joi, 20 decembrie 2007

Iarna absurda in Bucuresti

Acesta nu este un post despre trafic. De altfel, cred ca traficul face toate anotimpurile cat se poate de absurde in Bucuresti, dar nu asta este ideea.

Absurde sunt intamplarile cu oameni in Bucuresti si iarna, cat si vara. Dar pentru ca acum este iarna, o sa vi le povestesc pe cele petrecute iarna.

Eram ieri intr-un restaurant. Langa masa mea, un tip sorbea dintr-o ceasca de cafea. Vine un alt individ la masa lui:

- Buna ziua, domnul X? Y este numele meu.

- Buna ziua, va asteptam. Mi-am permis sa comand o cafea in timpul asta.

- Pai nu luam si noi un pahar de vin?

- A! Imi pare rau, nu pot! Stiti, sunt cu metroul...

Am scos un chicot involuntar la replica asta, noroc ca cei doi nu m-au auzit. Peste cateva minute, tot misterul s-a spulberat. Domnul cu cafeaua era conductor de metrou si intra in tura in vreo 2 ore. :)

Alta. Noaptea, la 3, undeva prin Grozavesti, asistam cu oroarea impreuna cu niste prietene la o bataie. „Bataie” e impropriu zis atunci cand un tip tine un individ si altul ii cara pumni in stomac de parca ar fi un sac de cartofi. Probabil cel care era prietenul individului batut fuge la o masina a Politiei parcata in zona si cere ajutor. Reactia?

- Ne pare rau, dar noi suntem de la Politia Rutiera. Sunati la orice sectie.

Intr-un magazin de cadouri. Imi aleg cateva obiecte care imi bucura retina si i le inmanez vanzatoarei.

- Le vreti simplu sau impachetate pentru cadou?

- Pentru cadou.

Vanzatoarea mai explica ceva unei cliente, tasteaza codurile produselor, apoi mi le baga intr-o punga de plastic si mi le inmaneaza.

- Pai, le vreau impachetate pentru cadou, ii spun eu timida.

- Atunci hotarati-va odata! ma articuleaza ea exasperata.

Mi se pare doar mie sau hidosenia aia de la Unirii, „cea mai inalta schela metalica in forma de conifer din Europa” aduce bad karma asupra Capitalei si ne transforma pe toti in pre-Christmas zombies?

11 comentarii:

Anonim spunea...

cum dom'le, nu apreciezi "cel mai inalt brad din Europa"? ntz ntz ntz... si mie imi spune lumea ca ma oftic ca n-avem si-n Constanta. ce-i drept, pe-aici poate doar un palmier...

Anonim spunea...

da... cred ca adunatura de fiare este problema... mie personal mi se pare mai brad sticla aia de cola din fata Operei... pe bune...

www.scout.ro :D

Ina spunea...

pisicainbocanci,

macar daca ar fi cel mai inalt. am auzit ca aceeasi banca de culoarea pasarii flamingo care l-a ridicat pe asta de la Unirea a mai ridicat unul identic in alta parte a Europei si ca aia, ambitiosi, au adaugat bradului nu stiu ce chestie in varf, de l-au facut mai inalt decat asta mioritic :)

irina,

mie mai brazi mi se par cei din padure, in bucuresti e dezastru. ce parere ai de "brazii" albastri de la Piata Romana? Nu sunt adorabili, cum stau ei acolo, aratand ca o voma fluorescenta? :)

ionut.m spunea...

Adevarul este ca am inceput sa ne cam obisnuim cu ciudateniile pe care ni le ofera Bucurestiul. Pentru unii asta a devenit o filozofie de viata. Eu cred ca totusi, acest "oras" nu este singurul in care se intampla astfel de lucruri, am vazut o groaza de stiri cel putin iesite din comun, legate de multe colturi ale lumii. Presa internationala este plina. Ce ne facem insa atunci cand simtim ca intamplarile in cauza incep sa ne copleseasca? Si tocmai pe un teritoriu pe care il numim al nostru. Asistam la spectacol? Mai ales ca nu exista un grup-tinta care se face vinovat de toate acestea... Ne putem converti sau putem sa purtam mereu asupra noastra un pistol? Sau macar un paralizant... Jungla urbana se extinde mai repede ca desertul. Poate ca a ajuns acum si pe la noi. Sau doar acum incepem sa o vedem. Ca doar astia eram si inainte. Sa vedem daca la primavara se va fi schimbat ceva.

Desene Animate spunea...

Absurdistan

Anonim spunea...

Noua la Dreamer's, un loc de altfel dragut, ne-a zis chelnerita, furioasa (nu se stie de ce), cand am intrebat ce bere au:

- Da' in meniu nu stiti sa cititi? Ca de-aia vi l-am adus!

Bad karma indeed. Da' curentu' nu mai pica :D

Anonim spunea...

Of! N-am ajuns la Romana ca sa vad brazii aia... Da' te cred pe cuvant :))

Sociable.Alien spunea...

sunt oribili brazii din Romana :|. Trec mereu strada si am senzatia ca`mi cade ceva in cap. Imbecilii!.
Am fost in tg jiu de curand,brad mai oribil ca ala nu am vazut:).
ne intrecem in kitsch-uri :)
gingal bel !

Anonim spunea...

gata Ina, iarna e frumosa in bucuresti. a nins atat de mult k abia se mai vad masinile. is ca niste mormane mari de zapada...si inca mai ninge. asa da :)

Desene Animate spunea...

Va cauta cineva, zice ca-i leapsa. Asteapta la mine!

Ina spunea...

Va rog sa-i spuneti ca vin imediat. :)