luni, 6 octombrie 2008

A Song To Die On


*sad thoughts on a Monday morning*


Vineri noaptea, un baiat a sunat la postul olandez de radio 3FM, spunând că se va sinucide peste puţin timp. Ca ultimă dorinţă vroia să asculte „Viva la vida” de la Coldplay.


Dj-ii i-au onorat cererea, deşi toată lumea a crezut că telefonul era o farsă. S-a dovedit că s-au înşelat. Otto (căci acesta era numele lui) s-a sinucis după ce a ascultat cântecul. Avea 19 ani si suferea de cancer.


Nu ştiu de ce m-a impresionat atât de tare această poveste. Poate pentru că întruchipează o ironie: un om singur şi suferind şi-a luat viaţa în timp ce mii de alţi oameni, solidari, se gândeau la el. Şi toate acestea pe un imn al singurătăţii şi al înstrăinării, intitulat, tot ironic, „Viva la Vida”.


..........................................................................................................................................................................


„I used to rule the world

Seas would rise when I gave the word

Now in the morning I sleep alone

Sweep the streets I used to own.”


4 comentarii:

iulia spunea...

Ce trist...:( Uneori cred ca e un act de mare curaj, alteori mi se pare o porcaarie.:(

Anonim spunea...

In anumite conditii as putea sa inteleg gestul, nu sa il si accept. Dar e cam aiurea sa implici alte mii de persoane in asta...

Ina spunea...

iulia,

cred ca putem incerca sa intelegem un asemenea gest doar daca am fost vreodata intr-o situatie asemanatoare. eu n-am avut cancer la 15 ani. sunt curioasa cate persoane pot sa-l inteleaga cu adevarat.

jorjel,

cred ca atunci cand esti pe moarte, iti permiti luxul de a fi egoist. macar putin.

Anonim spunea...

Macar putin, da. Dar as dori si in conditiile acelea sa implic cat mai putina lume. Chiar si dintre cunoscuti.

Bine, ca nu as recurge la sinucidere. Or so I think...