miercuri, 3 decembrie 2008

Ce vrei să-ți amintești din 2008?


Sună pretențios, știu. Mie 2008 o să-mi rămână în memorie ca cel mai greu an de până acum (multă vreme am spus că e cel mai urât, dar acum știu că a fost doar groaznic de greu). Îmi amintesc (mai bine decât aș vrea, chiar :) ) momentele în care credeam că nu mă mai ridic de pe podeaua camerei mele, nopțile nedormite și multe alte clipe pe care le numesc acum ”faza de cocon”.


În tot întunericul care m-a însoțit pe parcursul ultimului an, a fost Cineva care a avut grijă de mine, chiar și atunci când eu nu mai aveam. Cineva care mi-a ghidat pașii către o librărie și mi-a pus în brațe niște cărți care mi-au risipit tristețea. Cineva care mi-a scos în cale oameni care m-au ascultat fără să mă judece, oameni care au chiulit de la serviciu pentru a-mi șterge lacrimile în cafenele pline de fum, oameni care m-au hrănit, m-au îmbrățișat și mi-au trimis sms-uri doar să vadă dacă mi-e bine. Mi-ar plăcea să cred că acel Cineva a fost un Moș Nicolae blând, care a avut grijă ca în fiecare zi pantofii mei să aibă o mică bucurie în ei.


Din 2008 aș vrea să-mi amintesc că am fost și eu Moș Nicolae pentru cineva. Există, se pare, câteva lucruri pe care orice om trebuie să le facă într-o viață: să ridice o casă, să crească un copil și să planteze un copac. Nu știu câți dintre voi au ridicat o casă sau au plantat un copac în 2008, dar ce-ați zice dacă v-aș invita să facem împreună un copil fericit? :)


Sâmbătă dimineața, la ora 10, împreună cu câțiva prieteni și colegi și o echipă din partea TVR, vom merge la Centrul de Plasament Pinochio 3. Acolo ne așteaptă 45 de copii cu vârsta între 2 și 13 ani care nu au o mami sau un tati care să le umple ghetuțele. Luăm cu noi cărțile adunate de echipa TVR Cultural la târgul Gaudeamus, dar și multe dulciuri, hăinuțe, rechizite, ce a reușit (sau va reuși) să strângă fiecare. Aș vrea să veniți și câțiva dintre voi la copilașii de la Pinochio să vedeți cât de minunați sunt . Ar fi cadoul meu de Moș Nicolae pentru voi.


Dacă stați un minut și vă gândiți cu câtă bucurie ne vor întâmpina acei copii, și cum le va însenina ziua o pereche de șosețele colorate sau o ciocolată, nu vă veți putea refuza bucuria de a-i întâlni. Adresa centrului Pinochio 3 o găsiți aici. Mai multe detalii despre vizita de Moș Nicolae la micuții de la Pinochio 3 găsiți și pe blogul colegului meu, Radu. Dacă vă decideți să veniți (și tare m-aș bucura să o faceți), trimiteți-mi un mail sau scrieți-i Ioanei Coman (Pr-ul TVR Cultural) pe adresa ioana.coman@tvr.ro.

2 comentarii:

Ligia spunea...

planezi un copac si dai o ciocolata calda si o prajutura unui om amarat si paranoic :) >:*<

Ina spunea...

Aici nu este, intamplator, vorba despre tine, nu? :)