luni, 25 februarie 2008

Earth Hour 2008

Arata ca-ti pasa. Stinge lumina!

Pe 31 martie 2007, la ora 19.30, orasul Sydney si-a stins luminile. 2.2 milioane de oameni, 2.100 de resturante, companii, cluburi de fotbal si cladiri au stat in bezna, timp de o ora, intr-un protest unic impotriva incalzirii globale.

Ceea ce a reprezentat un eveniment simbolic, a atras atentia intregii lumi. Anul acesta, Earth Hour e o actiune la scara planetara. Pe 29 martie, la ora 8 seara, aproximativ 30 de milioane de oameni din lumea intreaga vor stinge luminile si televizoarele pentru a ajuta in cadrul luptei cu incalzirea globala, anunta un comunicat WWF (World Wildlife Fund). Videoclipul oficial al campaniei, aici.

24 de orase din lume s-au inscris pentru actiunea “Earth Hour” in 2008. Din pacate, cum era de asteptat, autoritatile romane nu s-au implicat in acest proiect. Incalzirea globala nu are de-a face cu ordinea de zi din Parlament, nu-i asa?

Daca cei care ne reprezinta nu s-au implicat, haideti sa o facem noi. Pe 29 martie, la ora 20:00, eu voi stinge toate luminile din casa. Voi?

7 comentarii:

Mihai spunea...

daca sincronizarea nu e o problema esentiala, fie...

Anonim spunea...

propaganda ieftina. m-am saturat de prostia asta cu incalzirea globala. app prin anii 80 era racirea globala:))

Ina spunea...

mihai,

e un gest simbolic, un prim pas, daca vrei. nu cred ca sincronizarea e cruciala ;)

io,

sunt surprinsa sa vad ca mai exista oameni in secolul XXI care sa nu inteleaga cat de serioasa e problema incalzirii globale si cum ne afecteaza ea pe toti. sper totusi ca ai glumit la partea cu "propaganda ieftina".

Mihai spunea...

dar sa ne mai aduci aminte!

Anonim spunea...

I am in! he he, abia astept sa-mi procur lumanarele

Ina spunea...

mihai,

o sa va aduc aminte in ziua respectiva :)

bogdan,

ce romantic! *sigh* :)

Cristina Ivan spunea...

Sustinem Earth Hour prin toate mijloacele de care dispunem: de la campanii pe email, postari permanente pe blogul oficial , pana la dus vorba din gura in gura.

Mai multe detalii aici:

http://naivedesign.blogspot.com/2008/02/think-before-you-go-light.html
http://naivedesign.blogspot.com/2008/03/it-takes-2-to-tango-it-takes-all-of-us.html

Cu pasi mici se fac lucruri mari – speram ca informatia sa fie raspandita la cat mai multi. Oricine poate sa se alature!