duminică, 16 mai 2010

Altfel de invitatii la nunta

Scriu. Scriu repede si bine, vorba unei fellow-bloggerite. :) Am scris la viata mea de la interviuri cu parlamentari, analize economice sau recenzii de carte si pana la articole glossy despre beauty, sloganuri de campanii electorale, spoturi de radio si print si scenarii pentru sitcom-uri TV.

Totusi, atunci cand acum vreo doua luni prietena mea Andreea m-a rugat sa-i scriu textul pentru invitatia de nunta, recunosc ca m-am panicat putin. In ciuda brief-ului simplu (un text funny, neconventional, care sa se potriveasca personalitatii celor doi protagonisti), stiam ca atunci cand vine vorba despre "cea mai importanta zi din viata unei fete", nu e de glumit. Asa ca mi-am petrecut saptamani bune mototolind si aruncand la cos numeroase coli de hartie.

Intr-un final, a reiesit textul pe care il puteti vedea mai jos, la pagina 3. Nu e ceva nemaivazut, dar Andreea a fost foarte incantata si eu am rasuflat usurata. Si, in ciuda succesului de care textul usor excentric s-a bucurat in randul prietenilor nostri, nu intentionez sa mai scriu texte pentru invitatii de nunta prea curand. Aviz amatoarelor. :)

Pagina 1:



Pagina 2:



Pagina 3:


PS: U like? Cum ati reactiona daca ati primi o astfel de invitatie? :)

18 comentarii:

Cristina spunea...

Mi-a placuuut, m-a facut sa rad. :D

Ina spunea...

Ma bucur mult daca ti-a placut, Cristina! :)

mariamirabela spunea...

Ce-i drept, un text neobisnuit pentru o invitatie la nunta...

Sunt curioasa care mai erau celelalte variante. Ok, nu toate, dar macar finalistele. Ni le poti spune?

In rest, cred ca scrii de sute de ori mai bine pe blog. Iti pot cita cateva posturi pe care le-am citit acum 2 ani, sa zicem, si nu le-am uitat. Me-mo-ra-bi-le!

Ina spunea...

mariamirabela,

Esti adorabila! A trebuit sa citesc de doua ori comment-ul tau sa-mi dau seama ca you totally hated it! :))

Ina spunea...

PS: O sa caut sa-ti trimit macar una din restul celor 6 variante finale. De curiozitate, poti sa-mi spui care sunt posturile care ti-au placut? :D

mariamirabela spunea...

Nuuu, nu totally... :) Acum ca m-ai prins :), pot sa-ti spun ce mi-a trecut prima data prin minte: "se putea si mai bine."

La repezeala, posturile pe care mi le amintesc acum sunt: cel in care ai plimbat si ai avut grija de o lampa (sau un abajur, nu-mi mai amintesc exact) intr-o masina cu sofer, prin tot Bucurestiul, cele in care povesteai despre jobul ala de pe la Piata Presei unde nu faceai mare lucru si ucideai timpul pe tot felul de site-uri, cel in care ai fost sa o iei pe Lilly de la "livrator" si posturile din Polonia, de cand erai studenta Erasmus. Eee, atunci te-am descoperit...

mariamirabela spunea...

Dar nu ma lua in seama, asa sunt eu, carcotasa! Nu vreau sa-ti spun cum am facut harcea-parcea Tabu-ul de mai. :)

Photography Lady spunea...

mie mi s-a parut originala ideea, fata de ce e pe piata acum!
si haios si colorat.
:)

Ina spunea...

mariamirabela,

Sunt perfect de acord, se putea si mai bine. Spun asta pentru ca sunt o nenorocita de perfectionista. :) Dar atata timp cat prietena mea e multumita, I'm happy.

Aaaaa, mi-am adus aminte de primul post de care spui, nu era lampa, era un bec urias. Becul lui Prigoana. Ce vremuri! :))

PS: Sper ca ai facut harcea parcea toate articolele, mai putin ale mele. :D

Photography Lady,

Prin "haios si colorat" ai surprins perfect ceea ce isi dorea Andreea. :)

Anca spunea...

Multe dintre prietenele mele se casatoresc in perioada asta, dar niciuna n-a indraznit sa se indeparteze de tiparul clasic al invitatiior de nunta (banale si previzibile). Imi place foarte mult textul pe care l-ai scris, e amuzant si original.

Ina spunea...

Anca,

Multumesc pentru apreciere. :) Si eu stiu incredibil de multa lume care se casatoreste vara asta. O fi ceva in aer? :)

mariamirabela spunea...

Ina: ma simt datoare cu o explicatie, poate cumva, nu am fost inteleasa bine. Imi place textul, este original si funny. Normal ca daca prietenei tale i-a placut tu esti happy. Si eu as fi. Dar as vrea sa vad si celelalte finaliste, s-ar putea ca mie sa-mi placa altul mai mult.

Ina spunea...

mariamirabela,

Eeeee, ce-i cu atatea scuze? Ce ai spus, spus ramane! :) Glumesc, evident, dar la modul serios, nu ma deranjeaza deloc feedback-ul negativ, atata timp cat e constructiv.

O sa caut si celelalte variante si ti le trimit. ;)

mariamirabela spunea...

Ina: despre Tabu: am facut harcea-parcea toate articolele, inclusiv revista insasi. Am citit acum cateva zile o Femeia din ianuarie (parca) si mi s-a parut ca avea mult mai multe articole interesante si inedite decat Tabu. Si nu am crezut vreodata ca voi ajunge sa spun asta.

Ina spunea...

mariamirabela,

Te cred. :)

Anonim spunea...

Mie una chiar mi-ar placea sa primesc. :)
As pastra-o cu drag...

Ina spunea...

copiiiiubirii,

Gandim la fel. Exact asta am si eu de gand sa fac. :)

Lara spunea...

Mersi, m-am inspirat de la tine! :)