (balbe, balbe) Sigur ca sunteti!

Continuarea este irelevanta. Tanti director de cabinet mi-a dat un numar de fax prin care sa le transmit datele mele, dar nu ma indoiam catusi de putin ca, dupa ce am coborat-o la rangul de "asistenta personala", probabil imi daduse un numar fals.

Azi, revin cu un telefon, pentru a ma asigura ca am notat bine numarul de fax.

Eu: Buna ziua!

Voce de barbat: Buna ziua!

Eu (confuza): As dori sa vorbesc cu directoarea de cabinet a domnului ministru Nicolaescu, daca se poate.

Voce de barbat: Doamna director nu este aici. Ce doriti sa vorbiti cu dumneaei?

Eu (jignita de impertinenta tipului): Pot sa stiu cu cine vorbesc?

Voce de barbat mirata: Domnisoara, mie mi se pare civilizat ca dumneavoastra sa va prezentati, ca doar dvs ati sunat, nu?

Eu: (rusinata): Imi cer scuze! (scurta prezentare). Pot sa stiu cu cine am placerea?

Voce de barbat amuzata: Numele meu este Eugen Nicolaescu.

Eu (voce palida): ....Domnule...ministru....ce...ce bucurie sa...va aud! (zgomot surd de palme peste cap).

Ce parere aveti, nu merit si eu acolo o amarata de cometa pe The Walk of Fame a Gafelor? Eu zic ca am potential, se vede cu ochiul liber!

7 comentarii:

Anonim spunea...

La ce ziar lucrezi? Banuiesc ca nu la Elle sau alta revista de muieri :P daca ai vrut sa vorbesti cu Nicolaescu.

Anonim spunea...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Ina spunea...

zeicani,

lucrez la un saptamanal, tanjind in secret sa lucrez la o "revista de muieri" :)

Anonim spunea...

Ma inchin in fata maretiei tale. :D Sunt si eu gaffeur amator, dar nu am avut placerea sa o fac chiar asa de lata. Oricum, timpul nu este pierdut. :)

Ina spunea...

stefan,

daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca eu m-am nascut cu harul asta. nu stiu daca se poate ajunge la performanta doar prin munca asiduua in domeniul asta. anyway, pentru sfaturi despre cum s-o dai in bara cu gratie, iti stau la dispozitie cu suport tehnic :)

my north shadow spunea...

nu, exemplul de "dat in bara" nu e bun pentru ca se refera la Contabil!

Fatza de o gafa a naturii nu pot exista erori umane, pentru ca suntem prea mici in fatza naturii, care iata, l-a creat si pe Contabil. Daca, enervata fiind, ii ziceai si ceva de neamuri sau de sarbatorile de primavara ale mamei lui (ex: Pastele ma-tii) el iti raspundea ca exista specialisti care se ocupa si de acest aspect. Deci, daca in exemplu, - fie vorba si de o gafa - exista si contabilul, totul se anuleaza.

Ina si Lily spunea...

me,

ha? i didn't get it. ia-ma incet ca ametesc. :)