miercuri, 19 septembrie 2007

Ziua buna...

Stii de cand deschizi ochii atunci cand o sa ai o zi excelenta. Soarele straluceste prin perdea, facand mici jocuri de lumina pe pielea ta, patul inca miroase a flori de camp, intinzi mana si atingi boabele de struguri pe care le-ai savurat in ajun, totul zambeste in jur.

Acesta este motivul pentru care, inca de cand am deschis ochii azi, am stiut ca voi avea o zi execrabila. Sau, mai bine zis, oribila. Asa ca nu m-am grabit sa parasesc asternutul sifonat. M-am intors spre celalalt locatar al patului meu, l-am sarutat usor si l-am invelit cu plapuma. Si, spre diferenta de toate filmele siropoase pe care le-am vazut la viata mea, a mormait ceva ininteligibil, si si-a varat nasul sub plapuma. So much for romance!

Dar stiam ca asta nu e totul. O zi proasta care se respecta continua la fel cum incepe. Prost. Asa ca mi-am injurat soarta potrivnica, mi-am cautat pe podea ceva resturi de haine, si m-am dus sa-mi termin munca suspendata in ajun. Nimic, dar nimic nu poate sa fie mai frustrant decat sa trebuiasca sa lucrezi langa cineva care doarme angelic. Si, surprinzator sau nu, nu am reusit sa scriu nimic. Nu mai aveam suficienta inspiratie. Plus ca mi-am pierdut si ultima urma de karma buna pe care o aveam, cand am dat cu ochii de pachetul pe care l-am primit ieri. Trei chiloti (pentru ca nu sunt panties) supradimensionati, dantelati si oribili, pe care o respectabila firma de lenjerie franceza mi i-a expediat in colet, in locul setului absolut superb, visiniu pe care-l comandasem. Acum trebuie sa sun la numarul respectiv, si sa le explic in franceza mea prafuita cum n-o sa dau in vecii vecilor zilelor mele cateva milioane de lei pentru trei chiloti pe care si bunica ar avea retineri sa-i poarte. Plus ca au intarziat cu livrarea vreo 3 luni, ceea ce e culmea!

Si asa am mancat amarata un mic-dejun compus din chipsuri, trei Chocotoaffe si suc de morcovi cu kiwi. Ceea ce eu consider ca este foarte potrivit pentru micul-dejun, mai ales atunci cand te strang pantalonii care iti cadeau de pe solduri acum doua saptamani. Note to myself: Verifica daca nu cumva podeaua s-a umflat in mod inexplicabil si cantarul nu e afectat de noua ei inclinare!

Ce s-a mai intamplat bun azi poate va intrebati? Ei bine, in timp ce ma dadeam mare in fata colegilor cu ultima mea achizitie, o umbrela germana sort of kind of very expensive care cica are spitele din carbon si deci nu se rup in vant, ghiciti ce se paseaza? Dap, am rupt o spita din carbon, care nu se rupe. M-am uitat admirativ la muschii bine dezvoltati ai degetelor mele si mi-am zis in gand ca sunt o proasta. Si nesimtitii aia au ras cu gura pana la urechi, ca in reclama de la Sprite cu gazelelele. Sper sa li se rupa si lor o spita de carbon cand le e lumea mai draga!

Apoi, in drum spre celalalt work place, am dat peste un traffic jam atat de groaznic, ca am stat 10 minute geam in geam cu Oana Roman si potaia de pe scaunul din dreapta ei. Nu stiu daca eu sau ea ne simteam mai penibil. Asa ca, dupa ce maxiul in care ma aflam a parcurs vreo 20 de metri in 30 de minute, m-am dat jos si am continuat drumul pe jos. Bineinteles ca toti soferii blocati in trafic au considerat ca e de datoria lor sa ma clacsoneze cand am trecut pe langa ei. Si i-am iertat pe toti, pe principiul dragostei crestine si al tolerantei fata de imbecili, mai putin pe un sofer de tir, al carui claxon aproape mi-a dat atac de cord. Asa ca m-am intors, m-am apropiat, si l-am intrebat: "Te simti mai barbat ca m-ai bagat in toti sperietii cu claxonul tau?" S-a uitat tamp la mine. "Stiti cum se spune", a inceput el cu un ranjet. "Masina mare...", "Masina mare, nesimtire mare?...sau masina mare, creier mic?" l-am intrebat si m-am intors pe calcaie, fara sa astept toate urarile pe care m-ar fi rugat sa le transmit rudelor mele demult decedate.

Cand ajung la birou, colac peste pupaza, o colega ma intreaba, uitandu-se la parul meu: "Vaaai, dar asa de tare ploua afara?" Ma balbai, rosesc, ii zic ca am prins ploaia de acum doua ore, si plec pana nu apuca sa-mi raspunda. N-am avut timp sa fac baie aseara, asta inseamna sa nu ies din casa? Don't answer!

Ultimul semn bun al acestei zile minunate a fost sosirea in redactie a unei noi colege, dupa care toata lumea si-a sucit gatul pana la limita fracturii. Un fotomodel cu alura de frantuzoaica rafinata, care mai e si profesoara de germana si engleza, pe deasupra. Si pe care toata lumea vrea sa o angajeze pe loc, fara proba. Swonderful! Bineinteles ca nu avea alta zi in care sa vina, decat aia in care parul meu pare lins de o cireada de vaci insetate. Ok, guys, am sters-o. O sa fug sa ma ascund in toaleta, pana astia termina cu insistentele de a face pozele de legitimatii azi. Prefer ca pe a mea sa scrie: "Arata prea oribil si s-a rupt filmul", decat sa o fac in aceste conditii. Va doresc tuturor tot ce-mi doream si mie de dimineata. Sa vina mai repede seara!

18 comentarii:

Anonim spunea...

Capul sus! Mâine o să ai o zi min unată. :)

Anonim spunea...

Te citesc de câteava săptămâni...
Îmi place că eşti optimistă. În cea mai mare parte a timpului. :)

Anonim spunea...

Scuze pt. greşeli! Am scris "pe fugă".

Anonim spunea...

Pregateste-te pt diseara. Doar stii ca ce incepe prost se termina si mai prost. :)) (Murphy)
Glumesc.
Iti urez o seara placuta! - desi ma indoiesc. :))
Hai ca am glumit cam mult.
bye

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

omg!

inoi, firma aia franceza... ce naspa!
tipa noua in redactie? de asta nu am primit inca nici un mail?
daca te consoleaza cu ceva, my day was worst incepand cu "m-am trezit piscata de tantari si cu pisica urlandu-mi in urechi la 6,30 cand eu ma culcasem la 5 am" si afarsind cu "maine am examen la neuropsihologie!! de ce? de ce a trebuit sa ma mai apuc de o facultate? FJSC are atat de lejer... nicio restanta"
So, cheer up! poate ne mai vedem pana plec 4 good :)

Anonim spunea...

celalalt locatar al patului tau e barbat sau pisica ?

Ina spunea...

raggio,

inca astept ziua aia minunata de maine... :)

carcotasu,

sper sa fii multumit de tine. m-au ajuns urarile tale de "bine".

adinoi,

daca vrei o pereche de gogosari dantelati suprarealist, sa ma anunti. poate iti fac o reducere si ti-i dau doar cu 70 de euro :D

cat despre tipa, doamne, pare scoas dintr-o reclama Chanel. ce poate fi mai rau? :)))

dodo,

nu am pisica.

Anonim spunea...

cred ca adina ar accepta perechea de gogosari doar daca ai da-o cu cel putin 100 de euro:))

Anonim spunea...

Eeehhh, asa sunt eu mai prietenos...numai bun de pus pe rana ;)

Zu spunea...

:-)) zau ca am citit postul tau dupa ce l-am scris pe al meu si... pfff... ma duc sa ma bag la loc sub plapuma (sa vina mai repede seara!!!).

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu rautacioasa dar cum adica "intinzi mana si atingi boabele de struguri pe care le-ai savurat in ajun"

Le-ai savurat ca "le-ai mancat"?
si acum intinzi mana si...

Hm!

Ina spunea...

perlis,

entrust ea 100, pentru tine 150, ca ne cunoastem de mai demult ;)

zu,

daca descoperi o formula magica de incantatie, pe care sa o folosesti in sucky days pentru a invoca seara, let me know :)

anonymous,

basicaly era o figura de stil :)
mie mi se pare dragut sa ai fructe la indemana atunci cand te trezesti. daca vrei sa intru in detalii, "a savura" nu e totuna cu "a manca pana si ultimul bob". but, then again, eu si logica nu suntem bestest of friends, zic si eu asa.

vio spunea...

ca de obicei, un post super fain!
felicitari, inozza!
te citesc cu mare mare drag si ma hlizesc la greu:">. iur za best!:)

Ina spunea...

vio,

mersiiii! dar cu toata modestia, trebuie sa recunosc ca de departe cea mai buna e mademoiselle suzica. in rest, face si noi ce putem... ;)

vio spunea...

:D
la mine in blogroll tot ca ina bj (bridget jones) figurezi.
suzi e o nebunie si ea, normal;)

Diana @ So Fash'on spunea...

ei, sigur nu a fost chiar asa de rau:) si hey, se poarta dirty-rocker-chic! asa ca parul tau poate chiar trimitea un mesaj! :)

Ina spunea...

dianabobar,

nu zic ca nu ai dreptate in legatura cu dirty-rocker-chic trend, dar atunci cand restul costumatiei tale este clasica, parul nu poate transmite decat un singur mesaj: "n-a avut timp sa ma spele" :)

Zu spunea...

Mmmm... cred ca e vorba de o reteta si unul dintre ingrediente e ciocolata... :-). Anyway, I'm working on it (mai precis, la versiunea "next week, please, this one sucks").