joi, 5 iunie 2008

Bronz si vaselina


In numarul din iunie al Tabu am avut ocazia sa-mi iau revansa pentru multele veri in care am fost poreclita “branza” (din motive cu totul diferite de cele legate de stinkiness, da?! :)) ).


Pielea mea e atat de alba (si sensibila for that matter) incat mereu am facut parte din categoria persoanelor care nu se bronzeaza, ci se inrosesc (ca si cum soarele ar face mereu propuneri indecente pielii noastre :) ). Am tot incercat eu sa le spun oamenilor cum ca pe vremea lui Scarlett O’Hara erau angajate sclave special pentru a proteja – cu umbrele uriase – paloarea pielii, semn al apartenentei la clasele sociale superioare. Sau cum, in Antichitate, femeile romane si ateniene isi dadeau pe fata cu vopsea pe baza de plumb (si, din aceasta cauza, isi cauzau moartea prin intoxicare lenta) sau cu creta, totul pentru a alunga nefericitul bronz. Degeaba! Nimeni nu ma asculta. “Suntem in secolul XXI, totusi”, imi aruncau zeflemitoare perechile de picioare si decolteuri aramii.


Am avut acum, in sfarsit, ocazia sa fac si eu o mica apologie a pielii de culoarea fildesului si sa atrag atentia asupra noului trend de la Hollywod (vezi Nicole Kidman, Scarlett Johansson, Marcia Cross, Uma Thurman, Kate Beckinsale, Anne Hathaway, Keira Knightly, Christina Ricci, Katie Holmes, Natalie Portman, Liv Tyler and so on and so forth).


Bronzul e pe duca, peoples! Pocaiti-va si treceti la alb pana nu e prea tarziu! :)) Puteti citi aici articolul din Tabu si sa-mi spuneti ce parere aveti.


Din pacate celalalt articol (un mastodont de 6 pagini) la care am lucrat cu spor si drag o noapte intreaga este in suplimentul Tabu, si nu-l veti putea citi decat daca va luati revista (adica no link for you on this one, sorry!).


Mi s-a cerut sa scriu ceva misto, “chestii cool pe care sa le stie femeile” despre beauty. Am incercat sa evit locurile comune ale acestui sezon (beauty tips despre autobronzante, creme cu factor de protectie astronomic sau make-up waterproof) si a iesit genul de articol pe care m-ar placea sa-l citesc si ale carui sfaturi (desi, ironic, eu le-am cules) chiar o sa ma straduiesc sa le urmez. :)


Stiati ca Jessica Alba foloseste vaselina (da, ati citit bine!) pentru a-si hidrata regiunea din jurul ochilor? Sau ca Catherine Zeta Jones isi periaza zilnic dintii cu capsuni zdrobite pentru a le da un alb stralucitor? Nici nu banuiti cum, cu ajutorul cafelei, Naomi Campell lupta impotriva celulitei sau ce “cocktail” foloseste Anna Kournicova pentru a-si mentine parul bogat si stralucitor…


Articolul meu se vrea un fel de “Frumoasele lumii si secretele bunicii” sau, mai simplu spus, prezinta trucurile absolut banale, ieftine si de efect pe care cele mai bogate si frumoase femei din lume nu se sfiesc sa le foloseasca, oricat de hot no no ar parea.


Ulei de ricin, papaya, vaselina, praf de copt, extract de menta, capsuni, ulei de masline, capsule de vitamina E, unt de cocos, zat de cafea, iaurt, oua, vin rosu, toate “secretele murdare” ale vedetelor sunt deconspirate in acest articol. :) A fost really fun sa-l scriu -aproape– o noapte intreaga (desi a doua zi dimineata aveam examen) si sper sa descopar ca si voua v-a placut sa-l cititi (si, de ce nu, sa puneti in aplicare trucurile respective). Si, ca sa va dau un imbold sa-l cautati, mai jos aveti un sneak preview (respectiv chapeau-ul articolului):


„Cindy Crawford zboară odată pe săptămână la cabinetul unui plastician parizian pentru a-şi injecta vitamine în ten. Demi Moore plăteşte 2.500 de lire sterline pentru a-şi catifela pielea într-o cadă presărată cu petale de trandafiri şi umplută cu 1.000 de sticle de apă Evian. Microdermoabraziune cu diamante, măşti faciale din foiţe de aur, tratamente pentru păr cu trufe şi caviar – starurile nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi menţine frumuseţea de milioane (la propriu). Ceea ce poate nu ştii, e că divele au şi secrete de frumuseţe…mai puţin convenţionale. Învaţă de la ele cum să arăţi cu adevărat glam, din cap până în picioare!”

15 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru mine bronz inseamna "am avut timp sa plec in concediu, a fost cald si am stat zile in sir cu burta la soare". Deci obtinerea unui bronz natural va ramane mereu o idee cool :))

Alinap spunea...

Hm, Katie Holmes e probabil de curand "convertita la alb", pentru ca eu o stiam destul de bronzatica. Oricum, buna ideea unui articol care sa atraga atentia fetelor care se expun excesiv de mult la solar, doar pt ca vad ele ca "asa se poarta". Subscriu ideii unui bronz natural si sanatos.

Ina spunea...

andra,

vad ca n-am cu cine! :))

alinap,

:) ideea articolului e tocmai ca NU exista un bronz "natural si sanatos" (la modul la care soarele e extrem de daunator pentru piele, mai ales on the long run). soarele is a total no no, solarul e crima. singura varianta acceptabila e autobronzantul sau, better yet, pielea de culoarea ei naturala, protejata de expunerea la soare ;)

Mihai spunea...

metoda eleganta de a evita apelativul de "branza" e sa te autointitulezi "almette". of course, only if u like za Danone brand ;)

A-30-something spunea...

Ha! Ce bine, albul revine in tendinte! Eu sunt total anti-solar si am prostul obicei sa ma ard cand stau la soare, deci nu ma prea impac bine cu moda asta a pieilor bronzate! Yay for Scarlett O'Hara, sa va vad cum va frecati pielea cu lamaie! I'm a natural :D

Anonim spunea...

Si eu sunt alba de la mama natura. Mersi, Ina, mi-ai dat cea mai buna veste de sezon! :*

Anonim spunea...

o data pe saptamana

Ina spunea...

leah lusch & nicol,

in sfarsit, my kindda gals! >:D<

anonymous,

mersi mult! mi-a scapat aici, o sa descoperi ca in articol e corect :)

Anonim spunea...

„peau naturel“ - corect se spune si se scrie "peau naturelle" ;)

Ina spunea...

anonymous,

asta nu e a mea! :))) eu am scris "au naturel" si cuiva de la corectura i-o fi sunat mai bine "peau naturel". eu am o sora absolventa de sectie bilingva romana-franceza si posesoare de dalf. nu-mi permit greseli din astea :))

Anonim spunea...

cind eram jovena si imi faceam vacantele la bunica la tara, fetele imi ziceau ce faci albanezo. am incercat sa le lamuresc ca domnitele din albania sint ceva mai brunete ca mine, nicio sansa.

ai omis-o pe dita von teese:P

Ina spunea...

vio,

asa e, scuzele mele! :) si tocmai pe ea s-o uit!

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

eu scriu doar sa ma umflu in pene ca folosesc ceva almost vaselina pt ochi si cafea cu miere si ulei de masline pt peeling si preventing celulita. Mi-e ciuda ca nu-s in tara sa get the rest of the tips, dar imi pastrezi tu un supliment, right?? right?!
plus, cate prietene ai in polonia? (perla nu se pune!)

Ina spunea...

adinutz,

aaaaa, credeam ca e de la sine inteles faptul ca tu esti o trend-setteritza redutabila! ;) si da, o sa-ti IMPRUMUT si tie suplimentul meu :))

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

imprumut?!me wanted my own...cheap bastard :p :**