*Disclaimer: Cum ați observat, probabil, din ultimele posturi, luna decembrie are un mod evil de a scoate tot ce e mai mushy, sloppy, drippy, soupy, schmaltzy, soppy, sau slushy din mine. It's just the way it works, n-am niciun control asupra lucrurilor. Din ianuarie o să răsuflăm cu toții ușurați pentru că my old „girly popish bitchie chicks fighting for freedom hot sexy momma thing” (copyright Ligia) se va întoarce. :)) Până atunci, însă, posturile din decembrie care pot pune în pericol diabeticii vor fi marcate cu un asterisc.*
Închideți ochii pentru câteva clipe (după ce terminați de citit paragraful ăsta de preferință, pentru că altfel pierdeți ideea :D) și vizualizați următoarea imagine: Seară de iarnă, parc, 8.000 de lumânări, ceai fierbinte de la Serendipity (oh my, oh my!), muzică folk, fotografie, „Cenușăreasa”, colț cu povești. Și nu, nu sunt fabulațiile unei eterne îndrăgostite de atmosfera pre-Crăciun (și de lumina lumânărilor și de Serendipity și de muzica folk și de fotografii și de povești :D), ci un basm pe care l-au imaginat Cercetașii României și la care ne invită duminică, 7 decembrie, de la ora 18, în parcul Carol (și nu numai, mai sunt 8 orașe în care Festivalul Luminii va avea loc concomitent).
Mai jos puteți citi ce am primit de la Irina (mândră cercetașă și coordonatoare a Festivalului Luminii din București) despre eveniment:
„Festivalul Luminii – Bucuresti , 7 decembrie 2008, ora 18:00
Deconecteaza-te de la Bucuresti in mijlocul lui
Se spune ca cel mai simplu mod de a te linisti si a-ti gasi pacea interioara este sa privesti o lumanare. Imaginati-va cum v-ati simti sa aveti in jur 8000 de lumanari... Prin Festivalul Luminii se doreste redescoperirea valorilor neglijate de societatea contemporana. Cum se va face acest lucru? Se vor amplasa pe aleea principala a parcului Carol din Bucuresti nu mai putin de 8000 de lumanari in gulgute. Orice locuitor al capitalei poate fi participant, singura regula pe care organizatorii o impun este sa nu se foloseasca blitzul aparatului de fotografiat.
Tema centrala a evenimentului va fi “Frumusetea lucrurilor marunte”. La intrarea in parc, fiecare vizitator va primi cate un semn de carte pe care va fi inscris un citat ce are scopul de a-l introduce in atmosfera. Tot pe aceasta idee se va organiza o expozitie de fotografie, precum si alte activitati artistice. Unul dintre obiective este promovarea artistilor tineri. Un moment important il reprezinta jongleriile cu foc, ce vor incepe la ora 19:30 si vor dura o jumatate de ora. Programul va include si piesa de teatru «Alba ca zapada» jucata de trupa InDart, animatie stradala sustinuta de organizatia ArtFusion si un colt al povestilor. Pentru a trece peste frigul de afara, vizitatorii vor primi un ceai fierbinte, oferit de ceainaria Serendipity. Cercetasii au primit un sprijin important si de la organizatia Rotaract.
Proiectul va fi unul sincron, ceea ce presupune ca la aceeasi ora, in 9 orase diferite din tara, se va intampla acelasi lucru. Celelalte orase in care se organizeaza festivalul vor fi Cluj, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Oradea, Timisoara, Târgu Jiu, Tulcea si Suceava.
In concluzie, toti cei ce vor sa se deconecteze de la rutina sau stresul de zi cu zi sunt asteptati duminica, 7 decembrie, incepand cu ora 18:00, in Parcul Carol. Vom redescoperi impreuna frumusetea lucrurilor marunte!
Programul festivalului:
17:00 - 18:00 – aprinderea gulgutelor
18:00 – 18:45 – concert muzica folk pe scena de la capatul Aleii Principale
18:45 – 19:30 – piesa de teatru “Cenusareasa” pe scena. In paralel, in alte doua scene improvizate se va canta la chitara, voce si flaut. De asemenea, se va servi ceai cald.
19:30 – 20:00 – jonglerii cu foc
20:00 – 20:30 – stingerea gulgutelor. Participantii pot lua acasa cate o gulguța. De asemenea, ei vor putea semna “gulguța uriașă”
Locatie Parcul Carol:
Piaţa Libertăţii - str. general Candiano Popescu - Calea Şerban Vodă - str. Cuţitul de Argint - str. dr. Constantin Istrati
Se ajunge cu tramvaiul (15, 23) dinspre Autogara Filaret sau pasajul Marasesti. Cu metroul, se coboara la statia Tineretului.”
Încă două precizări:
„Gulguța” de care se tot pomenește în text e un termen inventat de Cercetași pentru a desemna cutiuța de hârtie menită să apere flacăra lumânării de vânt. Gulguțele care vor proteja lumânările de la Festivalul Luminii au fost confecționate de cercetași (prin „flaxurarea” hârtiei, un alt termen inventat, ce desemnează plierea) din hârtie reciclată. „La sfârșitul festivalului, adică la ora 20:00, participanții vor fi invitați să își scrie impresiile pe o gulguță uriașă construită din plexiglas. Tot atunci, fiecare va fi invitat să adopte o gulguță, adică să o ia cu el acasă. Cele rămase vor fi strânse și reciclate.”, mai scrie Irina.
Alte detalii despre Festival găsiți pe site-ul oficial.
Credite foto: Operabilus
2 comentarii:
Ne vedem in parc!
:P
You bet! ;)
Trimiteți un comentariu