joi, 4 noiembrie 2010

In faza de re(m)

„So many things, so little time“. Asa suna una dintre maximele care ne fac sa credem ca suntem intr-o permanenta lupta cu timpul. Ceea ce este o mare stupizenie, de fapt. 

Timpul e dusmanul nostru in aceeasi masura in care o cutie de chibrituri poate fi dusmanul nostru: daca nu il folosim cum trebuie. Pentru ca, pana la urma, un kilogram de fier sau unul de puf ramane tot un kilogram. Iar o zi traita din plin sau una pe care ai petrecut-o abia tarandu-te are tot 24 de ore.

Ma gandesc deseori amuzata ca ma simt vinovata daca fac lucruri care incep cu “re”. In timp ce revad un film ma gandesc ca as putea vedea un altul nou, in timp ce recitesc o carte, imi pare rau ca nu folosesc acel timp sa descopar lucruri mai interesante intr-una necitita. Chiar si atunci cand ascult o piesa pe repeat :-) ma simt vinovata pentru ca stiu ca in curand o sa ma plictisesc de ea. Cred ca singurele momente de re- pe care nu le regret :P sunt cele in care imi reintalnesc prietenii.

De vreo saptamana, insa, sunt intr-o faza de re- total si nu simt niciun regret. Ba chiar a inceput sa-mi placa. Asa ca, dupa ce termin cartile care sunt acum pe rol („Patrimony“, „The Accidental Billionaires“ si „Bringing Down the House“) o sa recitesc cu nesat „Micul Print“ si „Omul generos“. Iar in timpul asta o sa revad toate episoadele din „Gilmore Girls“ (am ajuns la sezonul 4 deja :D) si o sa ascult pe repeat – daca asa am chef – albumele mele preferate.

Cateodata e bine sa constientizezi ca viata este de fapt o petrecere, nu o cursa. :-)  

15 comentarii:

Andreea spunea...

ahahahahaha. this was an uber funny post. la re-vedere! (sper sa n-o regreti p-asta). ahahahaha

Ina spunea...

@Andreea: Merit si accept toate ironiile care survin de pe urma acestui text. :) Un personaj din HIMYM spune la un moment-dat "Nothing good ever happens after 2 am." Cam asta a fost tot ce am putut produce azi-noapte, dupa ce mi-am stors creierii cu pagina de vitamina C. :))

Ina spunea...

Care pagina de vitamina C a iesit pretty bloody brilliant, if I may say so myself. :D :))

Florin spunea...

uite exact de aia am fost eu in Portugalia de vreo 7 ori, iar la primavara ma duc din nou in Bali in acelasi loc minunat :))

Ina spunea...

@Florin: Te inteleg perfect. Si eu abia astept sa ma intorc la Roma. :)

Florin spunea...

eu nu, am fost in august si m-a lasat relativ rece, dar la Porto sau la Lisabona m-as duce oricand, chiar si in pauza de masa :)

Ina spunea...

Nu cred ca am fost in aceeasi Roma, atunci. :P Dar la Lisabona m-as duce si eu oricand. Mai ales in pauza de masa. :))

Florin spunea...

stai sa vezi cum e la Porto! uite unde am stat, intr-un castel superb la vreo 60 de euro pe noapte :)) http://www.castelosantacatarina.com.pt/welcome.shtml

Ina spunea...

@Florin: Comentarii ca ala pe care tocmai l-ai lasat ar trebui sa fie ilegale. Ilegale, I tell you. :)))

Florin spunea...

si eu care credeam ca ar trebui sa fie pe bani :))

Ina spunea...

@Florin: Sau pe cazare. :))

uneori, sunt ioana. spunea...

GG!! :D si eu le-am revazut destul de recent. mi-au prins bine. desi, am consumat cantitati industriale de cafea ca sa am timp si de ele seara, after work. :))

Florin spunea...

add the drinks on top and I'm in :))

Ina spunea...

@Ioana: Mie mi-e cam frica sa ajung la sezonul 6 (parca) cand Lorelai era certata si cu Rory si cu Luke. Dupa 5 sezoane luminoase, ala m-a facut semi-depresiva, pe bune. :|

@Florin: Aren't you a little ray of sunshine today? I want to take whatever you took. :))

Anca spunea...

Cateodata e bine sa constientizezi ca viata este de fapt o petrecere, nu o cursa. Ce bine suna asta. :)