vineri, 19 decembrie 2008

'Tis the Season to be Mushy*


Dacă este o perioadă a anului în care este ok să coci omuleți din turtă dulce pentru prieteni, să construiești căsuțe în copaci pentru păsărele, să confecționezi plicuri și felicitări din hârtie cerată sau să faci maratoane de ecranizări după Jane Austen, acum este acea perioadă a anului.


Și vreau să vă spun că atât așteaptă hoardele de sentimental fools ca mine! În restul anului facem tot posibilul și păstrăm aparențele. Mergem la serviciu sau la școală, facem cumpărături cuminți în supermarketuri, ne plimbăm duminica în parcuri sau mergem serile la teatru.


Dar în decembrie...în decembrie ne transformăm ca niște vârcolaci sloppy ce suntem. La primele acorduri de colinde, la primul miros de ger, la vederea primului brad, ne înflorește pe față un zâmbet tâmp și gras și scoatem la iveală adevărata noastră natură. Nu este greu să ne recunoști: suntem cei care se plimbă pe străzi la orice oră din zi sau din noapte cocoșați de zeci de pungi și cutii de cadouri, cei care lălăie frânturi de melodii în tramvaie, cei care insistă să fie împodobit bradul din holul firmei, cei care umplu întregul spațiu respirabil cu ghirlande, buchete de vâsc, boluri cu prăjiturele, cei a căror bucătărie e mereu plină de un fum negru și gros (semn că se pregătește un mare festin gastronomic), cei care ascultă colindele pe repeat și la volum maxim și cei care adorm serile oftând, după ce au urmărit (for the 100th time) Love Actually.


Da, nimeni nu poate să spună că nu suntem pittyfull, anoying, și absolut groaznici. Dar suntem la fel ca pojarul: molipsitori și imposibil de evitat. :D Așa că, în loc să ne ostracizați în colțuri de birou și să ne amenințați că ne puneți Rammstein dacă mai ascultăm o singură dată Linu-i lin, în loc să ne certați pentru că nu mai aveți pe unde să călcați de cabluri cu luminițe, în loc să ne rugați să nu mai cântăm pe stradă, în loc să râdeți de noi că plângem la comedioare romantice și că am cumpărat nu doar un set de cadouri de Crăciun, ci și cadouri de back-up, mai bine vă alăturați nouă. ;)


Și pentru că nu este un moment mai bun decât Crăciunul pentru a fi romantici incurabili și visători, pentru crinoline și pentru castele cu prinți și prințese, v-am pus mai jos videoclipul piesei Love Story a lui Taylor Swift. Și da, știu că este un imens clișeu, dar deep inside, we're all big suckers for clichés in romance. În plus, versurile sunt foarte sweet (scrise chiar de Taylor) și melodia este super catchy.


Christmas is, after all, a love story. So baby just say yes! :)





10 comentarii:

ChloeOnHeels spunea...

Si intrebarea zilei este..."Este vina mea ca nu pot sa vad tz in majoritatea posturilor tale?"
Vreau sa pot citi fara sa trebuiasca sa traduc TOT TIMPUL:-"

Ina spunea...

Scuze, dar n-am inteles: de ce ma fac vinovata? :)

Ligia spunea...

boooooooooon. Imi scot seria de Pride and Prejudice sa ma uit cat fac curat de Craciun in casa. M-ai convins!!!

Ina spunea...

That's the spirit! >:D<

ChloeOnHeels spunea...

De nimic,presupun,doar ca in cateva din posturile tale,as i was saying,nu pot sa vad ţ-urile si ş-urile,ceea ce mega stresant pentru ca in locul lor apar niste dreptunghiuri d-alea mari :)) [stiu,stiu,descriere mega stintiifica].Strange enough,in alte posturi apar normal.Any idea?

Ina spunea...

Imi pare rau :( Dar chiar nu stiu de ce se intampla asta si nici n-am mai auzit pe altcineva sa aiba aceeasi problema. Sa-mi spui daca mai persista, ca-i dau eu cumva de capat. Si scuze pentru inconvenient.

Anonim spunea...

Hei si eu plang cu lacrimi de crocodil ori de cate ori vad love actually (fragmentul cu tipul care ii face declaratie kirei pe coli de hartie si casetofonul cu colinde ca sa nu-si dea seama sotul ei si prietenul lui cel mai bun e una dintre cele mai emotionante si heartbreaking pe care le-am vazut):)I must be a big fat sucker too!
P.S Si la mine apare problema cu t si patratelele, dar nu ma deranjeaza prea tare:)

andru spunea...

Ahaaaaaaaaaa! Din cauza unora ca tine dau eu in depresie an de an, de Craciun, din cauza unora ca tine nu ma pot ascunde intr-o vagauna sa-mi rod unghiile in umezeala, intuneric si singuratate deplina, din cauza unora ca tine!

Ei las ca te fac eu sa platesti! (Pot fi corupta cu prajiturele, cafea amara, cadouri inspirate, in general cu chestii dragute. In caz ca ma ia careva in serios!)

Ina spunea...

alice in vintageland,

Pe mine cel mai tare ma emotioneaza scena cu sotia inselata care simuleaza entuziasmul pentru copii, desi are inima franta :(

Dar si cea cu colindul e foarte, foarte frumoasa :)

andru,

Am receptat (subtilul) mesaj cu prajiturelele ;) Eu zic ca it's only fair ca daca tu gasesti o bucurie deosebita in decorul tomnatic si eu sa ma bucur (fie si excesiv) de sarbatorile iernii. :D

andru spunea...

Bucuria nu-i niciodata excesiva!

Numai bine, Ina!