luni, 9 februarie 2009

How I met your dress designer


Am avut o săptămâna destul de ocupată, cu vizite la medic, petreceri, musafiri și nesfârșite job deadline-uri, motiv pentru care nu am reușit să scriu nimic din ce mi-am propus să scriu pe blog. Așa că până diseară, când am speranțe că voi povesti –în sfârșit– despre cea de-a doua zi la Roma, o să scriu un post pe care-l aveam în plan încă din decembrie. :D


Am aflat de Diana Bobar pentru prima dată chiar aici, pe Inozza, în urma unui comentariu pe care mi l-a lăsat. Așa am intrat pe blogul ei, sofashon.com, unde am descoperit o fată simpatică și pasionată de modă. Am continuat să răsfoiesc la interval blogul, minunându-mă de cât de repede evolua Diana, ca designer: de la niște cămăși bărbătești modificate, la primele bluzițe cusute, la primele rochii, apoi la prima colecție, primele rochii vândute într-un magazin, la primele rochii de mireasă, la primele vedete care i-au purtat creațiile (solista de la Mandinga într-un afiș cât casa Poporului, Inna, în primul videoclip al piesei ”Hot”, mai nou o prezentatoare TV într-o defilare de modă etc.), la primele apariții în presă (am fost foarte încântată când mi-a spus că eu i-am luat primul interviu din cariera ei :D).


Așa că, atunci când a trebuit să scriu un articol despre blogurile de modă românești, Diana Bobar și al ei sofashon au fost prima opțiune. Diana a fost foarte drăguță și a acceptat să ne întâlnim la o ciocolată caldă într-o seară ploioasă de noiembrie, într-una dintre multele ei deplasări la București. Rezultatul îl puteți citi mai jos. Iar aici este și un link la postul ei despre articolul din On.



Ceea ce m-a frapat la Diana nu a fost felul ei extrem de prietenos și deschis de a interacționa sau modestia ei (are chiar și un fel foarte amuzant de a se minuna de ceea ce i s-a întâmplat, de parcă ar vorbi despre realizările altcuiva), ci ambiția și puterea ei de muncă extraordinară. Vorbește de zecile de ore pe care și le petrece cusând, tăind și croind materialele, de nopțile de nesomn, de dureri de cap și mâinile obosite de parcă ar fi o joacă cu lopățica, la groapa cu nisip. Și a pornit pe acest drum așa cum își promit să pornească alte zeci sau poate sute de mii de fete: printr-o rezoluție de Anul Nou.


Doar că, spre diferență de celelalte zeci sau sute de mii de fete care nu reușesc să slăbească 5 kilograme, să se lase de fumat, să se apuce de franceză sau de yoga, Diana s-a ținut de promisunea ei. ”Vreau să învăț să fac rochii și să am o colecție!” mi-a povestit ea că și-a propus. Și nu se împlinise un an de la acea rezoluție când am întâlnit-o pe Diana Bobar, deja designer cu sute de comenzi, cu două colecții personale, cu rochii vândute din SUA în Malaezia și din Iran în Singapore.


Încerc să-mi aduc aminte de impresia puternică pe care a lăsat-o asupra mea în acea seară, de fiecare dată când simt că mă copleșește munca. Și mi-ar plăcea ca, într-o bună zi, să găsesc ceva care să mă pasioneze la fel de mult cum o pasionează pe Diana hainele. Cred că planeta noastră ar fi un loc mai frumos dacă ar exista mai mulți oameni împliniți cum e ea. :)


În cu totul altă ordine de idei, tot prin Diana am aflat de Florina, fata talentată din spatele Josephine.ro care mi-a creat azi-iarnă niște bijuterii personalizate din cristale Swarovsky. M-a impresionat profesionalismul ei (de exemplu, am vrut o broșă cu o anumită culoare de cristale pe care Florina nu o avea, dar pe care mi-a promis că avea să o comande la Paris și să o primească într-o săptămână, și a respectat termenul de livrare cu religiozitate), dar și talentul ei de a transforma niște pietricele colorate în bijuterii care schimbă nu numai aspectul unei ținute, dar și lumina din ochii celei care le poartă.

Am vrut să vă pun niște poze cu colierul, cerceii și broșa comandate atunci când mi-a sosit coletul, dar din păcate una dintre persoanele care avea să le primească e cititoare fidelă a acestui blog și n-am vrut să-i stric surpriza de Crăciun. :) Vă voi pune, în schimb, o poză cu broșa pe care vreau să mi-o cumpăr cât mai curând din colecția ”Les Fleurs de Josephine”. Sunt incredibile!



Dacă mai aflați de fete drăguțe (neaparat!) care fac hăinuțe, bijuterii sau, de ce nu, gentuțe și pantofi frumoși, let me know. Doctorița m-a pus la un regim de bună-dispoziție și cele de mai sus ar fi tratamentul perfect. :D


3 comentarii:

Anonim spunea...

Ai putea sa vorbesti cu http://www.dadamoda.info ca ea sigur stie sumedenie de bloguri in spatele carora se ascund "fete dragute care fac hainute".

Ina spunea...

Alina,

Daaaaa! O idee foarte buna, mersi! De altfel, de Andreea am auzit tot de la Diana. Ce mica e uneori lumea! :)

Anca spunea...

Ador blogurile de moda, dar nu am știut ca Diana a evoluat atât de rapid. Uau! Cat despre Florina, ador bijuteriile ei, mi-am comandat un colier superb. Vreau și o broșă ca in poza pusa de tine, dar aștept reducerile! :D