duminică, 28 octombrie 2007

"Oh, my flowers..."

Era frig, era noapte, si eu asteptam in fata florariei ca femeia cu sort sa-si faca timp de mine. Barbatul din dreapta mea isi alesese un buchet imens de crizanteme galbene si astepta si el. L-am intrebat cat costa un fir. 60.000, mi-a raspuns. A simtit nevoie sa mai spuna ceva. In fond, afara era noapte si frig. "Dumneavoastra ar trebui sa vi se aduca flori, nu sa le cumparati!" Am zambit. Afara era tot noapte si frig. "Sunt pentru mama." i-am explicat. "A, asa inteleg!". A venit randul lui si, dupa ce a platit buchetul de crizanteme galbene, a ales un trandafir alb, cu tija foarte lunga. M-am gandit ca asocierea de flori era bizara. Dar florile sunt frumoase oricum, chiar si noaptea. A rupt rabdator spinii, unul cate unul. Mi se pare un gest frumos, asta.

"Pentru dumneavoastra! Sa aveti o seara cat mai placuta!" Si mi-a intins trandafirul zambind.

Afara era noapte si frig, iar eu eram putin trista. Am luat trandafirul, am fortat un zambet si l-am urmarit pana ce a disparut cu crizantemele lui galbene cu tot. Si n-am vrut, dar, fir-ar sa fie, mi-au dat lacrimile.

10 comentarii:

zuza spunea...

omg, mai exista gentlemeni adevarati pe lumea asta :)

Anonim spunea...

:) Bine ca nu a stricat momentul cerandu-ti numarul de telefon sau intreband cum te cheama.

my north shadow spunea...

pai daca l-ai intrebat cat costa, o fi crezut omu' ca te uiti cu jind la ele, na, daca si-a permis (financiar) sa cupere flori cat pentru o coroana la 60.000 de bucata, mai putea sa ia si un trandafir. L-o fi luat alb ca poate nu-i batea bine in intuneric,pe astia ii vedea si daca tot presta asa, ce s-a zgarcit si nu ti-a luat mai multi, sau era genu care cumpara 100 de flori da parcheaza pe naspa , sa nu dea 3 lei la parcare. Ma rog, era noapte, nu se vedea.

Anonim spunea...

s-ar putea sa ma insel, dar...cred ca te-am vazut in seara asta pe la 6 si un pic la metrou la iancului. era o fata cu sacou mustar (cum ziceai tu ca ai in postu ala cu flavius) care s-a jucat vreo 4 minute jos, la capatul scarilor rulante(tu ziceai mai demult la contact ca faci asta). era gol in zona, si eu ma uitam la ea de pe scarile fixe, din dreapta. tu erai? :)

Ina spunea...

me!,

pragmatic ca-ntotdeauna (cel putin in comentariile de pe blogul meu, ca-n rest...) :)

mihai,

omg, omg, omg! :D :D :D nu-mi vine sa cred ca m-ai recunoscut din doua cuvinte aruncate la nimereala! da, eu eram. ma simt penibil ca nu am observat ca mai era cineva la metrou. credeam ca sunt singura, de-asta ma jucam. :D iti recomand cu caldura sa te faci detectiv particular sau jurnalist de investigatie, ca ai stofa. ;)

Anonim spunea...

am intalnit zeci (ca sa nu zic sute) de femei care se credeau speciale si nu erau, tu esti speciala si nu realizezi (cred) ... and that is just sad

my north shadow spunea...

ca-n rest ....ce?

Anonim spunea...

deci tu erai! wow! esti foarte frumoasa! mi se pare ca semeni foarte bine cu rose byrne din imaginea asta http://www.independentcritics.com/images/random%20images/TOP%20100/rose%20byrne%20100.jpg

sper sa ne mai intalnim. ma mai invart prin zona ;)

my north shadow spunea...

vai vai, spuse Dracul din stralucirea sa intunecat de frumoasa, interesant joculetzul asta, i'm in! :))

Ina spunea...

fostu' presedinte (printre altele) :)

bineinteles ca toti suntem speciali. secretul e sa realizam ca nu suntem mai speciali decat altii.

me,

...ca-n rest esti mai mult decat poetic. as zice ca imi faci chiar o onoare aratandu-ti latura pragmatica doar pe la mine prin ograda :)

PS: nu inteleg despre ce joculet vorbim.

mihai,

multumesc foarte mult pentru compliment. esti prea dragut. cat despre tipa asta (de care nu am auzit pana acum, spre rusinea mea), da, avem aceeasi culoare de ochi, aceeasi culoare de par, aceeasi forma a nasului si a pometilor si pistrui amandoua. ca-n rest she's waaaaaaaay prettier than I am :) era cam intuneric in metrou si deci nu e vina ta. :))

ne vedem saptamana viitoare, same time, same place? ;)