joi, 22 ianuarie 2009

Roman Holiday


Tocmai am scos la imprimantă rezervarea pentru hostelul unde o să dorm mâine seară. Este o fostă mănăstire din secolul al XVI-lea, înconjurată de o grădină de magnolii vechi, în cartierul Trastevere, din inima Romei. Dar să o iau cu începutul. :)


Anul acesta de ziua mea de naștere am decis să renunț la tradiționala petrecere și s-o înlocuiesc cu o mini-vacanță în Europa. Cap de listă a fost Londra, bineînțeles, doar că atunci când a trebuit să-mi stabilesc itinerariul am început să mă simt ca un copil într-un magazin cu dulciuri, care știe că oricâte dulciuri și-ar înghesui în brațe va trebui să renunțe la toate celelalte. Pentru o pofticioasă de cultură britanică cum sunt eu, 5 zile în Londra sunt la fel de frustrante ca o oală de cremă de zahăr ars pe care ar trebui s-o mănânc cu pipeta.


Așa că am renunțat la planul inițial și, asistată telefonic de sora mea Lia, am frunzărit într-o seară site-urile companiilor aeriene și am ales o nouă detinație. Deși la început și Parisul și Oslo și Veneția și Madrid și Praga sunau foarte bine, mi-am amintit cu câtă voluptate am citit despre vacanța la Roma a lui Elizabeth Gilbert în ”Mănâncă, roagă-te, iubește” and Rome it was!


Să nu vă închipuiți acum că o să fac precum hoardele de fanatici ai ”Codului lui Da Vinci”, de exemplu, plecând în pelerinaj pe urmele lui Gilbert prin toate piețele, piațetele și restaurantele. Am deja o idee a ceea ce aș vrea să fac odată ajunsă acolo. Bineînțeles, muzeul Vaticanului, Panteonul sau Piața Spaniei sunt must see-uri, dar nu vreau să-mi transform mica vacanță într-o goană după muzee. Vreau să mă plimb până mă dor picioarele pe străduțe întortocheate, să mă bucur de un gelato cu aromă de pepene galben pe o terasă însorită (am văzut că o să am parte și de câteva zile cu soare) și de o pizza perfect rumenă în Piazza Trilussa, vreau să fac mii de poze cu clădiri renascentiste, pisici leneșe, intersecții aglomerate sau podurile peste Tibru și, ca o romantică clișeistă ce sunt, de ziua mea vreau să arunc o monedă în Fontana di Trevi. :D


Da, merg singură și recunosc că prima dată asta m-a speriat puțin, cu atât mai mult cu cât n-am mai plecat niciodată din țară singură. Apoi m-am gândit ce bine îmi va prinde să fiu doar eu cu mine și să mă bucur pe îndelete de tot, fără să mă grăbească nimeni decât propria mea curiozitate. Și da, faptul că multe dintre prietenele mele spun că și ele visează să facă asta într-o zi, mă face și mai entuziasmată.


Cam atât despre la mia piccola vacanza romana (să nu credeți că iau acum și cursuri de italiană, am folosit Google Translations :P). Îmi pare rău că n-am mai apucat să scriu atât de des zilele astea, dar am fost ocupată cu examene, job, plănuit de vacanță și dormit.


Să ne recitim cu bine săptămâna viitoare, când promit să vin cu poze și povești frumoase pentru voi. Ci vediamo dopo! :))


15 comentarii:

iulia spunea...

La multi ani!!! Sa te distrezi si sa te bucuri de viata!

Iren spunea...

La multi ani atunci anticipat si cred ca ai avut cea mai buna idee cu calatoritul singura la Roma. Cel mai frumos cadou pentru moralul tau :)
:*

Ina spunea...

iulia,

Multumesc mult! >:D<

Iren,

Multumesc pentru urarea anticipata si da, sper si eu sa-mi faca bine mica mea plimbare :)

:*

Anonim spunea...

No, apai... Sa ai un sejur interesant si relaxant! Ah, si LA MULTI ANI! Mai bine mai devreme decat mai tarziu... :P

ChriSmilla spunea...

o, da!
superb!
you rule, as usual >:D<
sa ai o vacanta minunata, draga Ina.

Anonim spunea...

Ce frumos!
Si "La multi ani!", cu mult drag!
Si la anul - Peru? Fac rezervarea?

Anonim spunea...

Pai la ce bun sa iei cursuri de italiana dinainte? Pun pariu ca o sa gasesti o pereche de Giovanni si Dario care sa te initieze in tainele limbii italiene... :p
La multi ani, Ina!

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

la multi ani, Inutz si enjoy your company!o sa vina o vreme cand n-o sa mai pleci singura si chiar daca o sa-ti fie bine cu inca "cineva", cred ca o sa te bucuri si o sa-ti amintesti cu placere ca ai avut such great times si solo :)

Anca spunea...

La multi ani! Foarte tare ideea ta de a-ti sarbatori ziua de nastere. As vrea sa fiu la fel de curajoasa ca tine sa plec singurica intr-o tara straina (eu, care ma pierd si prin Romania).

Sa pui poze neaparat, ador Roma si tot ce tine de Renastere. Si eu trebuia sa merg in martie, dar normal, a intervenit ceva. Have fun!

A-30-something spunea...

In primul rand LA MULTI ANI!!! In al doilea rand, o vacanta la Roma e un cadou ideal, enjoy!

ChriSmilla spunea...

La multi ani, Ina! Sa ai o vacanta de poveste [si s-o povestesti :)]! Big hug, Chris

Unknown spunea...

pai la multi ani!

Ina spunea...

Jorjel,

Mersiiiiiiiiiiiiii (intarziat) :D

andru,

Multumesc frumos! >:D< De ce sa asteptam pana la anul pentru Peru? ;)

Codruta,

Ai avut dreptate...kind of. Am ajuns intr-adevar, dupa 2 zile sa vorbesc italiana cu noii mei prieteni. O sa povestesc mai multe azi sau maine :)

Adinutz,

Mersi mult! :* Si da, I really did have a great time solo...desi am fost solo doar o zi :))

Anca,

Mersi! :) Nu cred ca ai nevoie de cine stie ce curaj ca sa pleci singura intr-o tara straina. Trebuie doar sa ai starea de spirit necesara. :) O sa pun multe poze, normal!

Leah Lusch,

Mersiiii! Si da, cred ca e cel mai frumos cadou pe care l-am primit de ziua mea. Desi, sa nu anticipez :D

ChriSmilla,

Mersi! :* Am avut o vacanta de poveste, acum nu-mi ramane decat sa o povestesc. :))

andressa,

Pai multumesc! :))

Anonim spunea...

cum adica doar o zi solo?restul???detalii ceva?:D..eu ti-am luat-o inainte cu calatoritul singura..4 zile in praga anul trecut..superb,recomand..daca mai ai planuri..si datorita tie am fost in punctul sa o iau si spre delta singura..hehe..si mega scuze ca am uitat de ziua ta..si pe net dau mai rar..sa ai o varsta luminoasa!!te pup

Ina spunea...

Perlutz,

Nu e vorba despre l'amore, ci despre faptul ca mi-am facut prieteni si nu am mai haladuit singura.:) Mii de scuze inca o data pentru faza cu Delta!!! :(

Si mersi de urari! :*