marți, 2 martie 2010

McFunny!

E prima data cand esti la Paris impreuna cu prietenele tale. E Saptamana Modei si tocmai ati iesit de la prezentarea Chloé. Va infigeti  cu aplomb tocurile Balenciaga  in asfaltul parizian  si va indreptati catre ceea ce ati auzit ca este cel mai chic si raffiné local deschis recent in Capitala Modei.

La intrare va asteapta plasatori in smokinguri zambind relaxat. Decorul e elegant, exact cum ti l-ai imaginat si, in trecerea spre separeul vostru privat, observi ca tacamurile de pe mese sunt de argint masiv. Oh là là!, te gandesti incantata, in sfarsit te vei bucura de preparatele rafinate ale bucatariei franceze!

In timp ce astepti chelnerul cu meniul te straduiesti sa te decizi daca vei incerca Coq au Vin sau Cuisse de Grenouille. Decizia e imposibil de luat, asa ca iti spui ca te vei lasa purtata de instinct.

Chelnerul se apropie cu pasi siguri si iti simti bataile entuziasmate ale inimii prin bluza Proenza Schouler. Iti intinde meniul, dar, intr-un moment de maxima inspiratie, il lasi inchis si, cu cel mai bun accent francez de care esti in stare, il intrebi care e specialitatea serii.

Cu un zambet larg, acesta iti raspunde:

- C'est sans doute le McChicken Menu!

La naiba, de ce am chiulit atat de la franceza in liceu? te intrebi disperata. Oare ce o fi  le Mecsiquaine Menu? Meniul mexican?

Peste cateva clipe consulti curioasa meniul, ca apoi sa te decizi ca ai nevoie de o vizita la oftalmolog.

Dar adevarul e ca vederea, ca si franceza ta, sunt in cea mai buna stare. Da, restaurantul in care tocmai ai intrat are chelneri in smokinguri, un decor extrem de elegant si tacamuri de argint. Dar e la fel de adevarat ca meniul contine denumiri precum Big Tasty, Double Cheeseburger, cartofi prajiti si Happy Meal.

You, my friend, have entered McFancy, cel mai luxos restaurant McDonald's, deschis temporar pe durata saptamanilor Fashion Week 2010 in New York, Londra, Paris, Milano, Sydney si Hong Kong.


Oferta restaurantului cuprinde preparatele clasice pe care le poti gasi in orice McDonald's de rand, insa doar aici le gasesti in ambalaje ultra-fab, create in colaborare cu casele de moda prezente la Fashion Week. Astfel au luat nastere produse precum cartofii prajiti Hermès sau Gucci, burgerii Burberry (what a match made in phonetic heaven!) sau inghetata Paul Smith.

Les cartofi prajiti de Gucci



L'inoubliable inghetata Paul Smith



L'elegant burger du Burberry



Nu stiu cum vi se pare voua ideea, dar eu o consider pure genius. Avem asa: o ceata de fashioniste si metrosexuali hamesiti, hraniti la evenimentele din cadrul Fashion Week cu fenel gratinat si salata de arugula. Mai avem o serie de restaurante de tip fast-food la care respectivii viseaza in secret noaptea, singuri in camerele lor de la Four Seasons, dar in care n-ar intra pentru toate posetele Birkin din lume. Pentru ca, nu-i asa, cand ai de ales intre integrarea sociala si o punga de cartofi unsurosi, legumele ies mereu in dezavantaj.

Si apoi mai avem o geniala agentie americana de publicitate care a impacat si caprele si varza, varand cartofii prajiti intr-o punga neagra de hartie cu sigla Chanel, careia nici macar Mademoiselle nu i-ar fi putut rezista.

Isn't human nature McFunny, don't you think? :)

10 comentarii:

Mihai spunea...

pacat ca toti oamenii geniali care nascocesc ideile astea lucreaza pentru profitul unei companii care ingrasa oamenii in toata lumea, neh?

Zany spunea...

mie mi se pare snobism..
macar de era mancare mai sanatoasa si nu gretoseniile alea..

Ina spunea...

Mihai,

Lol. Nu e ca si cum ii ingrasa in secret, fara stirea lor. :)

Zany,

D'oh. ;)

ChriSmilla spunea...

Ina, cat de bine scrii! Acest articol mi se pare o bijuterie cel putin la fel de eleganta ca mcburgerul in cutia burberry :)) Numai tu poti da substanta si haz unor chestii asa de fitzoase si lipsite de sens ca un mcdonald's made in fashionista heaven :)

ai toata admiratia mea si cea mai sincera invidie!

chocolate_is?_my_middle_name spunea...

si mie-mi place
aproape m-am lasat de ciocolata (shame on me) de cand ma alimenteaza cu bunatati de litere :D
(oh, the vacation is near, only 4 months to go, hope ina takes no vacation :)))))))) ;)

Ina spunea...

Wow, Chris! M-am bucurat asa de tare ca ti-a placut! Si-ti multumesc mult de tot pentru apreciere. It really means a lot. :)

chocolate_is_my_middle_name,

Nimeni n-ar trebui sa renunte la ciocolata niciodata, din niciun motiv. You should know better. :) Cat despre vacanta, am tot avut un an. Mi-a ajuns. ;)

A-30-something spunea...

Wow, snobismul dus la paroxism! Ma intreb daca blogurile de moda de pe la noi au preluat stirea. Creativul din spatele acestei idei a fost genial =))

Mi-a placut articolul! Funny, witty, with a touch of mean - I knew why I missed Inozza :)

Ina spunea...

Leah Lusch,

Moi, mean? Jamais de la vie! :P

PS: Thanks for the appreciation. >:D<

mariamirabela spunea...

Wow, super! Am citit cu sufletul la gura! Ei bine, de-asta mi-a lipsit Inozza si de-asta este singurul blog pe care il citesc constant de la aparitie! Felicitari, mademoiselle!

Ina spunea...

mariamirabela,

Esti foarte, foarte draguta si nu pot decat sa ma bucur enorm daca citesti cu placere ce scriu. >:D<