marți, 18 ianuarie 2011

Si stilistii se impusca, nu-i asa?

Nici nu s-a incheiat bine ceremonia de decernare a Globurilor de Aur 2011 si n-au apucat baietii de la curatenie sa stranga covorul rosu, ca au si inceput discutiile despre cat de bine sau de prost s-a imbracat cutare sau cutare vedeta. 

Lumea pare sa uite, insa, ca vedetele nu ies la cumparaturi cum iesim noi la mall in cautarea unei tinute de party. Actritele din eterna si fascinanta cetate a filmului au niste omuleti pe care ii platesc, numiti stilisti, care le cauta sau le fac la comanda rochii si le aleg accesoriile, incepand de la pantofi si terminand cu agrafa pierduta undeva in suvitele (voit) rebele.

Asa ca in loc sa laudam sau sa blamam o vedeta pentru alegerea vestimentara fericita/nefericita ar trebui, evident, sa-i laudam/invinuim stilistul (si pe ea cel mult pentru ca l-a ales). 

Am grupat stilistii divelor de pe covorul rosu de la Globurile de Aur in 5 categorii, pe care va invit, evident, sa le comentam impreuna:

1. Categoria "Sa i se mareasca salariul cu 50% si sa i se dea maseur, asistenta personala, sofer si valet"

Nu este una extrem de populata pentru ca, din pacate, numai trei stilisti de la Golden Globes isi merita salariile pe ianuarie. Acestia sunt, in ordine aleatorie, stilistul lui Angelina Jolie, cel al Oliviei Wilde si cel al lui Anne Hathaway.


2. Categoria "Sa i se dea prima de 25%"

Include un numar la fel de redus de stilisti care, pe langa look-urile in trend si oferta caselor de moda au tinut cont si de structura osoasa, inaltimea, culoarea parului si tipul de ten al clientelor. Aici ma refer la stilistul Evei Longoria, la cel al lui Catherine Zeta-Jones si la cel al Milei Kunis.

In subcategoria speciala "Sa i se dea prima de 50%" intra stilistul care a lucrat la imaginea Emmei Stone.


3. Categoria "Sa fie sanctionat cu 25% din salariu, timp de un an"

O categorie ceva mai generoasa decat cele de pana acum. Asadar, sa treaca la colt si sa stea pe coji de nuca stilistii urmatoarelor vedete: Sandra Bullock (rochia e ok, dar parul?!), Nicole Kidman, Leighton Meester (nu o sa-l iert pe cel/cea care a imbracat-o in chestia aia incolora, inodora si insipida pe una dintre vedetele mele favorite), Christina Hendricks (rochie rosie pentru o roscata, helloooo, daltonism much?), Scarlett Johansson (de ce a trebuit sa-i puneti rochiei aleia frumoase manecute, de ceee?) si Sofia Vergara (daca nici corpul ei nu a fost un potential irosit cu rochia aia banala, atunci nu stiu al cui a fost).


4. Categoria "Sa fie dat afara"

Stilistii carora le-as recomanda sa-si gaseasca un alt job in industrie, eventual undeva unde nu trebuie sa-si foloseasca simtul estetic (sau, si mai bine, simtul vizual) au imbracat urmatoarele actrite: Christina Aguilera, January Jones, Jennifer Lopez, Heidi Klum, Julianne Moore, Halle Berry, Jennifer Love Hewitt si Julia Stiles.

In subcategoria speciala "Sa fie dat afara si sa plateasca despagubiri morale" intra stilistul lui Natalie Portman (nu poti sa imbraci o femeie nominalizata la "Cea mai buna actrita intr-un rol principal" in draperia aia roz si s-o asezonezi cu un trandafir, mai ales cand  tipa chiar are sanse mari sa urce pe scena si sa ia nenorocitul ala de premiu) si cel vinovat de parul lui Annette Bening (as prefera sa nu vorbesc despre asta, inca ma doare retina).


5. Categoria "Sa se impuste singur in rotula"...

...stilistul lui Michelle Williams, daca are pic de decenta.


Tilda Swinton si Helena Bonham Carter nu intra in discutie, in primul rand pentru ca sunt convinsa ca nici una dintre ele nu apeleaza la serviciile unui stilist, si in al doilea rand pentru ca sunt poate singurele prezente de pe covorul ala care sunt fidele stilului lor personal.


Inainte sa-mi prezentati si voi topurile voastre personale, am o dubla mostra de British hottness pentru voi. Drum roll, please: Robert Pattinson si Andrew Garfield! (Pe ultimul nu l-am prea bagat in seama in The Social Network, dar mi-a intrat la inima cu Never Let Me Go.)

PS: Daca ar fi dupa mine, eu as purta rochia Emmei Stone. Voi? :-)

11 comentarii:

mariamirabela spunea...

Nu-mi permit sa vorbesc in public despre toaletele altor doamne caci asta ar insemna barfa:), dar un singur lucru pot sa spun: Natalie Portman este destul de insarcinata, iar draperia aia roz ii ascunde "the bump". Sunt de acord ca sunt foarte multe modele de rochii pentru femei insarcinate care te pot face sa arati atragatoare, frumoasa, sigura pe tine si devreme acasa, dar acestea presupun in majoritatea lor o oarecare mulare a materialului pe corp. Si poate Natalie Portman nu suporta sa-i vada toata planeta casuta bebelusului ei sau, si mai rau, are un prurit gravidic intens care numai bine nu-i este cu un material lipit de piele. Zic si eu, nu dau cu parul...

Photography Lady spunea...

cool subject!

Natalia a luat si premiul, saraca de ea!

Mie imi place rochia Angelinei(desi de ea nu imi place deloc personal, pt ca o prefer pe Jenni Aniston),cea a Emmei Stone si a Catherine Zeta.

Andreea spunea...

comentariul la outfit-ul tildei via link-ul dat de tine e delicios :) jil sander? wrooong.

mOntecOre spunea...

I would go with wilde. Olivia Wilde. Si cu rochia si cu ea:))). Si cu Hugh Laurie daca tot veni vorba.

Ina spunea...

mariamirabela,

:) Nimeni nu da cu parul. Remarca ce nu se aplica, evident, pentru stilistul lui Michelle Williams. :) Normal ca stiam ca Natalie Portman e insarcinata. Si, in principiu, n-am nimic cu forma rochiei, doar cu culoarea si trandafirul ala de prost gust trantit acolo. Au mai fost vedete insarcinate la Hollywood, dar, slava Domnului, unele au aratat chiar bine.

Stefania, stiu ca a luat premiul. Am trecut cu greu peste discursul de acceptare. Nu stiu daca l-ai vazut, dar e presarat cu glumite penibile, cel putin aia despre tatal copilului ei e o capodopera de penibil. :) Probabil toata chestia cu sarcina si hormonii, plus emotiile...

Andreea,

Poti spune ce vrei, femeia are un stil al ei si il respecta de ani de zile. :P

mOntecOre,

Totally! :D

mariamirabela spunea...

Unele au aratat chiar bine, ce-i drept, dar altele... Si ma refer aici la Nicole Ritchie, dar asta-i doar parerea mea.

Aaaa, daca te deranjeaza culoarea rochiei si trandafirul... cu astea sunt in totalitate de acord.

Tomata cu scufita spunea...

Iar incep cu laude. Na ma pot abtine, na, sue me! Foarte misto articol.

Eu nu ma abat de la preferintele mele si pe primele 3 locuri sunt Eva Longoria, Catherine-Zeta Jones si Olivia Wilde. Pe restul nu le-am prea analizat.

Dar, tu, fataaaa, multumescu-ti ca mi i-ai aratat pe Rob Pattinson si pe Andy Garfield (dupa ultimul sunt lesinata). Pfuai, nu stiu cum de nu l-am cautat sa-l vaz. Io l-am vazut si in Boy A. Ii mirific si superb si mirobolant si OMG cat de sexy. :D

Ina spunea...

mariamirabela,

Da, de acord cu Nicole Ritchie. Si nici rochia lui Reese Witherspoon nu-mi spune nimic. Dar sunt unele care arata f chic and that was my point. Cat despre rochia lui Natalie, normal ca nu-mi plac culoarea si floarea kitchoasa. Nu e suficient? :)

Tomata cu Scufita,

Eva, Catherine si Olivia? How classy of you. :) Cat despre baiatul ala cu nume de motan :P, super hotaciune. :))Io nu cedez insa tentatiei si raman team RPatz all the way. :D

Anonim spunea...

imi place cum e scris articolul, dar cred ca exagerezi cand atribui toata responsabilitatea tinutelor pe umerii stilistilor; majoritatea tinutelor discutate, poate nu sunt cea mai buna alegere dpdv stilistic sau nu se potrivesc 100% cu momentul respectiv, dar pt. mine au un anumit farmec tocmai pt. ca arata o latura a personalitatii femeii care o poarta
Cristina

Cristina spunea...

Ina, just so you know, nu-i al meu comentariul de deasupra.

My favourite is Catherine Zeta-Jones. :D

Ina spunea...

Anonim/Cristina,

Evident ca exagerez. :)

Cristina,

Pe ea arata spectaculos. Cred ca daca s-ar imbraca o femeie obisnuita cu ea ar arata ca o varza murata. :))