miercuri, 29 august 2007

Povestea sprancenelor mele stilate

Avertisment: Urmatorul material nu este indicat pentru lectura persoanelor de sex masculin. Citirea lui poate cauza moartea prin plictiseala. Contine detalii inutile despre cosmetica, pensat, sprancene si alte prostii de'astea.

Povestea sprancenelor mele pufoase s-a incheiat. Ieri, mai precis. Imposibilul s-a produs: am gasit cosmeticiana de vis: amabila, prietenoasa, dar mai ales extrem de talentata. Cand ma uit in oglinda, suspin. Sprancenele mele, vizibil usurate de loads of hair, suspina usurate si ele. Fata mea arata ca a altcuiva. A cuiva cu niste sprancene stylish. Dar sa va spun cum a inceput si s-a sfarsit toata tarasenia.

Pentru cei nefamiliarizati cu aventurile mele insprancenate, citit aici. Pentru cei de-ai casei, sa va iau de unde v-am lasat. Cu alte cuvinte, am ramas in momentul in care am gasit-o eu pe Elis, aparent cea mai accesibila pensatoare de fite de pe cheiurile Dambovitei. Care, cu un zambet suav, si o mana finuta, m-a lasat mai usoara de jumatate de milion si de doua fire de spranceana. Bineinteles ca, atunci cand mi s-a intors prietena din Grecia, am luat-o la impins compartimente de vagoane-restaurant. Pai bine, mai Adina, asa prietene suntem noi? Ma trimiti la tipa asta care, nu zic nu, pare ca stie ce face, dar nu face nimic? Intelegeti voi, traisem o drama. Adina arunca magarul mort in curtea vecinului: cum n-a facut treaba buna, ea care e asa si pe dincolo, care transforma si cele mai subtiri sprancene intr-o capodopera? Ma uit la ea incruntata: a prizat Adina canepa in Grecia? Care sprancene subtiri? Ale mele erau ca niste cosite vikinge si nici n-a vrut sa se uite la ele suficient de mult incat sa le dea o forma.

Misterul l-a dezlegat tot Adina: vorbeam despre doua persoane diferite. Confuzia nu a fost greu de explicat: amandoua au nume similare: Elis, cea pe mainile careia am nimerit eu si Ela, tipa la care trebuia sa merg, amandoua au avut saloane in Dorobanti, amandoua au avut de-a face cu Anastasia Soare.

Diferenta este totusi, foarte mare. Elis, rafinata si comunicativa, nu zic nu, promite, dar nu arata. Cred ca daca ar scrie pe site ca se poate ocupa de sprancene numai in 3 luni de tratament, interval in care trebuie s-o vizitezi regulat si sa-i maresti contul bancar cu aproximativ 3 milioane, multe dintre inocentele care-i trec pragul ar face cale intoarsa (me included). Tot asa, tipa asta mi se pare putin cam rautacioasa (folosesc un eufemism, evident). Daca ii accesati site-ul, veti vedea ca are grija ca, inca din primele paragrafe, sa arunce cu putintel noroi in...concurenta, nimeni alta decat Ela, care, vedeti voi, "a fost foarte departe de pretentiile" lui Elis.

Ela nu are site. Are un cabinet intr-un apartament cochet, la un subsol, unde, din cauza mobilierului vechi, a acvariilor si a tablourilor, am crezut ca am nimerit intr-un fel de galerie de arta. N-a vorbit rau (culmea!) de Elis. A spus doar ca niciodata nu i-a fost eleva lui Elis, cum sustinea ea pe site-ul salonului si m-a rugat sa compar rezultatele la final, fara alte comentarii. Am ras. Nu era greu. Elis imi "ciupise" 4 fire. Orice schimbare de la 5 fire in sus ar fi fost remarcabila.

Rezultatul mi-a depasit asteptarile. Acum am niste sprancene fluide, dar cu linii ferme, usor arcuite, parca prelungite, in fine, visul meu de multi ani. Iar suma de bani a fost aproape jumatate din cea platita la primul "experiment". Nu vreau sa-i fac reclama tipei, n-are nevoie. Are mii de cliente, iar printre ele sunt multe vedete sau persoane instarite, (gen: "iar cand am vazut perechea aia de pantofi din piele de crocodil aurie Jimmy Choo, stiam ca o sa mor daca nu mi-i cumpar pe loc", fragment auzit accidental cat am stat acolo). Dar vreau sa-mi cer scuze persoanelor care, la imboldul meu, au mers in primul salon de cosmetica, de unde, cred eu, s-au intors nemultumite.

A, da! Si unul dintre scopurile ascunse ale acestui post a fost sa ma laud :)

16 comentarii:

Anonim spunea...

Salonul e in Dorobanti, e si normal sa auzi de Jimmy Choo and others.

Daca auzeai de ultimele fuste aduse in IDM atunci era cazul sa o iei la fuga.

Anonim spunea...

Avertismentul de la inceput trebuia scris cu font mai mare si ingrosat! :)

Anonim spunea...

welcome back!

Anonim spunea...

...si cu Oana Zavoranu cum ramane?

Ina spunea...

licuriciu,

nu chiar. vezi tu, elis are salon in dorobanti, pe cand ela s-a mutat de-acolo acum ceva vreme. cred ca am zis pe undeva ca "amandoua au avut saloane in dorobanti". vezi si tu ce incalcite sunt itele? :)

gelu,

cred ca trebuiau sa te puna pe ganduri/fuga doua dintre cele patru cuvinte ale titlului: "sprancene" si "stilate". nu-i ca si cum, dupa un asemenea titlu, te-ai fi asteptat sa scriu despre campionatul mondial de skandenberg, nu? cred ca la faza cu avertismentul am fost o bomboana ;)

anonymous,

mersiiiiii!!!

alina,

stii ce mi-am zis? ca are deja destula atentie nemeritata. ce s-o mai popularizez si eu?

anyways, pentru tine special, iti povestesc prima discutie pe care a avut-o dna pepe cu cosmeticiana (asa cum mi-a povestit-o cea din urma):

Suna Querida la Ela asta, si i se recomanda: "Sunt Zavoranu. Vreau sa vin pana la tine peste o ora, poti sa ma primesti?" La care Ela, intr-o stare de spirit de zile mari, ii raspunde:" Zavoranu si mai cum? Nu am intalnit numele asta pana acum!" Imi povestea printre hohote de ras. :)

Anonim spunea...

OMG!!!! tanti aia are un site PENIBIL... cel putin textele de pe prima pagina m-au lasat masca!

dar macar stim cu totii ca "In Octombrie va aparea lucrarea - "Sprancenele, le sculptam sau doar le pensam? Istoricul si secretele pensarii."

Autoare: Elis Teodorescu"

loooooooooooooooool!!!!

Ina spunea...

smilla,

dar faza asta ai citit-o? "va intreb, cand e arta?, cand desenezi ceva din proprie imaginatie sau cand desenezi dupa un sablon sau urmand niste reguli sau masuratori generale pe care si altii le pot face?"

uite unde statea arta! :))

Garfield's Wardrobe spunea...

it's good to have you back!
unde e salonul acesta minunat?

Ina spunea...

ioana,

care dintre ele? :)

cel al lui Elis, il gasesti pe site

cel al Elei e pe C.A. Rosetti, nr 46. poti sa o suni sa-ti faci programare la 0723.469.194

Sa ai sprancene frumoase! ;)

Garfield's Wardrobe spunea...

merci! ;))

Anonim spunea...

loool, buna intrebare, nu CE, ci CAND e arta?

intr-adevar, good change of perspective

din ciclul "arta e atunci cand..."

Ina spunea...

smilla,

:)))))))))))))))))))

Anonim spunea...

Am citit cu mare placere povestioarele tale. Chiar si eu as avea nevoie de o imbunatatire a look-ului sprancenelor.
Dar ceea ce as vrea sa iti transmit este ca eu cred ca ai putea scrie cu mare succes o carte in colectia "chic".

Sper sa am timp sa "te" mai citesc.

Ina spunea...

anonymous,

multumesc frumos! mai citeste-"ma" sunt prin zona :)

Anonim spunea...

Parerea mea:
Eu am fost cu multi ani in urma la Elis- si nu 1 data- pe cand avea salonul in Bucur Obor si am fost nu multumita ci foarte multumita.
Aceasta Ela, careia nu-i pot contesta calitatile deoarece nu am mers inca la ea si-a luat un nume foarte asemanator( lesne de observat) cu al celei dintai tocmai pentru a se produce o confuzie intre cele 2.

Anonim spunea...

aseara am fost si eu pt prima oara la Ela....auzisem de ea de la o buna prietena cu vreo cateva luni in urma,dar din lipsa de...chef(banuiesc)si probabil pt ca gasisem o "pensatoare" care ma multumea, nu am cautat-o (pe ela,adica).toate bune si frumoase, pana cand "pensatoarea" mea...a disparut(salonul s-a desfiintat),asa ca am zis..ia sa vad si eu ce poate face Ela;si intr-adevar:face minuni!Mi-a placut la nebunie!Aveam sprancene frumoase si inainte dar Ela mi le-a facut extraordinare. Cand m-am dus la ea vroiam doar sa mi le tunda,pt ca de forma eram multumita(si mentionez ca eu una prea am rabdare sa umblu nepensata,asa ca ma fac singura,dar nu ma tund singura, ca sa nu-mi stric forma). nu va mint:o jumatate de ora a tuns si a pensat la mine(credeam ca o sa ma lase fara sprancene)...cu lupa..si n-am crezut ca o sa iasa asa de frumos!o inteleg pe inozza...ela e super!v-o recomand cu toata caldura;m-a costat 40 ron,dar a meritat-pana acum la alte cosmeticiene mereu mai trebuia sa stau acasa sa mai "pigulesc" firele pe care ele nu le bagasera in seama:nu si de data asta!Ela e o perfectionista si se vede ca iubeste mult ce face!E cam piperat pretul..dar dc vedeti ce ii iese din maini...va spun ca merita!In plus:e foarte volubila(desi are peste 30 de ani-cred ca vreo 35-38 asa) si rade tot timpul. Cat despre salon..cat se poate de cochet!