joi, 19 iulie 2007

Good, old-fashioned relaxation

Sunteti la birou, mai aveti doua ore pana sa plecati, v-ati terminat treaba, ati numarat toate crapaturile de pe pereti, ati vazut nu stiu cate filmulete silly pe youtube, ati facut avionase din « Libertatea » de pe biroul colegului si ati castigat finala concursului de aruncat si inghitit alune. What to do, what to do?

O sa va impartasesc cateva dintre micile mele secrete, little tricks that help time go by. In primul rand, exista un minunat site numit cost-of-war, unde ti se arata, secunda de secunda, cate miliarde pierd americanii cu razboiul din Irak, si unde poti sa vezi cam cate milioane de case se puteau construi sau cate zeci de milioane de elevi puteau merge la facultate de banii aia. Daca ma plictisesc super tare, compar si costul razboiului pentru americanii din Iowa, de exemplu, fata de cei din Florida. Stiti bancul ala cu francezii? Asa zic si eu acum: frumoasa tara, pacat ca e populata!

Trebuie sa mai recunosc ca imi place le nebunie sa caut poze cu vedete nemachiate, care, de altfel, apar cu duiumul in fiecare zi, courtesy of paparazzi. Te fac sa-ti dai seama ca esti un om nomral, frumos, si ca vedetele sunt si ele exact ca tine, in realitate. Sunt cateva site-uri unde poti sa vezi cat de « bine » arata, de exemplu, Jessica Simson, Britney Spears, Madonna, Penelope Cruz, Eva Longoria sau Beyonce fara fond de ten, mascara, gloss, ruj, blush, corector, anticearcan, baza pentru ochi sau eye liner.

Preferatul meu este asta, pentru ca nu incearca sa faca femeile sa arate ca niste monstrii, ci arata doar ce rol imens, de care nu suntem pe deplini constienti, joaca machiajul si photoshop-ul in viata noastra. Pe de alta parte, pe site-ul asta veti gasi niste poze infricosator de urate unele, pe cand pe asta (scroll), pe asta (scroll) si pe celalalt sunt pur si simplu poze cu all the pretty grammy and oscar faces, not so grammy and oscar, after all. Mai este si un site care zice ca le arata fara machiaj, dar de fapt prezinta poze vechi de ani buni, in care, normal, starurile arata complet diferit.

Ceea ce m-a enervat a fost ca am descoperit o campanie a revistei “People”, care se lauda ca a adus in fata aparatelor de fotografiat cateva dintre cele mai sexi femei din lume, nemachiate si extrem de naturale. M-am uitat curioasa peste poze, si surpriza! Bineinteles ca niciuna un arata ca tocmai coborata de pe covorul rosu, dar se pare ca aerul (sau o fi apa?) de Hollywood face ca tenul sa fie perfect mat, si, mai ales uniform in culoare, fara urma de pata, scoate ca prin minune nu doar cearcanele, ci chiar dungile subtiri de sub ochi, zonele de piele uscata, micile bubite, totul. Dati-mi si mie, nenea, trei metri de aer cub de pe colinele Padurii Sfinte, si vreo trei canistre de apa. La pachet, va rog!

Nu zic ca ar fi folosit in secret fond de ten, inainte de sedinta foto si ca jurnalistii de la “People” ar minti, dar orice fotograf, chiar si amator, stie cat de multe pot sa faca lumina, perspectiva, blurr-ul, si, mai ales, photoshopul. Nu-mi spuneti mie ca Eva Longoria arata asa naturala, cand aici o gasesc asa! Si culmea ironiei e ca imaginile au alaturate comentariile vedetelor care spun cat de bine se simt ele in pielea lor, cum se iubesc asa cum arata. Bine, daca tot sunt ele atat de “confortable in their skin” cum se lauda, de ce se fardeaza atat de elaborat in restul timpului, de ce nu-i spun fotografului : « Scoate-ma naturala ! Fara lumini trucate si fara photoshop ! », de ce pun o presiunea atat de enervanta a perfectiunii asupra oricarei femei normale, care nu dispune de un hair-stylist si un make-up artist 24/7 ?

Of, m-am enervat, mi-am iesit din sfera mea de zenitate, si nu mai am chef sa va arat alte metode de relaxare. To be continued…

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ti se pare asa de minunat la siteul ala despre Irak ? Intreaba-te cit nu vom mai cheltui cind fundamentalismul islamic va cuceri Occidentul si liderii sai iti vor impune stilul lor de viata. Daca era dupa pacifistii occidentali din anii 70-80 ( finantati binisor de Moscova) s-ar fi dezarmat doar SUA si comunismul ar fi cucerit lumea. Mai ginditi-va putin,copilashi,inainte de a prelua prostii la moda...

Ina spunea...

dodo,

eu zic ca tot de la chinezi o sa vina big crush-ul :) sincer, esti prea incordat, loosen up! personal,nu ma intereseaza aproape deloc politica, desi cred ca americanii nu sunt cea mai desteapta natie de pe pamant. imi place site-ul ala pentru cifrele care se tot schimba acolo: stau si ma uit la el secunde in sir ca la un acvariu cu pesti :)