vineri, 14 decembrie 2007

Taie porcaria

sau

De ce nu port eu fusta in Bucuresti

Astazi am primit invitatia de participa la o anumita festivitate la Palatul Parlamentului, unde printre altele, trebuia sa primesc si o diploma. M-am decis sa port o rochie draguta, pana la genunchi, pentru a rupe monotonia costumelor care vor fi prezente in sala.

Instinctul meu feminin nu a dat gres. Intr-o mare de costume gri, negre si albastre, rochia mea cu flori galbene si rosii a fost, in mod cert, un punct de atractie. Din pacate locul meu strategic (la marginea randului al IV-lea) s-a dovedit prea « expus », if you know what I mean. Bogdan Olteanu, de exemplu, in pauzele din discursul despre cum generatia lui este a materialistic bitch (el a spus-o mai voalat), isi « clatea » ochii cu picioarele mele, care faceau nota discordanta cu toate acele costume negre.

Ceremonia a fost foarte draguta, am reintalnit vechi prieteni, am baut vin bun, am pornit spre casa. La metrou la Unirii, intalnesc prima specie de dobitoc domestic dambovitean:

Nusuntdestuldebarbatdardacapomenescnumelepartiianatomiceatarnande
careadapostestesingurulmeuneuronmasimtmacho.

Nusuntdestuldebarbatdardacapomenescnumelepartianatomice
atarnandecareadapostes
tesingurulmeuneuronmasimtmacho imi explica (atunci cand trec pe langa el) ce ar face cu mine, isi baga, scoate, iar isi baga, nici el nu mai stie cum sa imi explice cat de mascul este. Pufnesc a mila si plec mai departe.

In 300, la Romana, urca a doua specie de dobitoc domestic dambovitean: Mainilesuntfacutepentrupipait. Observ ca ma inconjoara dragastos cu bratul stang, in timp ce se lipeste de-a dreptul cu sternul de mine. Il ignor pe Mainilesuntfacutepentrupipait, pentru ca, nu-i asa, e penibil cand auzi cate o demoazela cu voce pitigaiata in tramvai : « Vai, nesimtitule, tine-ti mainile acasa ! ».

Mainilesuntfacutepentrupipait (care era si un ditamai sifonierul de om) mi-a tradus gresit amabilitatea si si-a coborat membrul superior stang catre partea bombata a corpului meu. M-am intors, atat cat ma puteam intoarce, avand in vedere ca statea practic supergluat de mine, i-am zambit si i-am spus: “Uite, eu sunt o tipa draguta, asa ca prima data iti zambesc. A doua oara vociferez, iar a treia oara calc.” Mainilesuntfacutepentrupipait a zambit putin stanjenit si si-a ridicat mana. O femeie din spatele lui a inceput sa rada infundat.

Acum vin si intreb: cat de fustrat si de nesigur pe tine trebuie sa fii daca atunci cand agresezi verbal sau fizic o fata te simti mai macho? Inteleg ca daca fata respectiva poarta o fusta ce abia ii acopera posteriorul iti transmite un anumit mesaj. Dar o fata cu un pardisiu negru pana la genunchi si cizme lungi, cu doar o palma de piele la vedere (si aia acoperita cu ciorapi opaci) ce naiba arata? Ca e disponibila pentru a-ti asculta magariile?

E clar ca poporul roman abunda in barbati frustrati, care poate au fost ridiculizati in copilarie pentru ca se jucau cu papusile surorilor lor si care acum incearca sa recupereze umilintele inghitite accentuand (ori de catre ori au ocazia) ca detin acel membru care ii face masculi feroce, si ca au posibilitati nelimitate de a-l manevra (verbal, cel putin).

Sau poate nu a existat niciodata aceasta experienta trumatizanta in copilaria lor, ci, oricat de mult ma doare sa o recunosc, poporul roman il poarta pe Gogu in cele doua lanturi de polinucleotide ale ADN-ului. Gogu care bea Unirea, mananca seminte si scuipa cojile ca o mitraliera in plin trotuar, Gogu care pipaie pe strada femeile doar pentru ca l-a lasat Dumnezeu cu doua maini, si Gogu datorita caruia mega-succesul « La bloc » a ajuns la al 12-a sezon.

Catre toti Gogu de pretutindeni, cut the crap, sau taiati porcaria, pe romaneste spus. Avem un decalaj economic, politic si cultural destul de mare fata de alte state ale UE pentru ca voi sa mai adanciti prapastia. Si daca e adevarat ce a afirmat odata cineva, ca cea mai mare avutie a unui popor sunt oamenii lui, noi suntem saraci-lipiti.

20 de comentarii:

Gelu spunea...

Din pacate ca acest post sa-si atinga "tinta" ar trebui sa fie publicat in Libertatea sau Can-Can... asa... nu ne ramane decat noua, the "normal guys" sa-ti demonstram ca "specia barbateasca" mai are scapare...

Anonim spunea...

Spre deosebire de Gelu, eu nu am ce sa iti demonstrez. Crezi ce vrei despre specia masculina. Nu ma simt cu musca pe caciula.

Si eu vad pe strada fete frumusele si cand deschid gura vorbesc numai cu "fa", "proasto", "zdreanto" etc.

Asta e lumea in care traim. Eu ma amuz cand vad asemenea oameni. Sper ca si tu.

Anonim spunea...

am văzut și eu multe astfel de faze, mi-e rușine că facem parte din același gen masculin :(

Mihai spunea...

nu se pune problema sa ne simtim cu musca pe caciula, dar e clar ca Ina si-a mai pierdut din increderea in barbati si are aceeasi senzatie pe care o simti si tu cand ai de-a face cu femei care te fac sa devii putin cate putin misogin

Desene Animate spunea...

acesti "dorei"(eu asa le spun) ai societatii, sunt de mici(scoala elementara de manele) invatati sa se responsabilizeze civic si sa ia atitudine, atunci cand vad domnsioare(in general viespie).versurile unui mare poet(cine?) al educatiei lor spun asa: "Ridica fusta ma sus/Sa te vad de jos in sus..." No comment
QED

Anonim spunea...

@licuriciu - e trist ca "ne" amuzam cand vedem specimene de-astea. Daca un barbat care ar vedea o faza de genul asta i-ar sparge dintii lui Dorel, poate am avea o sansa sa se mai schimbe lucrurile. Dar noi ne amuzam, nu-i asa?

Ina spunea...

gelu,

nu cred ca cititorii Libertatea ar aprecia un asemenea text si nu l-am scris aici pentru a-mi atinge "tinta" cum spui tu. ma indoiesc ca cititorii mei barbati pipaie femeile prin autobuze :)

licuriciu,

nimeni nu a spus nimic de musca pe caciula, si nimeni nu trebuie sa-mi demonstreze nimic. :) am fost foarte furioasa vineri si am simtit nevoia sa va impartasesc si voua experientele mele mai putin fericite.

cat despre a te amuza de asemenea "specimene", ma bucur ca poti. mie imi provoca sila.

mihai,

nu mi-am pierdut nicidecum increderea in barbati :) stiam de ani buni ca exista asemenea indivizi deplorabili si patetici si m-am mai intersectat cu ei, dar de fiecare data mi se urca un nod de furie in gat. atat tot.

bogdan,

intr-adevar, cred ca verbul "a reactiona" lipseste din vocabularul multora, femei sau barbati. sunt de acord cu tine ca daca mitocaniile ar fi sanctionate corespunzator s-ar imputina si poate, intr-o buna zi, ar disparea definitiv. dar nu cred ca violenta, mai ales fizica, este solutia. daca ii spargem dintii lui dorel cand el e magar, cu ce suntem mai buni decat el? :)

Katy spunea...

Bine mai zici "E clar ca poporul roman abunda in barbati frustrati"... sunt incurabili unii dintre ei si inspaimantatori totodata, caci nu poti sti daca se rezuma doar la cuvinte sau te poate urmari si trece si la fapte... D fiecare data cand aud p cineva spunand chestii d genul "c ti-ash face...", ma fac ca nu-l aud si trec mai departe... nu vreau sa par iresponsabila, dar niki urmarita sau taiata p fatza cu o lama(am fost martora la asa ceva) nu vreau sa fiu! Prefer sa ii las in prostia lor si eu sa imi vad d drumul meu...

Anonim spunea...

@ bogdan,

daca tu crezi ca prin "spargerea" dintilor rezolvi ceva, be my guest. Loveste-i pe toti. Dar daca incepi sa o faci, loveste-i si pe aia care arunca gunoiul pe jos, depasesc coloana la semafor, nu te lasa sa cobori din metrou, etc.

Unknown spunea...

Ina, cred ca la baza (atat pentru prostiile multor fete sau baieti) este ... lipsa celor 7 ani de-acasa...
Vor sa iasa in evidenta, dar nu stiu cum - si avand in vedere ca singurul "atu" este tupeul...
Hai sa iti povestesc eu o faza, care m-a lasat .. pe de o parte cu un gust amar, pe de alta m-a facut sa rad.
Eram pe strada, asteptam bus-ul pt acasa, si altii asteptau, printre care si un tip destul de simpatic. Eu cu muzica in urechi, evit orice contact cu rasa umana, e mai comod, :) insa tipul mi se parea simpatic.
Nu am flirtat.. dar el arunca ocheade, eu la fel.. ma rog ..
Am venit autobuzul, am urcat - el la fel, 3 statii mai tarziu, la capat, am coborat si eu si el. Eu tot cu muzica in urechi, am luat-o la pas ... el langa mine, incerca sa intre in vorba .. ghici ce a zis? NIMIC, a facut insa un gest ... si niste zgomote (ti-am spus, cu castile in urechi mi s-au paraut zgomote). Ii zic: "Sper ca nu la mine faci gesturile astea?!" El: "Te deranjeaza?" Eu: "NU... IMI PLAC LA NEBUNIE!" pe un ton destul de enervat.. stii cum a sters-o ... a grabit pasul si in 30 secunde s-a facut nevazut.
Am stat si m-am intrebat: oare asta e noua modalitate de a interactiona cu cineva? Daca da, inseamna ca eu sunt ... prea batrana :) Daca nu, then there's something wrong with the world.
Se pare ca nu mai stim sa comunicam, sau ne e frica, sau ... nu am invatat niciodata cum.. si atunci ne dam "zmei-paralei" si iesim de kkt in fata celorlalti. Eu am invatat ceva din intamplarea asta, sper ca si el la fel.

Anonim spunea...

"Modesto" - la faza cu Olteanu - benocleanu si ai dreptate la faza cu onanistii retarzi.

Anonim spunea...

@ina - era un fel de-a spune, idee pe care am vrut s-o fac auzita era ca cineva sa reactioneze cumva. Ma scarbeste violenta dar cand sotia mea m-a sunat spunandu-mi ca i s-a intamplat acelasi lucru ca si tie pe strada am cam vazut rosu in fata ochilor. Pacifist si inscris in GreenPeace oi fi eu, dar daca i s-ar mai intampla asta o data cu mine de fata nu prea stiu cum as reactiona.

@licuriciu - nu ma iluzionez ca voi realiza "world peace" dar m-ar bucura ca mai multi oameni sa sanctioneze mitocaniile si rautatea.

Anonim spunea...

asta e minunata tara in care traim, si din pacate nu prea ai ce-i face. atata timp cat la noi inca nu se practica procesele pentru hartuire si atata timp cat majoritatea dintre noi preferam sa ne vedem de drum decat sa ajungem, dupa cum spunea katy, taiate pe fata sau mai stiu eu in ce situatie din asta, nu prea se intrevad solutii. poate doar sa ne apucam cu totii de cursuri de box, ca sa ne exprimam si noi frustrarile. dar, desigur, violenta nu trebuie incurajata...

simonacratel spunea...

Mda, eeee, bărbatii! mai ales cei romani! niciun pic de respect! Iar tu n-ar trebui sa porti fuste prea scurte cind te duci la o asemenea intilnire. daca vrei sa fii respectata, trebuie sa te imbraci ca atare. daca vrei sa fii respectata de un barbat, poarta-te ca el. lol.

eu o data m-am enervat pe unul si l-am intrebat: nu serios, chiar vrei? hai la mine. Si mi-a zis ca nu, ca el, ca isi cere scuze, ca n-a vrut de fapt, si mi-a zis si saru mina cind a plecat. hihihi

Nu serios acum, barbatii sunt nascuti si educati de femei. daca noi femeile nu le bagam mintile in cap cind sunt mici, cauza e pierduta.

Anonim spunea...

aiurea..problema e ca romancele sunt niste curve si niste prostituate, lucrul asta o stie o europa intreaga si mai mult chiar. Gogu al nostru stie cum is romancele, dar saracu' nu stie ca in autobuz nu se agata fete, trebuie sa aiba si el macar un Logan sa i-o suga si lui vreuna.

Ina spunea...

anonymous,

imi pare rau pentru tine daca intr-adevar gandesti asa.

Anonim spunea...

ia uite, eu ma asteptam la scandal:)
am mai aruncat un ochi pe post si pe comentarii, poate m-am cam grabit cu replica, am vazut ca zic de barbati si am sarit si eu sa dau in fete.
scuze pt exprimarea cu loaganu:)

Anonim spunea...

vezi aici la minutul 1:20

Ina spunea...

:)

tare m-as bucura eu ca toate femeile sa reactioneze exact ca madama din filmulet si sa nu-si ia un pumn in cap. ;)

Anonim spunea...

asa facea fosta mea,puipaiash intersectia ei, cand vedea pe strada sau in autobuze vreo fata "asuprita" de barbati mergea si se baga peste ala, iar eu ca popandaul dupa ea de se speria ala ca ma vedea mai mare si nervos, dar eu eram nervos ca ma amestecam si abia steptam sa plec de acolo:d