vineri, 4 iunie 2010

15 Reguli pentru Prima Intalnire

Cu totii am fost acolo. Macar o data. Prima Intalnire, caci despre ea este vorba, e un teritoriu nou si plin de neprevazut, indiferent cat de experimentati sunt cei doi bravi temerari care se aventureaza pe nisipurile ei miscatoare. :-)

Teoretic, ar trebui sa acostam (sau sa aselenizam, dupa caz) pe teritoriul Primei Intalniri lipsiti de orice prejudecata sau harta si sa lasam drumul sa ne duca unde vrea el. In practica, insa, fie ca vrem sa recunoastem sau nu, fiecare avem o harta (obtinuta in urma periplului prin alte Prime Intalniri) dupa care pasim, si un set foarte bine definit de reguli dupa care ar trebui sa paseasca in acest spatiu insotitorul/insotitoarea noastra.

Asadar, ce trebuie sau nu trebuie sa faca cel de langa noi pentru a ne convinge sa pornim impreuna in explorarea teritoriului si mai interesant al Celei de-a Doua Intalniri? :-)

Pentru ca azi e vineri si urmeaza weekend-ul (un moment foarte propice pentru excursii in Prima Intalnire) va propun sa cream impreuna un set de 15 reguli (cel putin 15, eu zic ca putem  gasi cu usurinta 30!) pe care Celalalt trebuie sa le respecte la Prima Intalnire pentru a obtine viza spre A Doua Intalnire. ;-)

Ideea mi-a venit de la un articol din Glamour UK intitulat „15 Love Rules for Single Women”, in care autoarea a facut o compilatie de 15 reguli pe care cititoarele le aplica in viata lor sentimentala.

Doua dintre ele sunt absolut geniale. Cred cu tarie ca Regula 9, de exemplu, ar trebui sa se predea fetitelor inca din scoala generala.


Va dati seama cata energie, cate nopti nedormite si cate ore vorbite cu prietenele la telefon am economisi daca am invata de mici ca „If he likes you, you’ll know. If he doesn’t, you’ll be confused”? Pentru mine, cel putin, descoperirea regulii asteia a fost a life saver. :-)

Cat despre Regula 15, cred ca e un sfat absolut grozav.


Mi-ar placea sa am mai des taria sa-mi asum sentimentele, fara acea terifianta teama de ridicol sau de respingere. Cred ca, la sfarsitul zilei, as fi un om mult mai fericit.

Revenind la compilatia noastra, insa. :-) O sa incep eu cu primele doua reguli, ca sa va dau un imbold, dupa care va astept in comentarii. Iau apoi regulile pe care le-ati scris si le adaug listei de mai jos, pana obtinem propriul nostru ghid pentru Prima Intalnire. Puteti sa dati regulile si anonime, daca vreti, atata timp cat le dati sincere. :P 

Regula nr. 1:

Evita un tip care nu stie sa fie autoironic. Daca ironia e un indiciu al inteligentei, autoironia (atunci cand nu e folosita defensiv, ca scut) e un indiciu al unui barbat sigur pe el, caruia nu-i e frica de ce se poate „vedea” daca lasa putin garda jos. Din pacate, desi cei mai multi tipi au simtul umorului si al ironiei bine dezvoltate, la capitolul autoironie sunt mai mult decat deficitari.

Regula nr. 2:

Zgarcenia la prima intalnire nu e un semn bun. Dupa cum v-am mai povestit, n-as mai iesi cu un tip care imi propune sa platesc eu masa la prima intalnire. Doar daca e vorba de Alex David, prietenii stiu de ce. :))

Regula 3 (de la mayasa mayaltfel):

Indiferent daca a muncit la birou 3 zile si 3 nopti sau a carat pietre de moara o zi intreaga, sa se abtina din cascat (chiar daca o face si cu gura inchisa).

Regula 4 (de la Ela Iliesi):

Sa-mi dea senzatia ca poate sa discute si lucruri mai profunde decat .. amabilitati.

26 de comentarii:

Cristi spunea...

Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unui schimb de link.
Dacă sunteţi interesată, trimiteţi-mi un mesaj cu numele şi adresa :)
O zi cât mai bună

mayasa mayaltfel spunea...

Regula 3 : Indiferent daca a muncit la birou 3 zile si 3 nopti sau a carat pietre de moara o zi intreaga, sa se abtina din cascat (chiar daca o face si cu gura inchisa).
In paranteza spus: am avut parte de o astfel de prima intalnire si nu a fost placut; a lasat o impresie foarte proasta tipul. Well probabil era obosit, eu nu am avut nici o vina :D

Ina spunea...

mayasa mayaltfel,

Suntem cam inflexibila, nu-i asa? :P Vina lui nu e ca nu se poate abtine din cascat, ci ca a programat aiurea prima intalnire. Desi, intre noi fie vorba, ce preferi: sa caste din cand in cand sau sa amane intalnirea? :)

Ela Iliesi spunea...

La asta nu m-am gandit niciodata: “You can tell a lot about a guy by how he treats your cab driver.”
—Alanna Sobel, 25, Washington, D.C.

Ce naiba vrea sa zica?

N-am reguli de adaugat, am doar niste pareri..

Ce trebuie sa faca: sa imi arate ca ma place, sa imi faca un compliment, sa observe ceva ce-i place f mult la mine si sa il simt ca e sincer.

Si in general sa-mi dea senzatia ca poate sa discute si lucruri mai profunde decat .. amabilitati.

Ce nu trebuie sa faca: as zice sa scuipe samburii de lamaie inapoi in limonada.. dar as fi rea :D

Ina spunea...

Ela,

First of all, welcome! >:D< E primul tau comentariu aici, nu? :)

La partea cu soferul de taxi, cred ca e vorba de asa-numita "inteligenta sociala". Si aici sunt perfect de acord. Din modul in care un barbat interactioneaza cu soferul de taxi sau cu chelnerul, de exemplu, poti deduce cum se va comporta in alte situatii sociale si daca e in largul său sau nu. Iar aspectul asta, desi nu multe femei stiu sa-l verbalizeze, daca le intrebi, e extrem de important la nivel inconstient.

Cat despre tine si rautatea...nu ma face sa rad la ora asta tarzie ca-mi sperii vecinii. :P

Ina spunea...

PS: Ti-am transformat o parere in regula, nu de alta, dar e ceea ce orice femeie isi doreste: o farama de substanta. :)

ChloeOnHeels spunea...

O sa revin mai tarziu daca imi vine vreo idee, acum vreau sa spun doar ca regula 3 ma pune pe ganduri. :D Thank you, mayasa mayaltfel :P
Acum ceva timp m-am reintalnit cu my first love, mie inca imi placea de el, lui de mine presupun ca nu (should I check rule nº 1 for single women?:D). Oricum, tipul a cascat de mai multe ori in timpul celor cateva intalniri pe care le-am avut, desi nu muncise 3 zile si nopti la birou/carase pietre de moara o zi intreaga. De fapt, e student si nu incepuse inca sesiunea. :D
Chestia asta ma deranja,dar tot incercam sa-mi zic ca nu-i important pana la urma, ca important e ca totusi e cu mine si bla bla bla. Ma bucur sa vad ca nu e asa.

Ela Iliesi spunea...

Am inteles acum ce-i cu citatul. Dar eu nu vreau sa fie in largul lui. Daca pun in balanta, as prefera sa fie usor stangaci din cauza emotiilor la intalnirile cu mine decat super inteligent social.. :)

Multumesc de primire, da, cred ca primul comentariu a fost >:D<

Ina spunea...

ChloeOnHeels,

Nu mi s-a intamplat niciodata, desi recunosc ca am facut-o eu, in timpul unor intalniri nocturne. :) Nu-i caut scuze individului tau, dar eu, in cazul despre care iti spuneam, desi ma simteam super bine, eram franta de oboseala (nopti de nesomn acumulate). Asa ca you never know. Data viitoare (daca va mai fi una) intreaba-l. ;)

Ela,

Da, bineinteles, ca niste romantice incurabile ce suntem, toate am vrea ca simpla noastra prezenta sa aiba efecte devastatoare asupra partenerilor nostri. :P Cu toate acestea, pe termen lung, eu as prefera un tip sigur pe el si relaxat in context social, decat unul stangaci, even if adorably so.

Ina spunea...

PS: ChloeOnHeels, te astept sa revii cu o dating rule. :)

Eu spunea...

Sper ca barbatii care trec pe aici sa nu uite ca intre ceea ce o femeie spune ca si-ar dori si ceea ce ajunge sa-si doreasca e o diferenta mare.

Si asta chiar daca ca e vorba de femei educate, de femei cu experienta de viata, de femei care sunt convinse de ceea ce spun.

Apoi, sa nu uite ca inainte de-a face o obsesie vizavi de ceea ce si-ar putea dori o femeie, sa se lamureasca daca respectiva le merita atentia cu adevarat.

In rest, ma abtin. Si-asa m-am bagat unde nu-mi fierbe niciuna dintre oale. Poate doar un ibric.


PS: Ina, da-i lui Cristi un link... Mi se rupe inima de cate ori ii recitesc acel "buna ziua" de la inceputul mesajului si acel "o zi cat mai buna" de la final.

Ina spunea...

Eu,

N-am inteles care e momentul de referinta din primul tau paragraf. In rest, nu sfatuiesc pe nimeni sa faca obsesii pentru ce isi doreste celalalt. Cred ca singurele obsesii sanatoase sunt pentru ceea ce iti doresti tu.

PS: Apropo de Cristi, cine ar fi crezut ca esti asa sensibil? :)

Eu spunea...

E o dificultate de intelegere provocata de faptul ca ma adresam barbatilor in acea parte a mesajului :)

Ina spunea...

Eu,

No shit, Sherlock! :) N-am zis ca nu inteleg publicul caruia i te adresezi. Repet, nu inteleg momentul de referinta. Cand se schimba ceea ce o femeie spune ca si-ar dori in ceea ce ajunge sa-si doreasca?

x_chocolate_z spunea...

Aparent regula:
“Marry someone you want to sit next to for the rest of your life.”
intra in competitie cu:
"Marry the only one true love of your life"
Sau vrea s-o amelioreze, sa-i falsifice continutul. Adica asa cum pofta vine mancand, si bigLove vine prin imprietenire.
Si pentru cei care au o stea mai putin norocoasa dar si pentru capete regale, se opteaza pentru mariaje rationale (aranjate). Ce poate fi grav in asta?

Ina spunea...

x_chocolate_z,

Nu cred ca e vorba de o neconcordanta intre cele doua sfaturi, ci de o diferent de perceptie in diferite etape ale vietii. :)

Cred ca prima e varianta pe care o sustin tinerii adulti, de exemplu, pe cand a doua e mai potrivita cu conceptia adolescentina asupra vietii.

Dragostea nu vine prin prietenie (neaparat), dar nu poate rezista fara ea. Arata-mi pe cineva pentru care persoana iubita nu e cel mai bun prieten si o sa-ti aproximez cat mai au cei doi pana la disolutie. :)

x_chocolate_z spunea...

Frumos raspuns. :)

Raspund aici si la articolul tau de azi:
adica s-au vazut + s-au placut
apoi a fost cu scantei
si un carusel i-a despartit
iar fata a incercat inca niste variante
si dup-aia s-au adunat iar impreuna..
funny
but kind of rough though..


Care este pt voi (scuze Ina) imaginea perechii "vesnice"?

Pentru mine sunt un El si-o Ea dintr-un sat in creierii muntilor Apuseni.

Niciodata nu i-a auzit cineva adresandu-se cu vreo vorba urata sau cu glas ridicat intre ei.

El avea vreo 31 si ea 20 cand s-au cunoscut.

Anul trecut ea a trecut la cele vesnice dupa 51 de ani de casnicie..

N-au avut urmasi.

S-au avut unul pe altul. Atat. Ochi lacrimosi dar zambet intiparit pe chip de cand ii stiu.
Erau, cel putin din ce se vedea de catre ceilalti, cvazitotal compatibili.
Sa-i zicem ca este exceptia?
Se sorbeau din ochi.

Ina spunea...

x_chocolate_z,

Frumos. Nu degeaba se spune ca vesnicia s-a nascut la sat. :)

Eu spunea...

Poate-ti spun... Daca-i dai link lui Cristi :)

Ina spunea...

Eu,

:)) Hai, recunoaste ca lucrezi mana in mana cu Cristi!

PS: Cam inechitabil trocul. :)

Eu spunea...

Mana in mana cu Cristi? Nu stiu, suna cam gay.


In rest, ai dreptate, trocu-i inechitabil. Gandeste-te ce-ai mai putea oferi.

Intre timp, arata-i lui Cristi ca esti interesata si trimite-i un mesaj cu numele tau si adresa, cum ti-a spus omul in comment.

Ii gasesti datele de contact aici:

http://curedeslabirenoi.blogspot.com/2010/04/contact-cure-de-slabire-noi.html

Nu-ti va lua mai mult de 8 minute toata operatiunea.

Ina spunea...

Eu,

Am evitat cat am putut momentul. Am schimbat subiectul. Dar clipa inevitabila e aici. Asa ca, cu riscul de a-ti rupe inima, te rog sa citesti cu atentie urmatoarea fraza:

Nu sunt interesata de un schimb de link cu Cristi.

Sper ca aceasta confesiune zdrobitoare sa nu ne afecteze frageda relatie virtuala. :)

x_chocolate_z spunea...

Draga Ina,

Ma bucur pentru raspunsurile sclipitoare pe care le ai!
Imi place cum il joci pe degetzele pe "Eu" (and who the ofk is Al3x D4vid??). In mod normal daca chiar se ocupa cu seductia ar fi fost de asteptat sa faca pariuri intre ei care reuseste sa te scoata la un film primul ori care reuseste sa-ti ia primul nr de tel. Insa ei ori au pierdut elementele de traditional, ori sunt sunt axati pe specia pitzipoanca.
Am gasit un articol referitor la una dintre regulile mentionate aici, respectiv cea despre confuzie
Se confirma!

Ina spunea...

x_chocolate_z,

:) Nimeni nu invarteste pe nimeni pe degete aici. Ne amuzam doar.

Si ca sa fie clar, numarul de telefon nu mi-l ia nimeni. Il am de 10 ani si intentionez sa-l pastrez. :P

Eu spunea...

@ x_chocolate_z: shhh... :)

Eu spunea...

@ x_chocolate_z: te scuz.